Artikelen komen niet online op Bloglovin. Tips!


Artikelen komen niet online op Bloglovin. Tips!

Afgelopen dagen was het weer zover, mijn blog artikelen kwamen niet online op Bloglovin. Gelukkig is dit inmiddels weer opgelost, vandaag vertel ik jullie hoe je dit eventueel kan oplossen zodra je dit zelf ook meemaakt.

Ik zag dat mijn artikel over de Essence beauty app niet online kwam op Bloglovin. Via Twitter kwam ik erachter dat een aantal mensen er ook problemen mee hadden. Ik vind het dan ook enorm fijn dat bloggers elkaar helpen en Tutje.nl kwam ermee aan dat dat je even contact op moet nemen met Bloglovin en dat zij kijken wat er aan de hand is en dat ze het handmatig voor je plaatsen. Super toch!

Contact opnemen met Bloglovin


Artikelen komen niet online op Bloglovin. Tips!

Via Bloglovin Contact Support kan je aangeven dat je artikelen niet online zijn gekomen op Bloglovin. Je moet dan even een beschrijving geven, jouw naam, jouw blog, en rss feed. Bij WordPress kan dit bijvoorbeeld zijn http://www.jouwdomeinnaam.nl/feed/ zoals in mijn geval: https://www.sentinelli.nl/feed/. Ik heb toen een mail gestuurd net als een aantal andere bloggers die ook het probleem hadden.

Dezelfde dag hebben we al een mail teruggekregen. Bij een aantal bloggers is het probleem opgelost doordat ze het handmatig hebben geplaatst op Bloglovin. Bij mij was het probleem echter iets groter. De artikelen waren namelijk niet in de RSS feed terecht gekomen. Vervelend dus! Nu moest ik uitzoeken waarom dat gebeurde.

Artikelen komen niet in de RSS feed


Artikelen komen niet online op Bloglovin. Tips!

De artikelen kwamen dus niet in de RSS feed. Het artikel van gisteren over mijn leven in foto’s kwam ook al niet in mijn RSS feed. Ik ben toen even gaan onderzoeken wat precies het probleem is. Ik werk altijd op mijn iPad voor mijn blog, dus ik heb een app gedownload genaamd RSS Reader (je kan ook een andere RSS feed reader nemen op jouw telefoon, tablet of computer). Hierin heb ik toen mijn RSS feed ingesteld en ingeladen. Je ziet inderdaad dat de laatste artikelen niet online zijn gekomen. Bloglovin leest om de zoveel tijd een RSS feed, dus je kan beter een andere RSS feed pakken die snel jouw artikelen leest. Zo kan je zien wanneer het weer helemaal goed ingesteld is.

Plugins deactiveren

Ik ben toen gaan bedenken dat ik de laatste tijd heb veranderd aan mijn blog. Ah! Plugins zijn geupdate! Ik heb toen een plugin gedeactiveerd (dus niet verwijderd!) om te kijken of dit werkte. Ik heb toen de RSS Reader app weer geopend en de RSS feed herladen.


Artikelen komen niet online op Bloglovin. Tips!

Et voila! Bij de eerste plugin (in dit geval Yoast SEO) die ik had gedeactiveerd, werkte de RSS feed weer helemaal normaal! Daarna heb ik de plugin weer geactiveerd, want ja Yoast SEO heb ik gewoon echt nodig. En gekeken of het nog steeds werkte. Ja dus! Het werkt nog steeds. Perfect! En een tijdje later werden de artikelen ook opgepikt door Bloglovin 🙂 . Super!

Het kan dus zijn dat een plugin problemen geeft bij jouw RSS feed. Probeer erachter te komen wat je precies hebt veranderd aan je blog de laatste tijd vanaf het moment dat de artikelen niet meer online kwamen op Bloglovin. Bij mij was het dus het updaten van een plugin. Maar het kan ook bijvoorbeeld een wijziging zijn in een theme of iets dergelijks. Maar vaak is het een plugin die problemen geeft.

Alle artikelen staan dus nu weer op Bloglovin, waar ik zeer blij mee ben 🙂 . Ik wil sowieso alle bloggers bedanken die elkaar ook helpen met dit soort problemen. Dat is echt altijd fijn!

Artikelen komen niet online op Bloglovin. Tips!

Heb jij wel eens gehad dat artikelen niet online kwamen op Bloglovin? En hoe heb jij dit opgelost?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: