Omgaan met geld

Omgaan met geld + GRATIS template

Deze week is het de week van het geld. Het is de vierde editie en vindt plaats van 10 tot en met 14 maart. Het doel van deze week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. Maar vooral in deze tijd is het voor iedereen belangrijk om goed om te kunnen gaan met geld. Hoe kan je het beste omgaan met geld? Vandaag geef ik jullie een aantal handige tips.

Maak een lijstje van alle inkomsten en uitgaven die je hebt in een maand. Dit is een zeer belangrijke stap, zodat het gelijk duidelijk is wat je elke maand kwijt bent en wat je dus overhoudt. Zo weet je ook precies hoeveel je kan besteden elke maand voor andere dingen of bijvoorbeeld om te gaan sparen. Neem in je kostenplaatje ook boodschappen, benzine en andere lasten die je kwijt bent elke maand mee.

Bekijk op welke kosten je kan besparen. Denk bijvoorbeeld aan abonnementen die je hebt lopen, zijn deze echt nodig? Kunnen de abonnementen goedkoper? Ik heb laatst eens mijn telefoon abonnement omgezet naar Sim Only, dit scheelt voor mij elke maand al een paar tientjes.
Het is zeker aan te raden om eens per jaar goed te kijken naar je abonnementen, vaak kan je de abonnementen zo omzetten dat het net wat goedkoper is. Neem eens een kijkje op hun website of neem contact met ze op.

Kijk eens rond in je huis. Zijn er spullen die je absoluut niet meer gebruikt? Waarom plaats je deze spullen niet op Marktplaats? Je maakt er een ander blij mee en zo verdien jij er nog eens een leuk zakcentje mee 🙂 .

Trek eerder een dikkere trui aan, dan dat je de verwarming aan doet. Dit scheelt echt erorm in de energie kosten. Doe sowieso de verwarming uit zodra je niet in huis bent of als je gaat slapen. In bed raak je vanzelf warm, daar heb je de verwarming echt niet voor nodig.

Het is zo gemakkelijk, even met de auto boodschappen halen of even iets ophalen of wegbrengen. Waarom pak je niet gewoon de fiets? Hiermee krijg je een goede beweging en bespaar je ook nog eens in de benzinekosten.

In de supermarkt heb je veel keuze qua merken. Maar in supermarkten als bijvoorbeeld de Albert Heijn hoef je echt niet altijd de dure merken te nemen. Neem gewoon de eigen merk of B merk in plaats van de A merk. Wij komen altijd bij de Albert Heijn en veel mensen zeggen dat het een dure supermarkt is, maar omdat we juist bewust kijken naar de eigen merk of B merken, zijn we altijd zeer goedkoop uit. De producten zijn net zo goed, dus waarom zou je kiezen voor dure producten?

Ook goed kijken naar kortingen en aanbiedingen is zeer belangrijk. Kijk alleen naar de producten die je zelf gebruikt of deze producten ook in de aanbieding zijn. Kijk dus niet naar andere producten. Als er bijvoorbeeld staat dat een bepaalde pasta in de aanbieding is, maar je eet dit bijna nooit, ga dan niet mee met deze aanbieding. Pak alleen de aanbiedingen waar je ook echt wat aan hebt. Wij eten bijvoorbeeld vaak kip, maar kip is best duur. Daarom wachten wij altijd op aanbiedingen van kip en slaan dan de kip goed in. Normaal is bijvoorbeeld een kilo kip 7 Euro, maar als er een aanbieding is, dan is een kilo kip vaak maar 5 euro. Dan slaan we ook zeker een aantal kilo kip in, zodat we weer lang vooruit kunnen voor weinig geld.

Maak ook eerst alle producten op, voordat je iets nieuws koopt. Denk hierbij aan eten, drinken, maar ook beauty- en verzorgingsproducten. Je hebt geen nieuwe spullen nodig, want je hebt in huis nog de producten die eerst op kunnen.

En sparen is zeer belangrijk. Zodra je alle inkomsten en uitgaven op een rijtje hebt, dan kan je misschien ook gaan sparen. Zet bijvoorbeeld elke maand een vast bedrag op je spaarrekening. Laat het niet op je gewone rekening staan, want op je spaarrekening krijg je ook een mooie rente.

Omgaan met geld is best lastig, maar als je eenmaal bepaalde slimme trucjes door hebt en een routine aanhoudt, gaat het vanzelf en bespaar je een hoop.

Hoe ga jij om met geld?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: