Eenvoudig Leven Agenda 2021

Dagelijks ben ik bezig met het maken van planningen, het uitvoeren van taken en werk ik ook aan mijn opgestelde doelen. Vorig jaar ontving ik de Eenvoudig Leven Agenda 2020 waar ik ook ontzettend veel inspiratie uit gehaald heb en dit jaar mocht ik ook de Eenvoudig Leven Agenda 2021 ontvangen. Het is alweer de derde editie van de agenda. In dit artikel vertel ik dan ook meer over de Eenvoudig Leven Agenda 2021.

Eenvoudig Leven Agenda 2021

Deze mooie blauwe agenda is geschreven door Nynke Valk, zij is coach en kunstenaar. Ze heeft de Eenvoudig Leven Agenda 2021 gemaakt als gids om je eigen koers te varen. Eenvoudig leven, het klinkt mooi…maar hoe krijg je het voor elkaar waarin we alles moeten op het gebied van werk, studie, familie, vrienden en social media. Deze agenda helpt je hierbij!

De Eenvoudig Leven Agenda:

  • brengt je naar de kern van hoe jij jouw leven vorm wilt geven.
  • ondersteunt je om te doen wat echt belangrijk voor je is
  • is een werkboek, een gids voor jezelf
  • geeft structuur
  • geeft focus
  • helpt je om je niet te verliezen in trivialiteiten
  • haalt je uit de digitale wereld
  • laat je groeien aan de hand van je weekplanning
  • is mild voor jou en veroordeelt je niet als je iets laat versloffen
  • brengt wat je in je hart wilt en wat je in werkelijkheid doet, dichter bij elkaar

Hoe werkt de agenda?

Elke week neem je een moment waarop je de planning maakt voor de komende week. Persoonlijk vind ik het altijd heerlijk om dit op de zondagavond te doen, zodat ik mijn rust kan pakken en geconcentreerd mijn planning kan maken.

Je benoemt dan de belangrijkste levensgebieden, projecten, thema’s of rollen van die week. Vul dit dan in op de linkerbladzijde bij ’thema’. Voor elk gebied bepaal je een of meer kleine acties die ervoor zorgen dat je dit ook echt gaat behalen. Hieronder zie je dan ook een voorbeeld hoe je het kan invullen.

Eenvoudig Leven Agenda 2021 - Ingevuld

Er zit ook een Memorandum gedeelte in, zodat je al jouw gegevens hierin kwijt kunt. Ook handig als je bijvoorbeeld jouw agenda kwijt bent of als er iets gebeurt.

Eenvoudig Leven Agenda 2021 - Memorandum

Er zitten ook twee handige jaarkalenders in. En daarnaast ook een mooi overzicht van de vakanties en feestdagen.

Eenvoudig Leven Agenda 2021 - Jaarkalenders

Eenvoudig Leven Agenda 2021 - Vakanties en feestdagen

Ook heeft Nynke voor elke maand een thema opgezet die je kan inspireren bij het invullen van de agenda, met mooie illustraties en teksten erbij. Hieronder zie je bijvoorbeeld de thema voor Januari.

Eenvoudig Leven Agenda 2021 - Thema

Daarnaast zit er ook een handig model in, namelijk het Model van Eenvoud, zodat je in één oogopslag ziet wat essentieel is.

Eenvoudig Leven Agenda 2021 - Model Eenvoudig

Wat is jouw missie voor 2021? Nynke heeft een aparte pagina hiervoor opgezet, zodat je ook echt kunt opschrijven wat je graag zou willen in 2021. Hier ga ik dus zeker ook goed voor zitten om dit uit te gaan werken.

Eenvoudig Leven Agenda 2021 - Missie

De vormgeving van de agenda ziet er echt goed uit. Je hebt dus elke week twee bladzijden waarop je jouw thema’s en acties en jouw weekplanning kunt invullen. Je hebt best veel ruimte waarin je kunt schrijven, dat heb ik zelf altijd wel nodig voor mijn planningen. Dat vind ik persoonlijk dus wel echt top!

Eenvoudig Leven Agenda 2021 - Weekplanning

Aan het eind van de week, ga je kijken hoe het is gegaan. Dit doe je met de evaluatievragen die je vindt aan het eind van de agenda voor elke week. Je hebt dus eerste alle weekplanningen bij elkaar en daarna alle evaluatieweken achter elkaar. Dat vind ik best wel handig, aangezien je dan alle weekplanningen gewoon achter elkaar hebt en je niet veel hoeft te bladeren als je aan het plannen bent. Hieronder zie je de evaluatie pagina’s. Er worden verschillende vragen gesteld, zoals bijvoorbeeld: “Hoe ging het deze week met je geplande acties?” en “Welke uitdagingen kwam je tegen?”. Om er echt elke week hier tijd voor te nemen en er goed over na te denken en de antwoorden op te schrijven, zal je merken dat je ook weer beter wordt in plannen voor de komende week.

Eenvoudig Leven Agenda 2021 - Evaluaties

Ook zitten er twee handige leeslinten bij, zodat je gemakkelijk naar je weekplanning toe kan gaan en bijvoorbeeld ook snel naar jouw evaluatieweek kan gaan.

Eenvoudig Leven Agenda 2021

De agenda helpt je echt om structuur te krijgen en ook om je eigen koers te varen. De agenda straalt rust uit en het is zeer overzichtelijk, ook vind ik de kleur van deze editie erg mooi. Het is echt een zeer handige agenda die ik zeker aanraad! Ook ik zal in 2021 deze gaan gebruiken, om hier ook veel inspiratie uit te halen.

De Eenvoudig Leven agenda 2021 kost 19,89 euro en kan je kopen bij bijvoorbeeld bol.com.

En let op! Er komt heel snel een winactie online, dus hou mijn blog in de gaten!

Ken jij de Eenvoudig Leven Agenda 2021 al? En wat vind jij van deze agenda?

Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: