Physalis Aromatherapy Citrus Experience Kit

Physalis Aromatherapy Citrus Experience Kit

Citrusaroma’s brengen je niet alleen een vrolijk humeur, ze zijn ook bijzonder geschikt om je immuunsysteem te ondersteunen. Daarnaast helpen ze de spijsvertering in balans te brengen, stressgevoelens te bestrijden en de concentratie te bevorderen. Physalis Aromatherapy introduceert de Citrus Experience Kit met de positieve, opwekkende kracht van essentiële oliën van sinaasappel, citroen, grapefruit en groene mandarijn. Ik ontving twee essentiële oliën uit dit pakket en ook nog eens een zoete amandelolie. In dit artikel vertel ik daar meer over.

Essentiële oliën

De essentiële oliën worden vrijwel allemaal gewonnen uit de schil. Wanneer je een klein stukje schil van een (biologische) citroen tegen het licht houdt, dan zie je ronde partikeltjes die de essentiële olie bevatten. Het pellen en persen van citrusfruit brengt direct een fijne geursensatie teweeg die positief in- werkt op de geest. De citrus experience kit met maar liefst vier citrusaroma’s is goed voor maandenlang genieten van hun bijzondere werking. Je kan ze gebruiken om te verstuiven in leefruimtes, voor een massage of zomers bad of maak er een heerlijke taart of verkoelende limonade mee!

Physalis Aromatherapy essentiële oliën zijn:
✓ 100% puur, natuurlijk en biologisch gecertificeerd
✓ botanisch en biochemisch gedefinieerd
✓ niet scheikundig behandeld
✓ niet gemodificeerd
✓ niet versneden
✓ niet verdund
✓ niet gerectificeerd
✓ niet gereconstrueerd
Bovendien zijn Physalis Aromatherapy Essenti- ele oliën gecertificeerd als voedingssupplement waardoor ze veilig kunnen worden ingenomen, mits de voorgeschreven hoeveelheden worden aangehouden.

Hoe gebruik je essentiële oliën

Je kan essentiële oliën gebruiken op verschillende manieren. Hieronder heb ik een aantal neergezet:

  • Om essentiële oliën in te nemen, verdun je 1 à 2 druppels in een lepel honing, plantaarige olie of in de kruidenthee.
  • Voor een massage- of badolie gebruik je 5 à 10 druppels per 10 ml draagolie.
  • Voor het verstuiven gebruik je 5 à 10 druppels in een verstuiver. Het aantal druppels dat je gebruikt, is afhankelijk van de grootte van de ruimte.

Pas op met de zon
Bij het gebruik van citrusoliën op de huid is het verstandig uit de zon te blijven. Je huid kan sneller verbranden en er kunnen rode vlekken of pigmentvlekken ontstaan.

Essentiële olie citroen

Physalis Aromatherapy Citrus Experience Kit

Physalis Aromatherapy Citrus Experience Kit

Deze 100% pure en natuurlijke essentiële olie is koud geperst uit de schillen van biologische citroenen uit Italië en Spanje. Citroen staat bekend om zijn krachtige zuiverende werking, zowel in- als uitwendig. Verstuiven van citroenolie werkt zowel verfrissend als reinigend en is ook nog eens goed voor de concentratie. Het innemen van deze essentiële olie ondersteunt de natuurlijke weerstand en bevordert de spijsvertering en in- wendige zuivering.

De geur is echt heerlijk! Ik doe ongeveer 10 druppels in de verstuiver en ik kan echt beter concentreren met deze essentiële geur. Echt heerlijk!

Essentiële olie grapefruit

Physalis Aromatherapy Citrus Experience Kit

Physalis Aromatherapy Citrus Experience Kit

Deze 100% pure en natuurlijke essentiële olie is koud geperst uit de schillen van biologische grapefruits die worden geteeld in Israël, Zuid Afrika en de Verenigde Staten. Grapefruit is een krachtige olie die geliefd is vanwege het bitterzoete, subtiele aroma. Het werkt rustgevend en heeft een positieve invloed op het humeur, zowel bij inname als bij verstuiving. Bij verstuiving verdrijft het aroma onaangename geurtjes en verfrist het de lucht in leefruimtes.

Ook deze geur is echt heerlijk! Het is heerlijk fris en zeer rustgevend. Genieten!

Zoete amandelolie

Physalis Aromatherapy Citrus Experience Kit

Physalis Aromatherapy Citrus Experience Kit

Physalis Aromatherapy Citrus Experience Kit

De zoete amandalolie is waarschijnlijk de meest gekende onder de huidoliën. Het is een lichtgele, dunne olie die gewonnen wordt uit de noten van de amandelboom. Zoete amandelolie maakt de huid zacht en soepel en is geschikt voor alle huidtypes. Ze wordt veel gebruikt als babyolie en massageolie. De olie reguleert het vochtgehalte en vermindert huidirritaties en maakt de huid bovendien glad en zacht.

De olie is echt heerlijk op mijn huid, het maakt mijn huid enorm glad en zacht. Ik hou ervan!

Recepten

Physalis Aromatherapy Citrus Experience Kitt

Physalis Aromatherapy Citrus Experience Kit

Je kan met de essentiële oliën gebruiken in heerlijke recepten. Bij mijn pakketje ontving ik ook een kaart met een aantal recepten. Ik ga ze ook zeker in de toekomst eens uitproberen! Ziet er lekker uit toch?

Prijs en verkrijgbaarheid

De Physalis Aromatherapy Citrus Experience Kit kost 28,50 euro bevat een handig gidsje met uitleg en gebruikstips en is online te bestellen bij o.a. NewPharma.nl. Losse Physalis essentiële oliën zijn verkrijgbaar vanaf 8,50 euro en zijn verkrijgbaar bij Holland & Barrett en te bestellen via hollandandbarrett.nl.

Ken jij de Citrus Experience Kit of de andere essentiële oliën van Physalis Aromatheraphy al? En wat vind jij ervan?

Dit artikel bevat meerdere gekregen producten. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: