Projecten in ons huis

Projecten in ons nieuwe huis

Sinds dat we in ons nieuwe huis wonen, hebben we al behoorlijk wat projecten achter de rug. Zoals zonnepanelen laten leggen, een tuinrenovatie, een traprenovatie, nieuwe CV-ketel, elektra is helemaal aangepast en meer. Natuurlijk hebben we nog veel meer projecten die we nog willen verrichten in ons huis. In dit artikel vertel ik daar dan ook meer over.

Trappenhuis mooi maken en deur met kozijnen schilderen

Een tijdje geleden is onze trap helemaal gerenoveerd. Echter moet ons trappenhuis nog wel helemaal gedaan worden. De muren zijn namelijk nog helemaal niet gedaan. We zullen de muren moeten voorstrijken en daarna kunnen we de muren mooi maken. We hebben in onze gang een prachtige deur naar de woonkamer. Echter is deur door de hond van de vorige bewoner beschadigd, hij heeft de deur bijna opgegeten haha. We hebben al stukken met houtvulling opgevuld, maar de deur moet nog verder mooi gemaakt worden, zoals verder schuren en weer schilderen. Ook de kozijnen van de deur moeten geschilderd worden om het helemaal mooi te krijgen. Zodra het trappenhuis en de deur met kozijnen helemaal gedaan zijn, laat ik het resultaat natuurlijk zien op mijn blog.

Leuning aan trap naar zolder

In het trappenhuis waren er verder ook helemaal geen leuningen. We hebben inmiddels wel een leuning bij de trap naar de eerste verdieping, maar nog geen leuning naar de zolder. Deze ligt er wel, dus zodra het trappenhuis helemaal gedaan is, gaan we deze ook aan de muur vestigen.

Verrijdbare moestuin

In januari liet ik onze nieuwe tuin zien. We hebben namelijk onze helemaal tuin laten renoveren. Van een oerwoud naar een prachtige tuin. Nu heb ik een bedframe in onze tuin staan waar ik binnenkort wieltjes onder ga zetten en ook planken aan het frame vast ga maken. Dit wordt namelijk mijn verrijdbare moestuin. Ik kan niet wachten totdat alles een beetje gaat bloeien en alles mooi groen en kleurig gaat worden!

Banken, stoelen en tafel in de tuin

Nu we een nieuwe tuin hebben, gaan we binnenkort ook op zoek naar een zitje voor in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan banken, stoelen en een tafel, zodat we heerlijk buiten kunnen zitten en genieten van het lekkere weer. Ook zou een ligbed heerlijk zijn voor in de tuin, zodat we lekker van de zon kunnen genieten.

Nog meer isoleren indien nodig

Er zullen vast nog wel plekken zijn in ons nieuwe huis wat beter geïsoleerd kan worden. Via de vragenlijst die we hebben ontvangen, staat dat bepaalde gedeelten in het huis nog niet geïsoleerd zijn. En dat is niet erg, maar wel iets wat we willen aanpakken in de toekomst. Zoals de muren, dak en meer.

Dak repareren

Helaas hebben we al lekkages in ons nieuwe huis gehad, al vlak nadat we hier kwamen wonen. Er is nu een noodoplossing hiervoor gekomen door de dakdekker. Er moet nog wel een goede oplossing komen en we willen dan ook binnenkort onze dak helemaal goed laten maken, zodat we geen lekkages meer hebben.

Klok in de woonkamer

In onze woonkamer hebben we nog geen klok hangen. We gebruiken eigenlijk vaak onze Apple Watch en iPhones om te kijken hoe laat het is. Maar ik vind het wel prettig om ook nog een klok in de woonkamer te hebben.

Er zijn dus een aantal grote projecten die we willen uitvoeren in ons nieuwe huis en ook dingen die we willen kopen voor in ons huis en in de tuin. Ik hou jullie ook zeker op de hoogte hoe dit allemaal verloopt en hoe alles eruit komt te zien.

Ben jij ook bezig met verduurzamen of ben je met bepaalde projecten in huis? Heb jij nog tips?

Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: