Moestuin update augustus 2022 – Bieten inmaken

Moestuin update augustus 2022 - bieten inmaken

Het is alweer eind augustus en dat betekent dat ik weer een nieuwe moestuin update heb voor jullie. In dit artikel laat ik in een filmpje en op foto’s zien hoe mijn moestuin er nu uitziet. Daarnaast laat ik ook zien hoe ik bieten heb ingemaakt. Lees dus snel verder!

Filmpje Moestuin update augustus 2022

Moestuin update in foto’s

Op het dakterras hebben wij een rekje staan waar je potjes op kwijt kunt. Hierop heb ik verschillende Makkelijke Moestuin Mini’s staan en een aantal potjes. Hierin staan de volgende plantjes:

 • Bieslook
 • Koriander
 • Tomaat
 • Rozemarijn

Ook onze appeltjes doen het enorm goed. Ik ben zeer benieuwd wanneer we kunnen gaan oogsten. We hebben ook nog meer potten staan op het kippenhok staan met onder andere pepers en paprika, aardbeien en bieslook.

In de metertuin heb ik nu een aantal vakken met het volgende:

 • Suikermeloen
 • Wintersla
 • Mini Kropsla
 • Boerenkool

Ook heb ik een aantal hangbakken met het volgende:

 • Bladpeterselie
 • Salie
 • Sla
 • Oregano
 • Tijm
 • Wortel
 • Ik heb ook flink wat groente kunnen oogsten, hieronder een aantal foto’s:

  En de bietjes heb ik ingemaakt. Dit doe ik op de volgende manier:

  Eerst maak je de bieten helemaal schoon en kook je ze gaar. Ondertussen steriliseer ik een aantal potten met de deksels (eerst de potten schoonmaken, dan 10 minuten goed laten koken). Zodra de bieten gaar zijn, koel ik ze af in water. Als ze zijn afgekoeld, dan haal ik schil/velletjes ervan af en snijd ik alles in schijfjes. Ondertussen maken ik een mengsel klaar van azijn, water, zout en suiker. Zodra de potten klaar zijn haal ik ze eruit, stop de bieten erin en giet ik het mengsel erin tot bovenaan. Daarna doe ik de deksels erop en zet ik ze op hun kop en laat ik alles afkoelen. Zodra ze afgekoeld zijn, dan draai ik ze weer om. Je kan zien of ze goed gelukt zijn doordat een deksel ingedrukt blijft als je erop drukt. Dan is alles vacuüm getrokken. De bieten blijven dan ongeveer een jaar houdbaar.

  De aardappelen gaan ook goed, ik heb al een eerste zak kunnen oogsten.

  Met de kippen gaat ook alles goed 🙂 . En Link is ook heel erg graag buiten haha.

  Dit is de status van mijn moestuin op dit moment. Volgende maand hopelijk dus weer een filmpje over onze moestuin.

  Heb jij ook een moestuintje? Zo ja, wat heb jij allemaal in jouw moestuin staan? En zo nee, zou jij graag een moestuintje willen hebben?

  Xxx Miss Sentinelli

  Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

    Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
  Delen: