5 redenen waarom fietsen zo gezond is


5 redenen waarom fietsen zo gezond is
Foto gemaakt door: Photosolutions

Nederland is echt een fietsland. Er zijn vele verschillende fietsroutes beschikbaar in Nederland door mooie steden maar ook door prachtige natuurgebieden. Ik wil zelf echt gezonder gaan leven, vooral voor mijn PDS (prikkelbare darm syndroom) is dat echt een must. Ik loop elke dag een stuk, maar dit zou veel beter kunnen. Fietsen zou bijvoorbeeld voor mij echt perfect zijn. Fietsen heeft namelijk vele verschillende voordelen en het is echt gezond. Vandaag vertel ik waarom fietsen nou zo gezond is.


5 redenen waarom fietsen zo gezond is
Foto gemaakt door: Photosolutions

Misschien hebben jullie het al wel gelezen of gehoord. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de fietsende Nederland een half jaar langer leeft! Hieronder heb ik een 5 redenen vermeld waarom fietsen zo gezond is.

Fietsen kan diabeters type 2 tegengaan
Helaas is overgewicht en de toename van diabetes 2 een groot probleem in Nederland. Natuurlijk willen we dit voorkomen en tegengaan. Volgens hoogleraar Harm Kuipers kan fietsen diabetes type 2 tegengaan. Dat is nog eens fijn nieuws!

Door fietsen verbrand je vet
Fietsen is zeer effectief voor het verbranden van vet. Tijdens een uur fietsen verbrand je namelijk veel calorieën. Een half uur per dag fietsen is eigenlijk al genoeg om de vetverbranding aan de gang te houden. Een half uurtje per dag maar, dat is toch niet zo veel? Ik kan zelf ook wel wat gewicht kwijt, dus fietsen is geschikt voor mij! Ik zou bijvoorbeeld in plaats van lopen ook de fiets kunnen pakken.

Fietsen vermindert kans op hart- en vaatziekten
Uit onderzoek is gebleken dat fietsen de kans op hart- en vaatziekten vermindert. Door fietsen worden afvalstoffen beter afgevoerd en neemt het dichtslibben van de bloedvaten af. Als je elke dag een half uurtje gaat fietsen, dan voorkom je dit en dat is natuurlijk wel prettig!


5 redenen waarom fietsen zo gezond is
Foto gemaakt door: Photosolutions

Fietsen vermindert stress
Tegenwoordig zijn mensen ontzettend druk, met hun baan, studie, sociale leven en hobby’s. Maar hierdoor krijgen we ook steeds meer stress. Fietsen helpt ontzettend tegen stress. Het helpt namelijk je lichaam en geest zeer goed ontspannen. Vooral mensen met PDS hebben hier zeker baat bij!

Fietsen geeft een betere conditie
Phoe, heb je dat ook wel eens? Dat als je een stukje moet rennen of hardlopen, je vaak erachter komt dat je conditie gewoon niet goed is. Je staat te hijgen en je wilt hier echt iets aan doen. Fietsen is dan de oplossing! Fietsen geeft je namelijk een betere conditie!

Ben je dus van plan om naar de stad te gaan om te winkelen of even naar familie of vriendin/vriendin toe, pak dan de fiets in plaats van de auto. Dit is veel gezonder en ook nog eens een stuk goedkoper! Mocht je nog geen een hebben, dan is het verstandig om een fiets aan te schaffen. Fietsen zijn er voor ieder budget. Zoek je een goedkope fiets? Of zoek je meer fiets die geschikt is voor lange fietstochten? Voor casual gebruik zijn er genoeg fietsen. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een mooie damesfiets of een omafiets. Je kan ook in plaats van je auto, de fiets pakken als je naar je werk gaat. Ga je met de trein, ook dan kan je de fiets meenemen. Je kan namelijk vaak tegen een kleine betaling de fiets meenemen in de trein en bij Arriva is dit zelfs gratis! Zo kan je van huis naar het station en van het station naar je werk fietsen.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden en redenen om de fiets te pakken!

Fiets jij ook graag of pak jij toch sneller de auto of loop je liever?

Dit artikel is in samenwerking geschreven.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: