Geld verdienen met Google Adsense


Geld verdienen met Google Adsense

Goed, je hebt een eigen website of een blog. Natuurlijk zou het ook leuk zijn als je er geld mee kan verdienen. Misschien heb je al wel eens adverteerders gehad die betalen voor een artikel of banner op je site of blog. Maar je kan ook geld verdienen door advertenties van Google op je site te plaatsen, genaamd Google Adsense.

Hoe werkt Google Adsense precies? Lees snel verder!

Bij Google Adsense kan je een account aanmaken en daarna een advertentieblok (of meerdere) aanmaken. Er zijn verschillende soorten advertentie blokken, verticale of horizontale blokken of blokken met alleen tekst of alleen plaatjes etc. Als je een blok hebt aangemaakt, dan kan je hiervan de code opvragen. De code die je dan krijgt, plaats je op je site of blog.

Als je nu naar je site of blog gaat, dan wordt er automatisch een advertentie weergegeven. Aan de rechterkant op mijn blog zie je bij “Advertenties” ook Google Advertenties staan. Zodra je de code op je site hebt staan, gaat eigenlijk alles verder automatisch.

Maar hoe verdien je nu geld? Zodra een bezoeker op een weergegeven advertentie klikt, verdien jij geld! Hoeveel je verdient, is afhankelijk van hoeveel de advertentie waard is, ofwel hoeveel de adverteerder betaalt.

Let op: ga niet zelf op je eigen advertenties klikken, Google is best streng en houdt dit in de gaten, ze kunnen je zelfs blokkkeren als je vals speelt.

Hoe en wanneer krijg je je verdiende geld? Je zal je bankgegevens in moeten vullen in je account en zodra jij €70,- hebt verdiend aan het einde van de maand, wordt het geld de volgende maand overgemaakt.

Ik heb nu al drie uitbetalingen ontvangen en eentje krijg ik volgende maand. Ik heb meerdere sites lopen waar ik de advertenties heb staan, dus de inkomsten komen niet alleen bij mijn blog vandaan :). Wel lekker meegenomen, een mooi potje voor bijvoorbeeld fotografie tripjes of onderhoud voor mijn site :).

Gebruik jij ook Google Adsense voor op je site? Of gebruik je een ander advertentiessysteem?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: