Hoe gaat het met ons onderzoek naar de Tunnels van Leerdam?

Onderzoek naar de tunnels van Leerdam

Zoals jullie wellicht weten, werk ik samen met Peter van Rooden van de Historische Vereniging Leerdam aan een onderzoek over de tunnels van Leerdam. Bestaan ze echt? We hebben vele verhalen gehoord van mensen die vroeger de tunnels hebben gezien of er in hebben gelopen. Maar echt bewijs is er niet. Het is alweer een tijdje geleden dat we een update gaven over ons onderzoek. In dit artikel wil ik dan ook een update geven over ons onderzoek naar de Tunnels van Leerdam.

Vorig jaar mochten we met een expert kijken naar een gang in een huis, hieronder een aantal foto’s en een scan.

Helaas kon de expert ons hier niet verder mee helpen. De stenen zijn niet echt oud die we hier zien. Daarnaast konden we ook niet zien of deze tunnel door zou lopen onder Leerdam door. Hier komen we dus voor nu even niet mee verder helaas.

Tijdlijn Tunnels van Leerdam

Momenteel ben ik bezig om een tijdlijn te maken met alle gebeurtenissen die wellicht ons kunnen helpen met ons onderzoek naar de Tunnels van Leerdam.
Deze tijdlijn wordt elke keer aangepast zodra we weer nieuwe informatie hebben. Tevens is nog lang niet alle informatie in de tijdlijn verwerkt. Hou deze pagina dus ook in de gaten.

Verder gaan we binnenkort ook weer verder onderzoek doen in het archief. We hebben weer nieuwe documenten gevonden die we graag verder willen gaan onderzoeken. We doen dit in onze vrije tijd en op vrijwilligersbasis, daarom duurt ons onderzoek ook best lang. We moeten hier echt tijd en geld voor vrij maken om verder te kunnen met ons onderzoek. Maar ik hoop dat we snel weer nieuwe informatie zullen gaan krijgen. We blijven doorgaan!

Wil je meer informatie over de tunnels? Kijk dan snel op onze website: Tunnelsvanleerdam.nl.

Heb jij ook meer informatie over de onderaardse gangen van Leerdam, laat dan vooral een reactie achter!

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: