Voorbereid op vakantie gaan


Zwitserland - Voorbereid op vakantie gaan

Als ik naar buiten kijk, zie kale bomen, grijze lucht, regen, maar geen sneeuw. Het is ook niet echt heel erg koud. Het wintergevoel is er dus echt nog niet. Veel mensen gaan daarom nu ook op wintersport om toch het wintergevoel te krijgen. Het wintersportseizoen is namelijk ook weer aangebroken. Lekker skiën, snowboarden of langlaufen en natuurlijk tussendoor even heerlijk uitrusten boven op de berg met een drankje op het terras in het zonnetje. Heerlijk zo’n ontspannen weekje weg :).

Als je op vakantie gaat, wintersport of een andere fijne vakantie, dan moet je natuurlijk wel voorbereid op vakantie gaan. Vandaag geef ik jullie een aantal handige tips mee zodat je ervoor kan zorgen dat jullie goed voorbereid op vakantie gaan. Kijk dus snel verder!

Waar gaan we heen? Frankrijk, Duitsland, Spanje, Zwitserland, Noorwegen of juist Engeland? Je zal goed van te voren moeten uitzoeken of je bepaalde dingen moeten regelen als je naar een land reist met de auto. Zoals in Duitsland is het altijd verplicht om winterbanden te hebben in de winter. Maar ook heb je op bepaalde wegen een vignet nodig. En in Frankrijk is het verplicht om een NF gekeurde alcohol blaastest te hebben in je auto.
Zorg er dus goed voor dat je van deze verplichte dingen afweet en dat je niet tot verrassingen komt te staan 🙂 .

Ga je met de auto, dan is het ook zeer verstandig om goed je route uit te stippelen. Neem je een Tom Tom mee, zorg er dan voor dat deze goed ge-update is, zodat alle veranderingen in de wegen ook in je Tom Tom staan en je route gewoon helemaal klopt. Bekijk ook van te voren of alle plaatsen die je wilt bezoeken in de Tom Tom staan. Staan ze er namelijk niet in, dan zou je misschien nieuwe kaarten voor de Tom Tom moeten downloaden of een papieren kaart erbij moeten pakken. Hierdoor zal je dus ook goed voorbereid op vakantie gaan.

Als wij op vakantie gaan, nemen we altijd onze iPad, iPhone en onze camera’s mee 🙂 . Maar tijdens een reis kan er natuurlijk heel wat gebeuren. Zorg er daarom voor dat jouw gadgets goed beschermd zijn. Heb je een iPad, dan is een iPad 2 of 3 hoes ook zeker een aanrader. Ik heb zelf altijd een hoes om mijn iPad. Dit vind ik zeer belangrijk, zodat er geen krasjes of andere beschadigingen opkomen. Of een sportarmband voor de iPhone is ook zeer handig als je op reis gaat, met deze iPhone 4 accessoire bescherm je je iPhone en kan je altijd gemakkelijk en snel bij je telefoon.
Een hoesje is ook een zeer onmisbare accessoire voor je telefoon, bijvoorbeed voor jouw Samsung S4 Mini.

Maar natuurlijk is een annuleringsverzekering en een reisverzekering ook zeer belangrijk. Een reis moeten annuleren is natuurlijk nooit leuk, maar dan ben je wel verzekerd! En als je je gadgets toch beschadigen tijdens een reis of ze worden gestolen, dan ben je ook verzekerd. Bekijk altijd eerst van te voren waarvoor je allemaal verzekerd bent!

Goed voorbereid op vakantie gaan, dat is zeer belangrijk! Je kan hierdoor volop genieten van je vakantie! Neem dus deze fijne tips mee en geniet van je vakantie 😀 !

Ga jij dit jaar nog op vakantie?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: