Forge of Empires


Forge of Empires

Sinds een tijdje speel ik het spel Forge of Empires. Misschien ken je het spel wel van de reclame op tv. Het is echt een geweldig spel om te spelen en vandaag vertel ik jullie hier iets meer over.

In het spel Forge of Empires kun je jouw eigen stad helemaal opbouwen vanaf het stenen tijdperk door de eeuwen heen. Na het stenen tijdperk komt de bronstijd en daarna de ijzertijd en nog meer. Je kan je rijk uitbreiden met prachtige gebouwen, maar ook met strategische campagnes en acties.


Forge of Empires

Dit is tot nu toe mijn stad. Ik zit inmiddels in de ijzertijd.


Forge of Empires

Forge of Empires

Forge of Empires

Het is dus de bedoeling dat je steeds verder komt door de eeuwen heen. Je kan in het spel gebouwen bouwen, zoals huizen, productiegebouwen, culturerele gebouwen, militaire gebouwen, maar ook versieringen zoals bomen en struiken en ook paden langs de gebouwen. Al je inwoners moet je natuurlijk wel tevreden houden.


Forge of Empires

Ook moet je in het spel technologiën onderzoeken om verder te kunnen komen door de eeuwen heen. Elk eeuw heeft zijn eigen technologiën die je kan onderzoeken. Dit doe je met forgepunten. Forgepunten krijg je elk uur, maar je kan ze ook kopen (al worden ze wel telkens duurder zodra je weer een forgepunt koopt). Het kan dus wel even duren voordat forgepunten bij elkaar hebt en weer een technologie helemaal kan onderzoeken.

Alles in het spel gaat met echte tijd. Bouw jij iets dat 15 min duurt, dan duurt het ook echt 15 minuten. Dit is dus hetzelfde als bijvoorbeeld bij The Sims Freeplay. Ik vind het wel leuk, want zo moet je dus echt tactisch gaan spelen.


Forge of Empires

Forge of Empires

In het spel moet je niet alleen maar bouwen, je moet ook pronvincies verkennen en bemachtigen. Dit doe je door te onderhandelen of door te vechten. Elke provincie heeft verschillende sectoren die je moet bezitten.


Forge of Empires

Forge of Empires

Forge of Empires

Je moet je eigen leger opbouwen en hiermee kan je dan vechten tegen een sector van een andere pronvincie. Let wel op dat je een sterke leger hebt, want hoe verder je in het spel komt, hoe sterker het leger wordt van je tegenstander.

Je kan ook vechten tegen mensen die in jouw rankinglijst staat, maar je kan ze ook helpen door gebouwen te moviteren of op te knappen. Hier krijg je dan weer munten voor.


Forge of Empires

Door het spel heen krijg je ook te maken met verschillende missies die je kan uitvoeren. Hier krijg je dan ook weer beloningen voor waarmee je verder kan in het spel.


Forge of Empires

Ook kan je allerlei munten verzamelen van huizen die je in je stad hebt staan. Bij de productiegebouwen kan je dan weer productieitems verzamelen, zoals bijvoorbeeld kannen en hout en meer. Dit heb je allemaal nodig om verder te kunnen komen in het spel.


Forge of Empires

Op een gegeven moment kan je ook jezelf toevoegen bij een gilde. Alle spelers die bij deze gilde zitten, kunnen elkaar helpen met motiveren en opknappen van gebouwen. Maar je kan ook elkaar helpen met ruilen van productieitems op de markt. Het is zeker belangrijk dat je bij een gilde gaat. Mocht je ook het spel spelen en nog een gilde nodig hebben, ik zit in gilde “The Shire”.

Het is echt een super leuk spel met vele opties. Soms moet je wel even wachten totdat je weer verder kunt spelen omdat je moet wachten op bepaalde items. Maar dat maakt het spel ook wel weer leuk om te spelen. Je moet tactisch en strategisch spelen en daar hou ik wel van.

Meer informatie vind je op ForgeOfEmpires.com. De app is gratis te downloaden, maar je kan ook via de browser spelen.

Ken jij Forge of Empires al? En speel jij het spel al?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: