Zo bespaar je op je autoverzekering

Zo bespaar je op je autoverzekering
Bron foto: PhotoSolutions.nl

Dat autorijden duur is, dat weten we allemaal. Je betaalt wegenbelasting, accijns op brandstof en dan moet je ook nog eens verplicht een autoverzekering afsluiten. In deze tijd willen we natuurlijk zoveel mogelijk geld besparen. Aan de eerste twee kostenposten valt niet zoveel te doen, maar op een autoverzekering kan wel heel goed worden bespaard. In dit artikel geef ik een aantal tips om te besparen op jouw autoverzekering.

Ga voor een lichte auto

Wist je dat de premie van de verzekering afhangt van het gewicht van jouw auto? Dat betekent dat de autoverzekering goedkoper is bij een lichtere auto. Dat komt omdat een zwaardere auto bij een ongeluk vaak meer schade aanricht.

Vergelijk, vergelijk, vergelijk!

Net als bij het ieder jaar opnieuw vergelijken van de verschillende zorgverzekeringen, is het ook bij het kiezen van een autoverzekering belangrijk om te vergelijken. Vergelijk daarom het hele aanbod van verzekeringen met een autoverzekeringen vergelijker, zodat je precies kunt zien welke het voordeligst is voor de dekkingen die jij graag wilt afsluiten.

Is een hoge dekking wel nodig?

Het is verplicht om de WA verzekering af te sluiten, welke ervoor zorgt dat schade veroorzaakt met jouw auto wordt gedekt. Een verzekering die dekking biedt voor wanneer er schade aan jouw auto wordt veroorzaakt, bijvoorbeeld door diefstal of een aanrijding met dieren, is niet verplicht. Bedenk goed of deze uitgebreidere verzekering nodig is. Zo kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de premie die je per maand bespaard door deze dekking niet af te sluiten, opzij te leggen voor wanneer je bijvoorbeeld wel een keer een kras hebt.

Voorkom dubbele verzekeringen

Je kunt bij een autoverzekering aanvullende verzekeringen afsluiten. Dat is handig, maar soms lijken deze heel erg op verzekeringen die je al hebt. Bij een gezinsrechtsbijstandverzekering inclusief verkeer is een aanvullende rechtsbijstandverzekering bijvoorbeeld niet nodig. Ben je aangesloten bij de ANWB? Dan hoef je geen aanvullende pechhulp af te sluiten.

Een hoog eigen risico voor een lage premie

Sommige autoverzekeraars hebben verzekeringen zonder eigen risico. Dat klinkt misschien aantrekkelijk, maar wanneer je helemaal geen schade aan je auto krijgt dan bespaar je veel meer met een autoverzekering met een hoog eigen risico. Met een hoog eigen risico betaal je namelijk een veel lagere premie.

De premie in één keer betalen

Bij een aantal verzekeraars kun je de premie in één keer betalen en zij bieden daarbij een korting aan. Soms loopt die korting zelfs op tot 6% van de totale premie. Zo kun je dus heel makkelijk geld besparen op je autoverzekering!

Ken jij bovenstaande tips al om te besparen op jouw autoverzekering? En heb jij nog tips om geld te besparen?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: