Moestuin update december 2021

Moestuin update december 2021

Begin maart ben ik begonnen met een nieuw seizoen van mijn moestuin op ons dakterras. Het is alweer december en ik heb nog wat plantjes in mijn moestuin. In dit artikel laat ik in een filmpje en op foto’s zien hoe mijn moestuin er nu uitziet en laat ik ook zien wat ik allemaal volgend jaar wil zaaien.

Filmpje Moestuin update december 2021

Moestuin update in foto’s

Moestuin update december 2021

Aan de ene kant van ons dakterras heb ik de Makkelijke Moestuin Mini’s staan. Hierin staan de volgende plantjes:

  • Ui
  • Wintersla
  • Rucola
  • Mini kropsla
  • Knoflook

De Wintersla en mini kropsla zijn eigenlijk wel zo’n beetje klaar met groeien. De rucola doet het nog wel enorm goed. En de ui en knoflook heb ik een tijdje geleden opnieuw erin geplaatst. Deze groeien ook enorm goed. De goudsbloem zit nog in een pot, deze bloeit niet meer, maar ik laat hem nog wel staan. Wellicht dat hij volgend jaar weer gaat bloeien. Ik ga sowieso nog een goudsbloem opnieuw zaaien.

Moestuin update december 2021

Van mijn ouders heb ik een mooi klein appelboompje gekregen. We hebben hier al hele mooie appels van gekregen en er zitten nu alweer nieuwe knoppen aan. Super tof!

Moestuin update december 2021

Ook mijn bessenstruikje heeft nieuwe knoppen gekregen. Ik ben benieuwd of ik volgend jaar al besjes krijg.

Moestuin update december 2021

In de metertuin heb ik nu een aantal vakken met het volgende:

  • Rode bietjes
  • Wintererwt
  • Rucola
  • Spinazie
  • Wintererwt

De rode bietjes groeien op dit moment niet meer, maar die gaan weer verder groeien in het voorjaar. Dus ik ben zeer benieuwd. Helaas hebben de beestjes aan mijn spinazie gezeten, dus niet alles is goed meer. De wintererwt, rucola en de wortelen doen het wel enorm goed.

Moestuin update december 2021

Dit is mijn planning voor volgend jaar. Ik moet natuurlijk even kijken hoeveel ruimte ik kan creëren en wat ik dus allemaal kan gaan zaaien.

Moestuin update december 2021

Dit is de status van mijn moestuin op dit moment. Ik heb een map vol met stappenplannen hoe je bepaalde groenten moet gaan zaaien en wanneer je dit het beste kunt doen. Ik laat in januari weer mijn planning zien en laat ik zien hoe mijn moestuin er dan uitziet.

Heb jij ook een moestuintje? Zo ja, wat heb jij allemaal in jouw moestuin staan? En zo nee, zou jij graag een moestuintje willen hebben?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: