Fotografie: gebouwen met prachtige architectuur en interieur


Chambre du Commerce

Er zijn nog ontzettend veel plekken waar ik naar toe wil op de wereld. Vandaag laat ik jullie een aantal prachtige gebouwen zien met ontzettende mooie architectuur en interieur. Dit zijn de gebouwen waar ik nog graag wil fotgraferen. Benieuwd welke gebouwen met prachtige architectuur en interieur dit zijn? Kijk dan snel verder!

Teylers Museum, Haarlem (Bron informatie, foto’s zijn door mij gemaakt)
Dit vind ik echt een prachtig museum met mooie architectuur en interieur. Het Teylers Museum is het best bewaard gebleven openbare kennisinstituut voor kunst en wetenschap uit de 18e eeuw ter wereld. Je kan in dit museum kijken naar voorwerpen van kunst en wetenschap, van machines die elektriciteit opwekken tot miljoenen jaren oude fossielen, historische boeken en munten. Het interieur is echt geweldig om te zien, vooral de monumentale Ovale Zaal is echt prachtig. Hieronder heb ik een aantal foto’s weergegeven.


Teylers museum

Teylers museum

Teylers museum

Teylers museum

Teylers museum

Hortamuseum, Sint-Gillis (Bron informatie en foto’s)
Een ander museum die ik echt super mooi vind, is het Hortamuseum in België. Het museum is gevestigd in het eigen huis en het atelier van architect Victor Horta (1861-1947). Hij heeft ze tussen 1898 en 1901 gebouwd, toen de Art Nouveau zijn hoogste bloei kende en dat zie je echt zeer goed. Er is hier prachtige architectuur te bewonderen. Daarnaast is ook een groot deel van de interieurdecoratie bewaard gebleven, zoals de mosaïken, de glasramen, het meubilair en de muurschilderingen. Hieronder heb ik een aantal foto’s weergegeven van het Hortamuseum.

Nationale Bibliotheek (Österreichische Nationalbibliothek), Wenen (Bron informatie en foto’s)
Bibliotheken kunnen erg mooi zijn ingericht en in mooie gebouwen gevestigd zijn, zoals bijvoorbeeld het Nationale Bibliotheek van Oostenrijk. De bibliotheek is gevestigd in het paleis Hofburg in Wenen en werd opgericht in de 18e eeuw. Vooral de Prunksaal (Staatshal) is onzettend mooi en bijzonder. Je kan hier namelijk prachtige Fresco’s en sculpturen bewonderen. Hieronder heb ik een aantal foto’s weergegeven.Ken jij nog een gebouw met prachtige architectuur en interieur waar men echt een keer foto’s moet maken?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: