Spamreacties automatisch verbergen op Instagram

Spamreacties automatisch verbergen op Instagram

De laatste tijd krijg ik echt ontzettend vaak spamreacties op mijn Instagram. Plaats ik net een foto, kijk ik naar mijn meldingen en zie dat er reacties geplaatst zijn. He, leuk zeg! En dan kijk ik en zie de volgende reacties “Want free followers?”, “Great post!”, “Follow me and I follow back”. Pfff zeer vermoeiend en moet ik deze reacties handmatig verwijderen en/of de personen blokkeren / rapporteren. Nu kwam ik een handige functie tegen, hiermee kan je namelijk spamreacties automatisch verbergen op Instagram. Vandaag vertel ik hoe je dit zeer gemakkelijk kan doen.

Spamreacties automatisch verbergen op Instagram

Op Instagram kunnen ook bots ingesteld worden die reacties plaatsen bij mensen, dan zoeken ze bijvoorbeeld op bepaalde hashtags en reageren dan onder op die foto’s. Maar het kunnen ook gewoon de personen zelf zijn die dit allemaal doen. De afbeelding met vier kleine foto’s die je hier bovenaan het artikel ziet staan, had ik op Instagram geplaatst. De reacties die ik kreeg, zie je hierboven staan. Ik hou van leuke reacties, zoals de eerste aantal reacties op deze foto!

Maar de onderste reactie is dus zo’n spamreactie! “Great post! Please like some of my pics too!”. Nou wat denk je zelf? Normaal zou ik dus zo’n reactie gelijk verwijderen, maar ik wil graag dat zulke reacties niet meer op mijn account komen te staan.

Spamreacties automatisch verbergen op Instagram

Dit kan zeer gemakkelijk! Ga naar “Opties” (tandwieltje bij jouw account bovenaan) op Instagram.

Spamreacties automatisch verbergen op Instagram

Scroll naar beneden naar het kopje Instellingen en druk op “Reacties”.

Spamreacties automatisch verbergen op Instagram

Je krijgt bovenstaande te zien. Je kan hier dan bepaalde woorden of zinnen plaatsen (met komma’s gescheiden) die je gelijk verborgen wilt hebben zodra ze geplaatst worden bij jouw foto’s. Ik heb hier in mijn voorbeeld dus de woorden of zin “Please like some” geplaatst, zodat deze verborgen worden.

Spamreacties automatisch verbergen op Instagram

Nu ben ik terug gegaan naar de foto waar de spamreactie was geplaatst, et voilà! De reactie is verborgen! Nu worden reacties met deze woorden dus niet meer weergegeven en worden mijn lezers en ik zelf ook niet meer lastiggevallen door zulke mensen en bots. Super handig dus! Je kan er zoveel woorden en zinnen in kwijt als je zelf wilt. Dit scheelt echt enorm veel tijd en gedoe!

Krijg jij ook wel eens spamreacties op jouw Instagram account? En wist je van bovenstaande optie?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: