Hoe bewaren wij batterijen thuis?

Hoe bewaren wij batterijen thuis? - Batterij organizer

Thuis hebben we best veel apparaten waar batterijen in moeten, zoals speelgoed, lampjes, afstandsbedieningen en meer. Voorheen bewaarden we de batterijen in verpakkingen of zakjes, maar sinds een tijdje hebben we een batterij organizer. In dit artikel vertel ik hier meer over en vertel ik waarom het belangrijk is dat batterijen goed opgeborgen moeten worden.

Veel huishoudens hebben batterijen gewoon ergens los liggen in een la of in meerdere verpakkingen. Of de lege batterijen liggen ergens los in huis. Het kan soms een rommeltje worden met al die batterijen. Welke batterijen zijn nu nog vol en welke leeg? Het is elke keer weer zoeken naar goede volle batterijen. Sinds een tijdje hebben wij een super handige batterij organizer waar we veel batterijen in kwijt kunnen.

Hoe bewaren wij batterijen thuis?

In de opbergdoos kan je de volgende batterijen kwijt:

  • 45x AA batterijen
  • 25x AAA batterijen
  • 4x 9-volt batterijen
  • 8x C-batterijen (niet mogelijk om te testen)
  • 6x D-batterijen (niet mogelijk om te testen)
  • 5x Platte batterijen

Voorkom kortsluiting

Hoe bewaren wij batterijen thuis?

Door de batterijen netjes op te bergen voorkom je ontlading en ook kortsluiting. Stroom in een batterij wordt namelijk opgewekt door de elektriciteit die van pool naar pool stroomt. Wanneer de positieve en negatieve pool met elkaar in contact komen, kan er kortsluiting ontstaan. Het is dus niet verstandig om batterijen ergens bij elkaar (boven op elkaar etc.) in een la of bakje te doen, maar dus juist netjes in een organizer op te bergen. Doe dit ook met lege batterijen! Lege batterijen zijn namelijk nooit helemaal leeg. Daarnaast heb je nu een organizer waar je gemakkelijk in één oogopslag kunt zien hoeveel en welke batterijen je nog hebt. Batterijen lopen langzaam leeg, het voltage zakt dan weg. Als je dus weet welke batterijen je nog hebt, zal je ze eerder gebruiken dan wanneer ze ergens diep verstopt liggen in een la.

Test batterijen

Hoe bewaren wij batterijen thuis?

Hoe bewaren wij batterijen thuis?

Wat ik enorm fijn vind van deze batterij organizer, is dat er ook een handige tester bij zit. Zo kan je dus testen welke batterijen nog vol zijn en welke leeg. Lege batterijen kan je dan weer netjes opbergen aan bijvoorbeeld de ene kant en de andere kant berg je dan de volle batterijen op. De lege batterijen kan je dan na een tijdje weer inleveren.

Ik ben echt enorm blij met deze batterij organizer. Je weet precies hoeveel batterijen je nog op voorraad hebt. De doos beschermt tegen vocht en stof en door de batterijen netjes op te bergen voorkom je ontlading en kortsluiting. Daarnaast kan je dus met de tester sommige batterijen testen. Super handig toch!

Heb jij thuis ook een batterij organizer? Hoe berg jij jouw batterijen op?

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.
Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: