Glow Eindhoven 2013


Draak bij Glow Eindhoven

Afgelopen week op 13 november hebben wij weer een korte PhotoWalk gehad te Glow in Eindhoven.

Wat zijn PhotoWalks en wat is Glow Eindhoven? Lees snel verder!

Fotografen kunnen voor een PhotoWalk opgeven op de website of verschijnen op de gegeven datum op de afgesproken plek. De bedoeling is om samen enkele uren gezellig te fotograferen. Kortom een sociale aangelegenheid en daarnaast kan je ook elkaar eens in het echt zien en van elkaar leren. We zullen dit ook kostenloos organiseren gewoon omdat het kan! Tevens is er geen minimum aan aantal deelnemers. Al zijn het er maar 2. Het gaat altijd door!

Tevens zullen de PhotoWalks steeds diverse onderwerpen hebben. De onderwerpen kunnen zijn: straatfotografie, architectuurfotografie, landschapfotografie en nog vele andere onderwerpen. Je bent zelf de fotograaf en je fotografeert natuurlijk zelf wat je wilt.
Iedereen is van harte welkom, als je maar van fotograferen houdt. Meedoen met PhotoWalks is gratis, je natuurlijk wel je eigen vervoer, parkeerkosten, veerdienstkosten, eventuele versnaperingen of overige onkosten.

We zouden in November eigenlijk geen PhotoWalk houden, maar omdat veel mensen wel naar Glow wilden gaan, hadden we er toch voor besloten om er een officiële PhotoWalk van te maken :).

Hieronder een korte uitleg over Glow Eindhoven welke ook te vinden is op hun site:
Van 9 t/m 16 november vormt de openbare ruimte van Eindhoven-centrum het decor en podium van GLOW. Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland laten lichtkunst- en designtoepassingen zien, die tot stand zijn gekomen door het gebruik van nieuwe mediatechnologieën zoals computers, sensoren, animaties, maar ook door meer bekende projectietechnieken.

Ook dit jaar worden verborgen locaties ontdekt in Eindhoven. De route loopt van het NRE Terrein tot het Philips Stadion en via een andere weg weer terug. Deze twee locaties zijn met bijzondere reden gekozen als hoogtepunten van GLOW 2013. De Philips Sportvereniging viert dit jaar haar 100-jarig jubileum en dat is zeker met het thema ‘Urban Playground’ een mooie aanleiding om tijdens de lichtkunstroute het voetbalstadion aan te doen. Het NRE Terrein was ruim tachtig jaar gesloten voor publiek. Na het vertrek van Endinet wordt het voormalige terrein van de Nutsbedrijven ontwikkeld tot een nieuw stukje Eindhoven. Tijdens GLOW nemen we alvast een voorproefje.

We hadden om een bepaalde tijd afgesproken bij de meeting point bij Glow. Het was er echt ontzettend druk. Sommigen mensen konden ons niet vinden, dat was wel jammer. En een aantal waren al eerder gegaan en een aantal anderen kwamen later. We hadden ook telefooncontact met elkaar zodat we toch nog elkaar konden vinden.


Vliegend geval bij Glow Eindhoven

Een vliegend paars geval bij Glow Eindhoven

We hebben een aantal uur rondgelopen en we moesten ook echt elkaar in de gaten houden, want je was elkaar zo kwijt.
De route was erg leuk, we hebben best een aantal mooie dingen kunnen zien. Er waren vliegende dingen te zien die helemaal verlicht zijn, best gaaf gedaan.


De kerk bij Glow Eindhoven

Zo waren er ook vele gebouwen verlicht en er waren hele mooie lichtshows te bewonderen.


Boom verlicht bij Glow Eindhoven

En ook voor de kinderen hadden ze leuke dingen gemaakt en konden ze zelfs licht “schilderen”.


Licht Schilderen bij Glow Eindhoven

En aan het einde van onze route kwamen we de grote draak tegen. Ze hadden een hele grote sproeier achtig ding staan die water helemaal omhoog spoot en hierop werd een draak op geprojecteerd die uit het water kwam en bewoog en later weer wegdook. Hier zat ook heel mooi geluid bij, alsof het echt was, want door het water leek het ook nog eens 3D. Dit hebben ze echt super gedaan!


Draak bij Glow Eindhoven

De PhotoWalk was weer zeer geslaagd, het was weer erg gezellig en er zijn mooie foto’s gemaakt.

Ben jij dit jaar ook naar Glow geweest?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: