We gaan een LEGO winterdorpje bouwen met Harry Potter, Elf Club House, Bezoek van de Kerstman en meer!

We gaan een LEGO winterdorpje bouwen met Harry Potter, Elf Club House, Bezoek van de Kerstman en meer!

Het is nog zomer, maar thuis zijn we volop bezig met de voorbereidingen van een nieuw winterdorpje of kerstdorpje in huis. Vorig jaar hadden we namelijk een super mooi kerstdorpje, maar dit jaar wilde ik graag iets anders. Ik had namelijk een LEGO set van Harry Potter gekocht in Legoland en mijn man en ik keken of we nog meer toffe winter LEGO pakketten konden kopen. Nu heb ik weer een aantal erbij en dit artikel laat ik de voortgang zien van ons LEGO winterdorpje en vertel ik wat we allemaal er nog meer bij willen hebben.

Ons winterdorpje/kerstdorpje tot nu toe

We gaan een LEGO winterdorpje bouwen met Harry Potter, Elf Club House, Bezoek van de Kerstman en meer!

We gaan een LEGO winterdorpje bouwen met Harry Potter, Elf Club House, Bezoek van de Kerstman en meer!

Het begon met LEGO Harry Potter Zweinsveld Dorpsbezoek – 76388. Deze kocht ik dus in Legoland. Ik wilde eigenlijk heel graag LEGO Harry Potter Kasteel Zweinstein – 71043, maar die was in Legoland echt enorm duur. Deze is natuurlijk al best duur, maar daar nog veel duurder. Dus besloot ik Dorpsbezoek te nemen. Echt een super tof pakket met daarin ook nog eens een Goudkleurige Ron Wemel™, dit is een exclusief minifiguur ter ere van 20 jaar LEGO® Harry Potter™. Super tof toch?! Bij dit pakket zitten twee gebouwen, namelijk Zacharinus’ Zoetwarenhuis en Herberg De Drie Bezemstelen. Het is echt een super mooi en groot pakket.

We gaan een LEGO winterdorpje bouwen met Harry Potter, Elf Club House, Bezoek van de Kerstman en meer!

We gaan een LEGO winterdorpje bouwen met Harry Potter, Elf Club House, Bezoek van de Kerstman en meer!

We gaan een LEGO winterdorpje bouwen met Harry Potter, Elf Club House, Bezoek van de Kerstman en meer!

Nadat ik deze in elkaar had gezet, zei mijn man dat hij twee toffe pakketten voor mij had besteld. Super lief! Namelijk twee Limited Editions: Lego 40416 – Ice Skating Rink en Lego Limited Edition Voortuin van de Kerstman …. Deze twee zijn echt super gaaf! Vooral de ijsbaan, de schaatsers kunnen namelijk draaien. We willen hier dan ook een motortje eraan koppelen, zodat de schaatsers blijven draaien. En bij voortuin van de kerstman kan de rendier ook zijn hoofd bewegen. Deze is echt cute!

We gaan een LEGO winterdorpje bouwen met Harry Potter, Elf Club House, Bezoek van de Kerstman en meer!

Ook kreeg ik van mijn man Creator – Elf Club House – 10275, deze stond al zooooo lang op mijn verlanglijstje haha. Ik vind deze echt helemaal geweldig! Hieronder een aantal foto’s wat je er ook allemaal mee kan.

We gaan een LEGO winterdorpje bouwen met Harry Potter, Elf Club House, Bezoek van de Kerstman en meer!

We gaan een LEGO winterdorpje bouwen met Harry Potter, Elf Club House, Bezoek van de Kerstman en meer!

We gaan een LEGO winterdorpje bouwen met Harry Potter, Elf Club House, Bezoek van de Kerstman en meer!

We gaan een LEGO winterdorpje bouwen met Harry Potter, Elf Club House, Bezoek van de Kerstman en meer!

We gaan een LEGO winterdorpje bouwen met Harry Potter, Elf Club House, Bezoek van de Kerstman en meer!

Je kan namelijk een lichtje laten branden, de elfjes van hun bed laten vallen (door de klok te draaien) en eten maken in de oven en in de pan laten vallen haha. Ik vind deze echt super tof! En ik ben hier enorm blij mee!

Ik ben momenteel bezig met LEGO Bezoek van de Kerstman/ Santa’s Visit- 10293. Afgelopen weekend heb ik deze namelijk gekocht, samen met LEGO Harry Potter TM Het Krijsende Krot & De Beukwilg. Deze twee moet ik dus nog gaan bouwen. Ik ben al aardig ver met het pakket bezoek van de kerstman. Ook deze vind ik echt helemaal geweldig, want de kerstman kan door de schoorsteen glijden haha. Ook de kerstboom kan je laten branden, super tof! Hieronder heb ik een aantal foto’s geplaatst.

Wat willen we nog bouwen en bestellen

Natuurlijk is ons winterdorpje nog lang niet af. Er moet zoveel gebeuren. We willen namelijk nog lichtjes bestellen voor bepaalde pakketten, zodat de gebouwen etc. altijd blijven branden. Je hebt voor een aantal pakketten namelijk speciale lichtpakketten. Deze gaan we dus nog bestellen.

Thomas heeft ook nog een trein, deze willen we ook laten rijden. Dit is geen winter pakket, maar we gaan deze ombouwen, zodat het een trein met sneeuw wordt. Voor de trein hebben we natuurlijk ook tunnels nodig, want we willen ook bergen gaan maken. Dus we hebben heel wat witte en grijze steentjes en ook platen nodig om een heel winterdorpje te kunnen bouwen. We gaan dan ook onze campingtafels hier in huis plaatsen en daarop alles bouwen.

Er komt ook nog een kerstboom aan, deze is vanaf 1 september verkrijgbaar. Ook deze ga ik natuurlijk bestellen en bij ons winterdorpje plaatsen!

Er moet dus nog veel gebeuren en ik wil dan ook elke maand een update plaatsen van onze voortgang. Mocht jij ook nog een leuk winter pakket van LEGO kennen die wij nog niet hebben, laat dan een reactie achter! Ik wil namelijk een mooi groot winterdorpje maken.

Ben jij ook fan van LEGO en wat vind jij van ons winterdorpje tot nu toe? Wat zou jij nog graag willen zien in ons kerstdorpje?

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.
Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: