Monschau ‘de parel van de Eifel’


Monschau 'de parel van de Eifel'

Vorige maand hadden mijn man en ik heerlijk een weekje vakantie. We zijn toen een aantal dagen weggeweest, naar onder andere Wildlands Adventure Zoo Emmen en naar Monschau. In Monschau zijn we een hele dag geweest, één nachtje blijven slapen en ‘s ochtends zijn we weer teruggegaan naar huis. Voor ons is het namelijk maar iets langer dan 2 uur rijden. Het is echt een prachtig stadje en wordt ook wel ‘de parel van de Eifel’ genoemd. Vandaag laat ik een aantal foto’s die ik overdag heb gemaakt.

Een aantal jaar geleden zijn we hier al eens geweest met familie en besloten nog eens te gaan, want het is hier echt prachtig! Toen we in Monschau aankwamen, hebben we de auto geparkeerd aan de rand van het centrum. Hier kan je voor een klein bedrag 24 uur parkeren. Er zijn ook geen slagbomen, dus je kan ook nog eens met je auto ergens anders naar toe gaan en gewoon weer terugkomen en hetzelfde kaartje gebruiken. Super handig dus!

We zijn toen meteen een route gaan lopen, je gaat dan naar boven en loopt zo om Monschau heen. Je hebt dan echt een prachtig uitzicht. We zochten ook een aantal plekken die we dan ‘s avonds konden pakken om avondfotografie te gaan doen.


Monschau 'de parel van de Eifel'

In Monschau staan echt prachtige gebouwen, ook langs stromend water, echt super mooi om te zien!


Monschau 'de parel van de Eifel'

Monschau 'de parel van de Eifel'

Toen we hier een aantal jaar geleden waren, zijn we in een museum geweest. We wisten dat hier een zeer gave trap in zat en wilden nog eens terug gaan. Het gaat namelijk om ‘Het rode huis’. Het is een huis gebouwd in barokstijl in 1756 en was vroeger het woonhuis en kantoor van een belangrijke doekmaker familie in Monschau. Bovenstaande twee foto’s zijn van een prachtige in Aachen-Luijk barokstijl gesneden houten trap die zwevend naar alle etages voert. Als je erop loopt, heb je soms het gevoel dat het wel eens in kan storten haha, het loopt heel scheef ook. Best bizar, maar wat een prachtige trap is het toch!

In Monschau kan je ook overal op terrasjes zitten en heerlijk drinken en eten. Ook wij hebben dit een aantal keer gedaan om even uit te rusten. Vanwege de zwangerschap was het soms nog best zwaar dat geloop en geklim haha. We zijn ook nog naar het kasteeltje geweest. Hier kan je gewoon vrij rondlopen, echter waren ze hier mee bezig en stond het in de steigers en was er een podium gebouwd. Ik denk dat ze hier dan ook optredens houden. Ik heb dus zelf geen foto’s van het kasteeltje, omdat er niet veel te fotograferen viel hehe. Wel leuk om hier eens rond te lopen, want je kan overal doorheen en overheen lopen.


Monschau

Ook zijn we naar ons hotel gegaan om even in te checken en onze spullen weg te brengen. De kamer die wij hadden zat in een omgebouwde villa waar in totaal twee kamers waren. Het zag er zeer goed en verzorgd uit.


Monschau 'de parel van de Eifel'

‘s Avonds zijn we nog even naar het hotel gegaan om even uit te rusten en daarna zijn we weer op pad gegaan om mooie avondfoto’s te gaan maken. Bovenstaande foto is van begin de avond, de rest van de avondfoto’s moet ik nog bewerken en komen binnenkort online. Rond een uur of 11 was ik het wel zat, ik begon zere voeten te krijgen en moe te worden. We besloten om terug te gaan naar het hotel en te gaan slapen. ‘s Ochtends zijn we weer vroeg opgestaan en naar huis gegaan. We waren zelfs in de ochtend ook weer thuis, echt top als je zo dichtbij Monschau woont hehe.

Monschau is echt een super leuk stadje waar je veel dingen ziet. Er zijn ook nog meer bezienswaardigheden in Monschau, zoals een glasblazerij. Alleen toen wij er waren, waren ze niet aan het blazen en daarnaast mag je daar helaas ook niet fotograferen. Je kan er verder zeker wel een dag of twee dagen lekker vermaken, heerlijk voor een paar daagjes er tussen uit. Ook wij willen hier zeker nog eens naar toe, bijvoorbeeld in de herfst of wintertijd.

Ben jij al eens in Monschau geweest? En wat vind jij van dit stadje?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: