Camera waterpas


Camera waterpas

Een van de dingen waar ik vaak tegenaan loop tijdens het fotograferen, zijn scheve foto’s maken. Mijn camera heeft geen ingebouwde grid, waardoor het soms erg lastig is om te zien of ik wel een foto goed recht maak.

Maar tegenwoordig gebruik hiervoor wel een extra tooltje zodat ik toch rechtere foto’s kan maken. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder!

Ik maak namelijk gebruik van een camera waterpas. Deze kan je namelijk gemakkelijk bovenop je camera plaatsen. Het waterpasje die ik momenteel gebruik heeft in totaal drie luchtbellen. Hierdoor kan je je camera compleet waterpas krijgen.

In de oude verlaten gebouwen, zoals kleine huisjes, kan het namelijk nog wel eens zo zijn dat veel dingen scheef of krom zijn, zoals de vloer of de muren. Erg lastig om goede rechte foto’s te krijgen.

Met dit handige extra tooltje heb ik daar nu minder last van. En ik raad daarom ook iedereen zo’n waterpasje aan voor bovenop je camera als jouw camera ook geen ingebouwde grid heeft en je ook moeite hebt met rechte foto’s maken.

Natuurlijk heb je verschillende soorten waterpasjes voor op je camera. Je kan namelijk ook waterpas krijgen met bijvoorbeeld maar één luchtbel of juist een waterpas, dat eigenlijk twee waterpasjes zijn bovenop elkaar.

Bekijk hier naar de verschillende soorten waterpasjes voor je camera.

Ik vind het echt super handig en gebruik het dan ook steeds meer tijdens het fotograferen.

Gebruik jij ook een waterpasje of heb jij juist een grid in je camera?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: