Sparen update augustus 2022 – Hoeveel hebben we deze maand kunnen sparen?

Sparen update september 2020 – Hoeveel hebben we deze maand kunnen sparen?

Aan het einde van de maand ga ik altijd de financiën weer op een rij zetten en kijken hoeveel we weer kunnen sparen die maand. In dit artikel laat ik jullie zien hoeveel we hebben gespaard en voor welke spaardoelen we hebben gespaard. Natuurlijk heb ik voor jullie ook een GRATIS handige spaarplannen template.

Sparen update:

Sparen update augustus 2022 – Hoeveel hebben we deze maand kunnen sparen?

Elke maand zal ik weer een sparen update plaatsen. Hoe verlopen mijn spaarplannen en voor welke doelen heb ik geld kunnen sparen. Zoals je op de foto hierboven ziet heb ik verschillende spaardoelen opgezet. Voor elk spaardoel heb ik een tabel neergezet met daarboven het bedrag dat ik wil sparen. Elk tabel is verdeeld in vakjes in elk vakje houdt een bedrag in. Zoals bij de eerste spaar ik iedere keer 500 euro. Zodra ik dan 500 euro heb gespaard, zal ik het vakje inkleuren. Ik doe alles met potlood, zodat ik ook kan wijzigen van bedrag, mocht er een bepaald bedrag gebruikt worden.

Deze maand hebben we een aantal inkopen gedaan en hebben we ook nog een aantal rekeningen gehad. Naast de inkopen en rekeningen hebben wij nog in totaal 300 euro kunnen sparen voor deze spaardoelen. Naast deze spaardoelen heb ik ook nog meer gespaard voor bijvoorbeeld de 10.000 euro challenge. Begin 2021 liet ik zien dat we nieuwe spaardoelen hebben opgezet. Elke maand gaan we sparen voor deze spaardoelen. Het geld dat je hier ziet in de spaardoelen is niet het totaalbedrag dat we op onze spaarrekening hebben staan, we hebben namelijk veel meer erop staan. Maar dit zijn bepaalde doelen waarvoor we willen sparen en op willen bouwen met het geld dat we nu elke maand kunnen sparen.

Noodfonds

Het sparen voor een noodfonds is voor ons een hoge prioriteit. Wij hebben zelf een aantal keer meegemaakt dat we onverwachte rekeningen kregen en gelukkig konden we het allemaal betalen omdat we genoeg op de spaarrekening hadden staan. Maar nu wil ik dus echt een noodfonds hebben zodat we ook deze onverwachte rekeningen makkelijker kunnen betalen, zonder hierover in te zitten. Momenteel hebben we 532,20 euro in het noodfonds zitten. De komende maanden wil ik elke maand weer geld erbij kunnen doen, zodat onze noodfonds goed oploopt.

Zelf spaar ik geld voor het noodfonds op mijn rekening en in een envelop. Als ik geld spaar op mijn rekening, dan zet ik altijd bij de beschrijving “noodfonds” neer, zodat ik altijd kan opzoeken hoeveel geld van de spaarrekening in het noodfonds zit. Ik hou dan bij in mijn nieuwe Mascha Planner hoeveel geld er in mijn noodfonds zit.

Wil je meer weten over hoe je een noodfonds opstelt met een complete stappenplan? Lees dan mijn uitgebreide artikel van vorige maand: Waarom het hebben van een noodfonds enorm belangrijk is + stappenplan.

Vakantie

We zijn eind juli naar Legoland in Denemarken geweest. We hadden extra geld opzij gezet voor leuke dingen en voor eten en drinken. Dit hebben we helemaal opgemaakt. In totaal zit er nu weer 50 euro in de pot voor een volgende vakantie of dagjes uit.

Kleding

Deze maand hebben we geen kleding gekocht. In totaal hebben we nu 30 euro in de pot voor kleding. De komende maanden zullen we weer hiervoor gaan sparen.

Thomas

Voor Thomas hebben we afgelopen maand ook weer spullen en kleding gekocht, maar hebben we ook weer kunnen sparen. In totaal hebben we nu 814,75 euro op Thomas zijn rekening staan.

Huis

In ons huisje zijn er verschillende onderdelen die we willen verbeteren of willen vernieuwen. Op dit moment hebben we 25 euro in de pot voor onze huisprojecten zitten.

Zorg

Natuurlijk kan het voorkomen dat we zorg nodig hebben en de rekeningen hiervan moeten betalen. Voorheen deden we dit van de noodfonds, maar we wilden daar graag een apart potje voor hebben. Bij onze jaarlijkse aangifte krijgen we pas te horen of we daadwerkelijk recht hadden op zorgtoeslag. Daarom sparen we nu handmatig voor zorg. Op dit moment hebben we 30 euro in de pot voor onze zorg zitten.

Auto

We sparen nu ook voor onze auto, bijvoorbeeld de keuring en ANWB lidmaatschap. Maar ook als er bijvoorbeeld iets gedaan moet worden aan de auto. Dan hebben we hier een goed potje voor. Op dit moment hebben we 80 euro in de pot voor onze auto zitten.

Verjaardagen/trouwdagen en feestdagen

Ik merkte dat we best nog wel veel geld kwijt kunnen zijn aan verschillende verjaardagen/trouwdagen en natuurlijk de feestdagen. Ik wilde een speciaal potje voor alle verjaardagen/trouwdagen en feestdagen hebben, zodat we cadeautjes etc. hiervan kunnen betalen. Op dit moment hebben we 80 euro in de pot voor verjaardagen/trouwdagen en feestdagen zitten.

BSR

Elk jaar krijgen we natuurlijk een hele leuke rekening binnen van de BSR. De gemeentelijke belastingen betalen we nu maandelijks, dus dat zit al bij onze vaste lasten in. We hebben de BSR al helemaal betaald. Op dit moment hebben we dan ook 150 euro in de pot voor BSR zitten.

Elke maand standaard 125 Euro sparen voor verschillende spaardoelen

Omdat ik elke maand geld verdien met mijn blog en werk als Virtual Assistant, zal ik dit jaar elke maand 125 Euro gaan sparen voor verschillende spaardoelen. Dit is een standaard bedrag en natuurlijk zal ik elke maand nog wel meer kunnen gaan sparen, maar dit zal een basisbedrag zijn. De onderverdeling van dit bedrag heb ik hieronder geplaatst:

Noodfonds: 50 Euro
Vakantie: 5 Euro
Kleding: 5 Euro
Thomas: 20 Euro
Huis: 5 Euro
Zorg: 5 Euro
Auto: 10 Euro
Verjaardagen/feestdagen: 10 Euro
BSR / Gemeente: 15 Euro

Waar spaar jij zoal voor? En wat vind jij moeilijk aan sparen? Spaar je elke maand of heb je spaarplannen? Laat het me weten in de reacties!

Geld sparen voor een vakantie + GRATIS Spaarplannen templateGeld sparen voor een Noodfonds + GRATIS Spaarplannen template

Geld sparen, hoe doe je dat? + GRATIS Spaarplannen template

Sparen voor verschillende doelen Hoe doe je dat? + GRATIS Spaarplannen template

Sparen update en spaartips met GRATIS Spaarplannen template

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

 

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: