Nieuwe gewoontes in het huishouden die mij veel tijd besparen + GRATIS werkboek


Nieuwe gewoontes in het huishouden die mij veel tijd besparen

Het huishouden kan best veel tijd kosten. Elke dag zijn er wel wat huishoudelijke klussen te doen. Maar met een aantal simpele nieuwe gewoontes kan je veel tijd besparen in het huishouden. Hierdoor krijg je ook meer structuur in het huishouden en heb je dus meer tijd over voor andere leuke of belangrijke dingen. In dit artikel vertel ik over de nieuwe gewoontes in het huishouden die mij veel tijd besparen. Daarnaast heb ik ook een GRATIS werkboek voor jullie zodat je nieuwe gewoontes aan kunt leren en productief gaat zijn.

Meer structuur in het huishouden

Vorige maand schreef ik ook een artikel over dat ik graag het huishouden meer gestructureerd wilde hebben. Ik maakte hiervoor een schoonmaak schema. Dit raad ik ook zeer aan als je meer gestructureerd wilt zijn met het schoonmaken van jouw huis.

Door het boek Eat that frog ben ik echt zeer productiever geworden om bepaalde gewoontes en taken uit te voeren. Lees hier mijn review over het boek: Eat that frog – de methode om te stoppen met uitstellen en superproductief te worden. In het boek wordt namelijk verteld hoe je al jouw taken kunt noteren en prioriteiten kunt stellen. De auteur begeleidt je hoe je verschillende takenlijsten kunt maken en in kunt plannen. Dit is dus echt super fijn als je meer structuur in het huishouden wilt hebben.

Nieuwe gewoontes aanleren

Alle nieuwe gewoontes die ik wil aanleren in het huishouden koppel ik aan een signaal, bijvoorbeeld een bepaald tijdstip of na een oude gewoonte. Zo weet ik wanneer ik een nieuwe gewoonte moet uitvoeren. Ik maak hier dan een ritueel van, zodat het dan ook gewoon automatisch gaat. Daarnaast hou ik deze nieuwe gewoontes bij in een lijstje. Zo kan ik bijhouden of een nieuwe gewoonte ook goed lukt of dat ik er nog aan moet gaan werken. Onderaan dit artikel kan je een GRATIS werkboek downloaden zodat ook JIJ gemakkelijk en snel nieuwe gewoontes aan kunt leren. Zo kan je dus meer structuur in het huishouden creëren en bespaar je ontzettend veel tijd.

Hieronder heb ik mijn nieuwe gewoontes weergegeven die mij veel tijd besparen in het huishouden.

Gewoonte 1: Dagelijks de was doen

Electronica algemeen

Voorheen waste ik in het weekend. Ik draaide verschillende wasjes op een dag. Echter koste me dit veel tijd, het was een echte dagtaak geworden. Ik wilde dit graag veranderen. Dat betekent dat ik nu dagelijks een wasje of misschien wel twee wasjes aan het draaien ben. Ik haal de was op uit de wasmand en uit de douche. Ik sorteer de was en zodra ik genoeg was heb om te draaien, zet ik onze super zuinige wasmachine aan. Als er op dat moment nog was aan de lijn hangt en droog is, haal ik gelijk weer weg, zodat hier schone was gehangen kan worden. Was wat in onze zuinige droger kan, stop ik daarin als het weer wat kouder is. Het kan anders best lang duren voordat de was weer droog is. Voor mij is het denk ik maar een half uurtje per dag werk om dit te doen.

Kledingkast opgeruimd met de KonMari methode

Het boek Opgeruimd! van Marie Kondo heeft er ook voor gezorgd dat mijn kledingkast opgeruimd is en het opruimen van kleding elke keer gemakkelijk en snel gaat als ik een was heb gedraaid. Dit scheelt enorm veel werk en alles ziet er ook nog eens verzorgd uit. Wil je weten hoe ik mijn kledingkast heb opgeruimd en hoe de KonMari methode werkt? Lees dan hier mijn uitgebreide artikelen: Kledingkast opgeruimd met de KonMari methode en Opgeruimd! van Marie Kondo, de KonMari methode.

Gewoonte 2: Afwasmachine ‘s ochtends uitruimen

Normaal gesproken ruimde ik altijd de afwasmachine uit na het diner en stopte ik de nieuwe afwas er weer in. Nieuwe afwas werd eerst opgestapeld in de gootsteen en later in de afwasmachine gedaan. Dit wilde ik ook graag veranderen. Elke ochtend als ik opsta, ruim ik nu de afwasmachine uit en nieuwe afwas gaat er ook gelijk weer in. Dit betekent dat door de hele dag heen, afwas gelijk in de afwasmachine gezet kan worden en niet meer eerst in de gootsteen gezet hoeft te worden. Dit scheelt ook weer veel tijd en het ziet er ook gewoon veel schoner en opgeruimder uit. Na het diner wordt de afwasmachine dan aangezet en dan is deze ‘s avonds na een paar uur ook weer klaar en kan ik de volgende ochtend alles opruimen.

Gewoonte 3: Elke avond de salontafel opruimen

‘s Avonds vind ik het heerlijk om nog lekker een theetje te drinken en wat erbij te eten, lekkere chocolade bijvoorbeeld. Zodra we naar bed gaan, ruim ik nu gelijk alles op. Zodra ik dan ‘s ochtends de afwasmachine in- en uitruim, dan kan ik gelijk alles in de afwasmachine zetten. Ook dit scheelt gewoon weer enorm veel tijd en het huis is ook weer wat opgeruimder.

Tijd besparen door deze nieuwe gewoontes

Ik ben enorm blij dat ik deze nieuwe gewoontes heb aangeleerd en het huishouden weer meer gestructureerd heb. Door deze nieuwe gewoontes bespaar ik veel tijd in het huishouden en kan ik de tijd gebruiken voor andere leuke en belangrijke dingen. Zo heb ik meer tijd voor mijn gezin en ook voor mijn blog en bedrijf. Het huishouden hoeft niet vervelend te zijn, als je het maar slim aanpakt. Maak ook gebruik van deze nieuwe gewoontes en bespaar ook veel tijd in het huishouden!


Nieuwe gewoontes aanleren en gewoontes bijhouden werkboek


Ben je al ingeschreven? Ga dan naar de download pagina om het werkboek te downloaden.


Hoe gestructureerd ben jij in het huishouden? En wat zou jij nog willen verbeteren? Heb jij ook nog bepaalde tips en tricks om het huishouden meer gestructureerd te krijgen?

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Pin it!

Nieuwe gewoontes in het huishouden die mij veel tijd besparen + GRATIS werkboek

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

50 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: