Goede werk-prive balans vinden met hulp van een Coach via GORTCoaching

Goede werk-prive balans vinden met hulp van een Coach via GORTCoaching

Zoals jullie misschien wel weten ben ik een persoon die graag gestructureerd werkt, graag todo lijsten maakt en ook visies en doelen wilt behalen. Echter vond ik het nog wel eens moeilijk om grenzen te stellen, prioriteiten te stellen en keuzes te maken. Soms waren mijn todo lijsten juist te lang en kon ik door mijn werk en mijn eigen bedrijfje geen goede balans vinden tussen werk en prive. Ik merkte op dat ik veel tijd kwijt was door mijn werk en minder tijd aan mijn gezin kon besteden. Het was tijd voor verandering. Ik had voor mezelf een visionboard gemaakt en tijdens die periode ontving ik toevallig een mailtje of ik een coachtraject in wilde gaan van GORTCoaching. Ik wilde graag een goede werk-prive balans vinden met hulp van een coach. Ik was enorm benieuwd naar GORTCoaching en besloot dit traject in te gaan.

Goede werk-prive balans vinden met hulp van een Coach via GORTCoaching

GORTCoaching is gespecialiseerd in individuele coaching en in teamcoaching. Ze hebben ontzettend veel coaches die gespecialiseerd zijn in verschillende soorten coaching. Denk bijvoorbeeld aan loopbaan coaching, burn-out coaching, management coaching, coaching bij overspannenheid, coaching voor ondernemers en veel meer! Je kan dus altijd bij de juiste coach terecht. Op de website vind je een complete lijst met alle coaches en hun doelgroep en specificaties.

Ik zocht een coach die mij kon helpen met het vinden van een goede balans tussen werk en prive, mij op weg kon helpen met het stellen van grenzen, prioriteiten en het maken van goede keuzes. Al snel had ik de juiste coach gevonden en werd er een afspraak gemaakt voor een oriëntatiegesprek / intakegesprek. Dit eerste gesprek is altijd gratis en wordt er tijdens het gesprek gekeken of de coach bij je past en of degene ook jou kan helpen met jouw vraagstukken.

Oriëntatiegesprek / intakegesprek

Goede werk-prive balans vinden met hulp van een Coach via GORTCoaching

Voor het intakegesprek kreeg ik een vragenlijst opgestuurd die ik moest invullen en opsturen naar de coach. Er werd bijvoorbeeld gevraagd welke onderwerpen aan de orde moeten komen, wat je wilt bereiken met het coachtraject en wat jouw verwachtingen zijn.

Tijdens het intakegesprek stelde de coach verschillende vragen, bijvoorbeeld over mijzelf, wat ik doe en waarom ik graag coaching wilde. Ik vertelde haar wat ik graag wilde en vertelde ook hoe mijn situatie in elkaar zat. Sinds december ben ik moeder geworden van onze prachtige zoon Thomas, maar ik merkte dat ik moeite had om een goede werk-prive balans te vinden. Momenteel werk ik dus in Rotterdam, 3 dagen en nog een halve dag thuis. Naast mijn baan heb ik dus ook nog mijn eigen bedrijfje (mijn blog). Op dat moment was ik al aan het solliciteren naar een nieuwe baan zodat ik meer vrije tijd kon creëren.

Tijdens het intakegesprek van GORTCoaching hebben we echt veel gepraat over mijn situatie. Ik liet mijn Bullet Journal zien en ze zag ook gelijk dat ik enorm veel op mijn todo lijsten heb staan. Ik plan elke dag best veel in (voor klanten, voor mijn blog etc.), terwijl ik juist veel tijd aan mijn gezin wil besteden. Ik wilde graag meer vrijheid creëren en zoals het nu ging, lukt dat natuurlijk niet. Ik wilde graag een minder volle todo lijst hebben, meer balans kunnen krijgen tussen werk en prive. Ik wilde dit leren door bepaalde opdrachten te krijgen en dat de coach mij hierin kan begeleiden.

Ik liet ook mijn visionboard zien en mijn coach vertelde me dat ik al helemaal weet wat ik echt belangrijk vind en dat ik het ook allemaal wel kan. Maar toch doe ik het niet. Toch plan ik teveel in voor mijn blog en voor klanten. Ik wilde graag grenzen kunnen stellen, taken inplannen op de dagen dat het echt kan en niet nog even tussendoor nog dingen doen voor een klant. Nee, die tijd wil ik graag gebruiken voor mijn gezin!

Het eerste gesprek was eigenlijk al een gedeelte intake en een gedeelte coaching. Mijn coach heeft enorm goed geluisterd en ook tegenvragen gesteld. Vragen waar ik goed over na moest denken en er ging ook een wereld voor mij open. Tijdens het gesprek merkte ik pas echt hoe belangrijk dit voor mij was, het was ook best emotioneel en ik was gewoon echt toe aan verandering. Ik heb veel tips gekregen en ook opdrachten waar ik gelijk aan kon werken. Ik was zeer blij met eerste gesprek en ik kreeg gewoon zin om ermee aan de slag te gaan.

Opdrachten en tweede gesprek

Goede werk-prive balans vinden met hulp van een Coach via GORTCoaching

Wow, het gesprek deed me enorm veel goeds. Ik heb er echt veel over nagedacht en de opdrachten die ik meekreeg ook uitgevoerd. Ik heb namelijk letterlijk in mijn Bullet Journal tijd “geblocked” voor mijn zoon. Voor de rest heb ik tijdens die geblockte tijd helemaal niets gedaan, alleen maar tijd voor mijn zoon. Niet eventjes nog dingetjes doen voor mijn blog of voor mijn klant, geen huishoudelijke dingen, nee helemaal niets! En dat is gewoon echt genieten. De volgende dag dingen we naar mijn ouders op de camping en ook toen heb ik niets ingepland, dan alleen maar genieten van mijn gezin en van mijn ouders. Heerlijk!

Het is gewoon enorm belangrijk om niet teveel te willen. Mijn gezin is het belangrijkst en ik doe er ook alles voor om hier meer tijd voor te krijgen en te maken. Elke dag plan ik dan ook maximaal 3 a 4 taken in voor die dag om te doen. De taken mogen ook niet te groot zijn en anders splits ik ze in subtaken en verdeel ik de subtaken onder de dagen. Ik merk gewoon dat mijn todo lijst een enorm stuk kleiner is geworden en dat betekent dus dat ik ook meer tijd voor mijn gezin en voor mezelf heb. Wow, dit is echt genieten! Dit wilde ik graag bereiken!

Tijdens het tweede gesprek hebben we dit ook allemaal besproken en mijn coach vertelde me dat ik echt goed bezig was. Waar ik wel nog moeite mee had is het inplannen van taken op het moment dat ik het had afgesproken met een klant. Als bijvoorbeeld een klant iets stuurt, dan wil ik het nog wel eens direct gaan oplossen, terwijl ik er juist tijd voor heb geblocked op een bepaalde dag. Ik help graag andere mensen en doe graag dingen voor ze, maar mijn gezin is toch het belangrijkst. Mijn coach gaf mij goede tips hoe ik hiermee om kon en hoe ik dit het best aan kon pakken. Daarnaast hebben we ook gepraat over mijn sollicitatie, ik mocht namelijk op een tweede gesprek komen. Mijn coach gaf me ook hiervoor nog een aantal tips. Met alle tips en opdrachten die ik tijdens het tweede gesprek kreeg, ben ik dan ook gelijk mee aan de slag gegaan. Ik durf nu ook gewoon ‘nee’ te zeggen of aan te geven dat ik het pas doe op de dagen dat we het ingepland hebben staan. In plaats van het gelijk te doen. Zo creëer ik dus meer tijd voor mijn gezin en kan ik meer genieten van mijn vrije tijd.

Inmiddels heb ik ook een nieuwe baan, yeah!! In mijn eigen woonplaats en dat betekent dat ik meer vrije tijd heb. Ik ga namelijk van drie en een halve dag naar drie dagen werken en ik ga werken in mijn eigen woonplaats, dat betekent dat ik niet meer 2,5-3 uur met de trein hoef te reizen. Echt perfect!

Het coachtraject van GORTCoaching kwam ook echt op het juiste moment. Ik was bezig met solliciteren, ik werkte aan mijn doelen en kon hierbij goed hulp gebruiken om prioriteiten en grenzen te stellen en meer vrijheid te creëren voor mijn gezin en voor mijzelf. Ik ben enorm blij dat ik dit traject ben ingegaan. Ik heb enorm veel geleerd van mijn coach en ik ben dan ook hiermee gelijk aan de slag gegaan. Het geeft mij veel vrijheid en ook veel rust in mijn hoofd. Ik heb een goede werk-prive balans en kan echt meer genieten van mijn gezin en van mijn vrijheid. Heerlijk!

Ben jij ook benieuwd naar GORTCoaching en wil je meer informatie hierover? Je kan via de website een gratis oriëntatiegesprek bij een coach inplannen. Tijdens het gesprek wordt gekeken of de coach bij jou past en of de coach ook jou kan helpen met jouw vraagstukken. Mocht je na het gesprek het coachingtraject in willen gaan, geef dan via fan@gortcoaching.nl aan dat je via Miss Sentinelli bij GORTcoaching terecht bent gekomen, je krijg dan namelijk een cadeautje! Hoe tof!

Heb jij wel eens hulp gehad van een coach? En hoe is dat bevallen? Zou jij naar een coach willen gaan en zo ja waarom?

Goede werk-prive balans vinden met hulp van een Coach via GORTCoaching
Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: