Kaasstengels maken met zelfgemaakte bladerdeeg

Kaasstengels maken met zelfgemaakte bladerdeeg

Yummie! Kaasstengels! En ze zijn nog lekkerder als je ze natuurlijk zelf maakt. In dit artikel laat ik in een filmpje en op foto’s zien hoe je zelf kaasstengels maakt van zelfgemaakte bladerdeeg. Kijk dus snel verder!

Filmpje

Foto’s

Bladerdeeg maken:

  • 250 gr bloem
  • flinke snuf zout
  • 250 gr ongezouten roomboter
  • 125 ml ijswater (zet een kom met water ruim van te voren, zoals een paar uur, in de koelkast, zodat het water echt goed koud is

Kaasstengels maken met zelfgemaakte bladerdeeg

Kaasstengels maken met zelfgemaakte bladerdeeg

Je voegt de bloem met zout en roomboter in stukjes toe in een kom. Dan hussel je alles even door elkaar heen en dan voeg je het ijswater toe. Kneed dan alles goed door. Het water moet opgenomen zijn, maar de stukjes boter mag je nog zien.

Kaasstengels maken met zelfgemaakte bladerdeeg

Kaasstengels maken met zelfgemaakte bladerdeeg

Als het goed gekneed is, dan pak je een stuk huishoudfolie en leg je het hierop en maak je er een schijf van. Dan verpak je het dicht in de folie en leg je het in de koelkast voor 30 min.

Kaasstengels maken met zelfgemaakte bladerdeeg

Kaasstengels maken met zelfgemaakte bladerdeeg

Na de 30 min haal je het deeg uit de folie en begin je aan een toer:

  • Je rolt het deeg uit tot een rechthoek
  • Je vouwt het in drieën
  • Draai je het deeg een kwartslag om
  • Rol je het weer uit tot een rechthoek
  • Je vouwt het weer in drieën
  • Je verpakt het weer in een folie
  • Dan bewaar je het weer in de koelkast voor 30 min

Je herhaalt dit proces 3 keer, dus in totaal doe je 3 toeren.

Na de laatste toer (dus dat het nog 30 min de koelkast heeft gelegen), haal je het uit de koelkast en rol je het uit tot een grote rechthoek. Dan snij je het deeg in twee gedeelten. Op de ene kant doe je geraspte kaas en de andere kant plak je er daarna bovenop en druk deze goed aan.

Daarna snij je stroken van ongeveer 2 cm breed en deze snij je ook nog eens door de midden. Daarna draai je de stukken deeg zoals hierboven.
Je legt alle stroken op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de stroken met losgeklopte ei. Daarna kan je de stroken nog verder afmaken met kaas, oregano, peper en zout. Je bakt alles af in ongeveer 15-20 minuten totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

Yummie!! Heerlijk! Geniet ervan!

Heb jij ook wel eens kaasstengels gemaakt?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: