Wasbare wattenschijfjes + waszakje van PAPER & BOO

Wasbare wattenschijfjes + waszakje van PAPER & BOO - Wattenschijfjes, scrubpads, waszakje

Ontzettend veel mensen gebruiken nog steeds wegwerp wattenschijfjes om hun make-up te verwijderen. Ik heb dit ook heel erg lang gedaan, maar een aantal jaar geleden ben ik overgestapt op wasbare wattenschijfjes toen ik deze ontdekte tijdens “Echte Post is Cool”. Maar ik had er maar een paar en kon ze dus niet elke dag gebruiken omdat ze steeds in de was lagen. Dus moest ik wel eens wisselen met een gewone washandje, wat nou niet echt bepaald fijn is. Nu ontving ik de wattenschijfjes van PAPER & BOO tegen en ik was hier enorm benieuwd naar. In dit artikel vertel ik dan ook meer over de wasbare wattenschijfjes met waszakje van PAPER & BOO!

Wasbare wattenschijfjes + waszakje van PAPER & BOO - Informatie

Wasbare wattenschijfjes + waszakje van PAPER & BOO - Verpakking

PAPER & BOO is een webshop met duurzame producten. Het is opgericht onder het motto ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’. Het doel van PAPER & BOO is om het gebruik van (wegwerp) plastic te reduceren. De naam PAPER & BOO staat voor ‘paper and bamboo’. Papier en bamboe zijn duurzame alternatieven voor plastic producten en verpakkingsmaterialen.

Hierboven zie je dan ook een de verpakking van het pakketje met wasbare wattenschijfjes. Er wordt dus helemaal geen gebruik gemaakt van plastic. De verpakking is 100% biologisch afbreekbaar. Het kartonnen doosje is gemaakt van gerecycled karton. De wasbare wattenschijfjes zijn gemaakt van katoen en bamboevezel. Het waszakje is gemaakt van katoen. Super toch?!

Wasbare wattenschijfjes + waszakje van PAPER & BOO - informatie

In de verpakking komt ook een handig informatiekaartje. Hier staat op dat ieder persoon wel liefst 165 kilo per jaar aan plastic verbruikt. What?! Dat is echt enorm veel en dat moeten we natuurlijk veranderen!

Wasbare wattenschijfjes + waszakje van PAPER & BOO - Verpakking

In de verpakking zit een wasbare wattenschijfjes set van 12 zachte pads, 4 scrub pads en een zeer handig waszakje. Alles is gemaakt van duurzame bamboevezels en van katoen. De wattenschijfjes zijn wasbaar en ook volledig plasticvrij!

Wasbare wattenschijfjes + waszakje van PAPER & BOO - Zachte pad

De herbruikbare wattenschijfjes zijn een ideaal duurzaam alternatief om je make-up te verwijderen. Op de website van PAPER & BOO staat dat we per persoon wel liefst 1500 wattenschijfjes per jaar gebruiken. Dat is ook echt enorm veel! Moet je nagaan als we dan allemaal wegwerp wattenschijfjes gebruiken, dat is echt niet goed voor het milieu! Dan is het natuurlijk zeer goed om over te stappen op deze milieuvriendelijke wasbare wattenschijfjes. Je bespaart veel afval, maar ook de grondstoffen en het water dat nodig is voor de katoenteelt en daarnaast ook nog eens de plastic zakjes waarin de wegwerp wattenschijfjes in verpakt zitten.

Wasbare wattenschijfjes + waszakje van PAPER & BOO - make up verwijderen

De wattenschijfjes zijn drielaags, enorm zacht en zeer gebruiksvriendelijk. Ik gebruik het liefst een make-up reiningsproduct en tonic om mijn make-up te verwijderen. Ik doe dan een beetje op een pad en haal zeer gemakkelijk mijn make-up eraf. Ze voelen echt enorm zacht aan!

Wasbare wattenschijfjes + waszakje van Paper & Boo - Scrubpad

Ook de scrubpads zijn echt super fijn. Ik gebruik een zachte milde scrub en doe een beetje op mijn pad. Het scrubben gaat ook echt goed en mijn huid voelt heerlijk zacht en schoon aan.

Wasbare wattenschijfjes + waszakje van PAPER & BOO - Waszakje

Ook zit er een super handige waszakje bij, zodat de pads bij elkaar blijven en je ze niet kwijtraakt in de wasmachine (bijvoorbeeld tussen de rubbers Ugh!). Super handig natuurlijk! Je kan alles wassen op 40 tot 50 graden, maar wij wassen altijd op 30 graden en daarmee worden de pads ook zeer goed schoon. Ze geven aan het liefst geen wasverzachter te gebruiken, wat wij sowieso nooit doen met onze was. Maar ook niet strijken en ook niet in de droger. Ik laat ze dus altijd op een handdoekje goed drogen of ik hang ze aan onze wasrek.

Het wasbare wattenschijfjes set kost slechts 14,95 euro en kan je kopen op de website van PAPER & BOO.

PAPER & BOO hebben naast de wasbare wattenschijfjes nog veel meer verschillende duurzame producten in hun webshop, zoals shampoo bars, conditioner bars, body bars, bruisballen, bamboe wattenstaafjes, bamboe tandenborstels en veel meer! Ik ben enorm benieuwd naar alle producten die zij hebben en zal ook zeker hier gaan bestellen als bepaalde producten op zijn in huis. Jammer genoeg hebben wij geen bad, maar mochten wij in de toekomst een bad krijgen, dan zou ik ook zeker de bruisballen willen uitproberen! Een heerlijk relax momentje voor mezelf!

Ik ben verder enorm blij met deze wasbare wattenschijfjes en het bijbehorende waszakje. Ik maak er elke dag met veel plezier gebruik van! Omdat er ook veel in het pakket zit, kan je dus gemakkelijk wisselen en hoef je niet vaak te wassen. Super!

Ken jij deze wasbare wattenschijfjes van PAPER & BOO al? En wat vind jij ervan? Heb jij al eens andere producten van PAPER & BOO uitgeprobeerd? Deel hieronder ook jouw ervaring! Maak jij al gebruik van wasbare wattenschijfjes?

Sponsoring. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: