Op vakantie met twee gezinnen

Op vakantie met twee gezinnen

Al jaren gaan we met onze vrienden op vakantie naar Frankrijk. Maar sinds dat mijn vriendinnetje en ik ook tegelijkertijd zwanger waren en toen ook onze zoons hebben gekregen, zijn we niet meer samen op vakantie gegaan. Dit jaar was het dan ook de eerste keer dat we met twee gezinnen op vakantie zijn gegaan. Super leuk natuurlijk, maar ook wel spannend! We wisten sowieso dat de twee kleintjes goed met elkaar overweg kunnen, maar een week lang samen op vakantie was natuurlijk nieuw en spannend! Het is natuurlijk belangrijk om goed te kunnen genieten van de vakantie. Maar hoe zorg je dat jullie echt kunnen genieten op vakantie en hoe zorg je ervoor dat de kinderen zich niet vervelen en ook van elkaar kunnen genieten? In dit artikel geef ik dan ook een aantal tips en een aantal eigen ervaringen.

Tip 1 Bespaar niet op ruimte

Kinderen vinden het in eerste instantie super leuk om een slaapkamer te delen, maar het wordt minder grappig wanneer de slappe lach overgaat in hartverscheurend gehuil. En dat ze natuurlijk ook wakker van elkaar worden, vooral als je nog zeer jonge kinderen hebt, wil je natuurlijk voorkomen. Bespaar een hoop gedonder en zorg dat de kinderen van elk gezin over aparte kamers beschikken. Zijn jullie in totaal met zijn zessen of zevenen? Dan is het een 8 persoons vakantiehuis met een kamer extra misschien een betere keuze, dan een huisje waar het niet mogelijk is om even een momentje voor jezelf te vinden. Wij hebben bijvoorbeeld vorige week een huisje genomen voor 8 personen met in totaal 4 slaapkamers. De ouders hadden een aparte kamer en beide zoons ook. Zo konden ze elkaar niet gemakkelijk wakker maken en slapen ze ook goed tijdens de vakantie. Ieder een eigen slaapkamer is echt een must!

Tip 2 Gun elkaar en jezelf rust

Na een dag lang gezamenlijke activiteiten is het logisch dat je in de avond wat moe bent. Neem een bad en voeg je later weer gezellig bij de groep. Of spreek met elkaar af om even afzonderlijk van elkaar iets te doen. Je wilt natuurlijk wel voorkomen dat je alleen nog maar in je eentje op vakantie wilt gaan. De moeders hadden bijvoorbeeld ook een dagje voor hun zelf, zodat de vaders op de zoons gingen passen. En de vaders hadden ook momenten voor zich zelf, zodat ze lekker konden trainen. Maar ook in de avond gingen we af en toe eens wat voor onszelf doen, dit heb je ook echt nodig tijdens zo’n vakantie.

Tip 3 Zorg dat iedereen iets omhanden heeft

Ga je samen op vakantie? Als kind bestaat er niets erger dan verveling – naast doorgekookte spruitjes dan. Zorg ervoor dat jullie een locatie uitkiezen waar iedereen zich kan vermaken. Niet te ver van leuke uitgaansgelegenheden, winkels en speeltuinen vandaan. Boek eens een vakantie midden in de natuur aan de rand van een levendige stad. Al eens gedacht aan een huisje in de Voerstreek bij Hoeve Vakanties? Het is ontzettend fijn voor kinderen als ze iets te doen hebben, neem bijvoorbeeld ook speelgoed mee of plan elke dag een klein uitje in. Ga bijvoorbeeld naar een zwembad of lekker wandelen in de natuur of naar een dierentuin of kinderboerderij. Zo zorg je ervoor dat de kinderen zich niet gaan vervelen.

Het is echt ontzettend leuk en gezellig om met twee gezinnen op vakantie te gaan. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat een top vakantie wordt. Met bovenstaande tips hebben wij ook een zeer fijne en gezellige vakantie gehad, wij hebben echt genoten!

Ga jij wel eens met een ander gezin op vakantie? Zo ja, wat is jouw ervaring hiermee? Zo nee, zou je dat wel eens willen doen?

Sponsoring. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: