Grafische cursussen volgen + gratis Photoshop-boek

Grafische cursussen volgen

Voor mijn blog gebruik ik verschillende programma’s, zoals Lightroom en Photoshop voor mijn foto’s. Maar ook gebruik ik Photoshop, Affinity Designer en Silhouette voor mijn sticker designs en ook voor mijn ebooks. Momenteel ben ik bezig met een nieuwe ebook en zou ik ook graag nieuwe stickers willen ontwerpen. Ik beheers de basis van bepaalde programma’s en toch zou ik graag meer willen leren over bepaalde programma’s. In dit artikel vertel ik meer over Grafische Cursussen die je kunt volgen om beter te worden in bepaalde programma’s en je dus prachtige grafische dingen kunt maken. Daarnaast heb ik voor jullie ook een gratis Photoshop-boek, zodat je gelijk aan de slag kunt gaan!

Grafische Cursussen

Grafische Cursussen is een bedrijf dat diverse cursussen op grafisch vlak in het volwassenenonderwijs organiseert. Denk bijvoorbeeld aan Adobe programma’s zoals dus Photoshop, Illustrator, InDesign, videobewerking, maar ook WordPress. Naast deze computergerelateerde cursussen, bieden zij ook een cursus aan die puur is gericht op de theorie van Grafische Vormgeving. Denk dan bijvoorbeeld aan kleurenleer, typografie en meer.

Ze hebben ook een special, namelijk een jaarcursus Grafische Vormgeving waar groepen van 10 tot 12 personen 36 x bijeenkomen in Amsterdam en alle aspecten van het vak ‘Grafisch Vormgever’ krijgen aangeleerd.

Stickers

Planner stickers

Mijn planner stickers heb ik ontworpen in Photoshop en in Affinity Designer. Momenteel ben ik ook bezig met nieuwe ontwerpen bedenken en uitwerken. Ik wil namelijk nog meer planner stickers gaan maken, maar ook leuke en grappige stickers die men kan gebruiken in hun planner, notitieboekje, schriften, journal en meer. Bij Grafische Cursussen kan je verschillende Photoshop cursussen volgen, bijvoorbeeld een basis cursus, maar ook een cursus voor gevorderden.

Grafische cursussen volgen - Photoshop

In de cursus Photo­shop Basis leer je over lagen, mas­kers, over­vloei­modi, fil­ters, effec­ten, aan­pas­sings­lagen, pixels en reso­lutie. Na de cursus kun je zelfstandig aan de slag met het maken van collages, retouches, het aanpassen van kleuren, het vrij­staand maken van afbeeldingen en het optimaliseren van afbeeldingen voor het web of drukwerk. Dit zou voor mij een handige opfris cursus zijn. Ik ken de basis wel van Photoshop, maar dat is echt de basis. Het lijkt me juist goed om nog meer te leren over de basis elementen van Photoshop.

In de cursus ‘Photo­shop voor gevorderden’ leer je de meer gespecialiseerde technieken voor beeldbewerking en automatiseringsprocessen. Ook aan bod komt de wissel­wer­king met andere Adobe pakketten. Zo leer je geavanceerde selecties maken met behulp van kanaalmixing. Ook batchver­werking, GIF-animaties en Camera Raw komen aan bod. Deze cursus klinkt ook zeer interessant en kan ik ook goed gebruiken als ik mijn stickers wil ontwerpen.

Affinity Designer is ook een heel mooi en handig programma waarmee je mooie design kunt maken. Grafische Cursussen verwacht ook dat ze in de toekomst ook cursussen kunnen geven over Affinity Designer. Zodra ze deze gaan geven, ga ik ook zeker kijken of ik zo’n cursus kan volgen.

Ebook

De teksten voor mijn ebook schrijf ik altijd eerst helemaal uit. Maar natuurlijk moet de tekst wel een mooie opmaak hebben en daarvoor wil ik InDesign gaan gebruiken. Maar ik heb niet veel ervaring met InDesign en daarom lijkt het me geweldig om een cursus Indesign te volgen.

Met het veelgebruikte opmaakpro­gramma InDesign combi­neer je tekst en beeld tot diverse drukwerkuitingen. Na deze cursus beheers je de vaardigheid om dit daadwerkelijk in gang te zetten. Je leert flyers, brochures en boeken, maar ook briefpapier, posters en nieuwsbrieven vorm te geven en op te maken. Centraal staan de funda­men­tele principes van dit opmaak­pro­gram­ma zoals kaders en hun inhoud, typogra­fi­sche mogelijk­he­den, stramien­pagina’s, stij­len en effec­ten. Ook de toepassing van vor­men en kleu­ren komt aan bod, evenals het klaarmaken van een PDF voor de drukker. Super handig om mijn ebook “Financiën op orde krijgen” een mooie en goede opmaak te kunnen geven.

WordPress

Voor mijn blog maak ik gebruik van WordPress. Nu weet ik zelf aardig veel van WordPress en kan ik ook zelf dingen aanpassen in de code. Mocht je blogger zijn of willen bloggen of een website willen maken in WordPress, maar weet je nog niet helemaal hoe je dit het beste kunt doen. Dan raad ik zeker de tweedaagse cursus WordPress basis aan. Je maakt namelijk kennis met concepten van WordPress: plugins, widgets, themes, website structuur en beveiliging. Ook wordt er aandacht aan jouw doelgroep en het doel van jouw website besteed, maar ook aan de vindbaarheid in zoekmachines. Denk dus aan SEO. Tijdens de cursus maak je eenvoudige website die je na afloop van de cursus zelf helemaal kunt beheren en kunt aanpassen. Super handig!

Fotografie

Grafische cursussen volgen - Lightroom

Zoals jullie weten fotografeer ik enorm graag. We gaan geregeld op pad om te gaan fotograferen. Om mijn foto’s te bewerken, gebruik ik vooral Lightroom en af en toe ook Photoshop. Bij Grafische Cursussen kan je een basis Lightroom Classic CC cursus of een Lightroom Classic CC voor gevorderden volgen. Nu ken ik zelf wel de basis van Lightroom, maar ik ben wel enorm nieuwsgierig naar de Lightroom Classic CC voor gevorderden. Je leert hier de vele mogelijk­heden die Lightroom biedt om de workflow te optimaliseren. Je leert bijvoorbeeld voor­instel­lingen te maken in alle modules die Lightroom biedt. Denk aan import-voorinstel­lingen, meta-gegevens-voorinstel­lingen, kleurstijl-voorinstellingen of aan technische voorinstellingen voor jouw verschil­lende camera’s en/of lenzen. Hierdoor zal je meer uit jouw beeldbewerking halen. Wat ook super handig is, dat je Lightroom in samenwerking met Photoshop gaat gebruiken, zodat je de mogelijkheden die Creative Cloud (CC) ontdekt.

Gratis Photoshop boek t.w.v. 16,95.

Grafische cursussen volgen - Gratis Photoshop-boek

Hoe super is het, dat je ook nog eens een gratis Photoshop e-book kunt krijgen als je je inschrijft voor hun nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van grafische tutorials, tips en cursusdata. Schrijf je in voor de ‘Tips & Tricks’ van Grafische Cursussen.

Cursus volgen

Ik ga zeker sparen voor een cursus, aangezien ik echt hier wat mee wil doen. De basis van de programma’s ken ik zeker wel, maar ik zou zo graag nog veel meer willen leren. Mocht je zelf ook geïnteresseerd zijn in een grafische cursus, je kan hier alle cursussen bekijken: Alle grafische cursussen. En wat ook super is, dat je aan het eind van een gevolgde cursus je ook een certi­fi­caat ontvangt!

Zou jij ook een grafische cursus willen volgen? Voor welk programma zou jij graag een cursus willen volgen?

Sponsoring. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: