Foto’s van de Alkmaarse kaasmarkt


Alkmaarse kaasmarkt

Afgelopen vrijdag hadden we weer een nieuwe PhotoWalk, dit keer zijn we naar de Alkmaarse kaasmarkt geweest. Ik had nog nooit eerder een kaasmarkt gezien, dus ik was hier wel erg benieuwd naar. Vandaag vertel ik jullie iets meer over deze kaasmarkt en laat ik jullie mijn foto’s zien van die dag.


Alkmaarse kaasmarkt

Elke vrijdagochtend van 10:00 uur tot 12:30 uur wordt er in Alkmaar een traditionele kaasmarkt gehouden. Dit is gedurende het seizoen van de eerste vrijdag van april tot en met de eerste vrijdag van september.

We hadden ‘s ochtends om 9:15 uur al afgesproken, want het kon wel erg druk zijn met toeristen en je wilt natuurlijk als fotograaf wel een goed plekje hebben. Gelukkig waren ook lekker vroeg en konden we zo ons plek bemachtigen, want toen het begon was het al drie rijen dik aan mensen, vooral toeristen, bij de hekken. We kwamen dit keer dan helaas niet toe aan een groepsfoto die we normaal wel altijd maken tijdens een PhotoWalk, maar voor deze ene keer is dat niet erg 🙂 .


Alkmaarse kaasmarkt

Tijdens de kaasmarkt liepen er ook mensen rond en klederdracht. Echt grappig om te zien!


Alkmaarse kaasmarkt

Alkmaarse kaasmarkt

Ook de Hollandse kaasmeisjes liepen er rond om boekjes en kazen te verkopen aan de bezoekers.


Alkmaarse kaasmarkt

Even wachten totdat het gaat beginnen 🙂 .


Alkmaarse kaasmarkt

Alkmaarse kaasmarkt

De kazen werden dan gestapeld om weggebracht te worden. Natuurlijk gingen ze hier ook leuke showtjes van maken, om de kazen te rollen of te gooien naar elkaar.


Alkmaarse kaasmarkt

De kazen worden dan naar het weeggedeelte gebracht, hier worden ze gekeurd en gewogen. Het wegbrengen van de kazen doen ze op een leuke manier. Twee mannen dragen de kazen en ze rennen dan naar het gebouwtje toe waar het gewogen wordt. Daarna komen ze weer terug met de kazen en worden ze ingeladen in de karren om weggebracht te worden.


Alkmaarse kaasmarkt

Ook een bruidspaar was aanwezig en werd gedragen door de kazendragers. Echt super leuk! Dit gebeurde trouwens ook een paar keer met kinderen en hun ouders, leuke ervaring lijkt me 🙂 .


Alkmaarse kaasmarkt

Er stonden op het plein ook allerlei kraampjes waar je kazen en vis kon komen, maar ook waar klompen gemaakt werden en deze kon je ook kopen.

Ik vond het een leuke dag, grappig om eens de kaasmarkt mee te maken. Verder was er echter niet veel te zien in Alkmaar, dus we kwamen eigenlijk echt voor de kaasmarkt zelf.

Meer info over de Alkmaarse kaasmarkt kan je hier vinden: Kaasmarkt.nl.

Ben jij wel eens op een traditionele kaasmarkt geweest?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: