Moestuin update oktober – Winteruien poten en planten opruimen

Moestuin update augustus - We hebben een tuin!!

Het is alweer oktober en dat betekent dat ik een moestuin update heb voor jullie. In dit artikel laat ik op foto’s en in een filmpje zien hoe mijn moestuintje er nu uitziet. Ook ga ik planten opruimen en winteruien poten. En heel snel, namelijk 30 oktober, gaan ze bezig met onze tuin. We krijgen dan een compleet nieuwe tuin, yeah!! Natuurlijk komt daar ook nog een apart artikel van online. Kijk voor nu snel naar mijn moestuin update.

Filmpje

Foto’s moestuin

Het is herfst en daarom zijn bepaalde planten ook uitgebloeid, zoals de tomatenplantjes, bepaalde paprikaplanten en zonnebloemen. Hierboven heb ik een aantal foto’s geplaatst van de paprika en peperplantjes. Ik heb hier al de tomatenplantjes weggehaald.

De zonnebloemen heb ik ook weggehaald. Van de uitgebloeide zonnebloemen heb ik de pitjes eruit gehaald, deze heb ik dan weer aan de kippen gegeven, die vinden ze echt lekker. Volgend jaar wil ik nog veel meer zonnebloemen plaatsen in de tuin, zodat ik veel zonnebloempitten kan oogsten, voor de kippen maar ook voor zonnebloemolie.

De afgelopen tijd hebben we ook enorm veel pepers en paprika’s en ook tomaten kunnen oogsten. Hier hebben we veel van in de vriezer liggen. Van de pepers gaat mijn man een saus maken en de pepers gebruiken we vooral in de ovenschotels. Van de tomaten wil ik ook nog een lekkere tomatensaus maken.

Nu de tomatenplanten en zonnebloemen weg zijn, kan ik de potten weer gebruiken. Ik heb namelijk gele en rode winteruien gekocht en deze hierin gepoot. Volgend jaar zal ik ze pas kunnen oogsten, maar ze zullen zeker al gaan groeien de komende tijd.

Ook heb ik nog basilicum, die wil ik nog gaan drogen, ook komen er nieuwe aardbeitjes aan, heerlijk! En ik heb nog rozemarijn, die wil ik ook nog gaan drogen.

Zo ziet mijn moestuintje er dus uit. Op 30 oktober gaan ze beginnen met de tuin. Er komen nieuwe tegels en de schuttingen worden ook aangepakt en daarnaast ook onze schuur. We hebben er zin in! Natuurlijk neem ik jullie dan ook weer mee in het proces en laat ik zien hoe alles eruit komt te zien.

Heb jij dit jaar ook een moestuin?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: