Aan welke eisen moet ons droomhuis voldoen?

Aan welke eisen moet ons droomhuis voldoen?

Zoals jullie weten, zijn wij op zoek naar een nieuwe huis. We hebben al verschillende bezichtigingen gehad, sommige huizen waren helaas niet iets wat we zochten. En op anderen hebben we een bod gedaan, maar helaas werd ons bod overboden. Ik heb vaker op mijn blog geschreven over projecten in ons huidige huis en over verhuizen, maar ik heb het nog niet gehad over aan welke eisen ons droomhuis moet voldoen. In dit artikel vertel ik daar meer over.

Mooie vloer

Het liefst willen wij een huis die eigenlijk bijna instap klaar is. We hebben een aantal huizen bekeken en sommige hiervan waren in onze ogen een bouwval. Er moest gewoon te veel aan gebeuren. Hier hebben wij helaas de tijd en het geld niet voor. Natuurlijk, je zal altijd nog moeten sauzen en verven om het naar jouw eigen smaak te maken. Maar sommige huizen hadden bijvoorbeeld verrotte deuren en ramen, maar ook vloeren die niet goed eruit zagen. Zoals verrotte stukken in de vloer of overal verfspetters die eraf gehaald moesten worden. Wij willen graag dat het bijna instap klaar is. We willen bijvoorbeeld een mooie vloer, zoals een goed verzorgde en mooi uitziende laminaat vloer. Er zijn zoveel verschillende soorten laminaat vloeren verkrijgbaar, zoals met prachtige houtmotieven of glad leisteen motieven. Momenteel hebben wij ook een laminaat vloer en dat ziet er gewoon erg mooi uit. Ook wil ik graag dat de vloer niet te donker is, vroeger hadden wij dit ook en dan oogt een huis toch wat kleiner. Nu hebben wij een mooie lichte vloer, dan oogt het huis echt een stuk groter. Ons huis ziet er dan ook echt licht uit, terwijl er niet veel licht binnenkomt. Wat ik ook erg mooi vind, zijn pvc vloeren. Deze zijn ook net zo gemakkelijk in huis te leggen als een normaal laminaat vloer. Daarnaast zijn ze ook nog eens geschikt voor vloerverwarming en zijn ze stil en waterbestendig. Mochten we een huisje vinden dat echt top is, maar waarvan de vloer tegenvalt, dan zullen we toch gaan kijken of we een nieuwe vloer erin kunnen leggen, bijvoorbeeld dus een laminaat- of een pvc vloer.

3 slaapkamers

In ons huidige huis hebben wij 2 slaapkamers. Thomas zijn slaapkamer hebben wij voor het laatst aangepakt. Deze ziet er echt goed uit. En dan hebben we natuurlijk onze eigen slaapkamer. Deze gaan we sowieso nog dit jaar aanpakken, zoals sauzen en nieuwe plinten neerleggen. Dit doen we ook zodat het er echt netjes uitziet als we ons huis gaan verkopen. We zouden in een toekomstige huis graag 3 slaapkamers willen hebben, aangezien ik ook een kantoortje wil hebben in huis. We komen aardig ruimte te kort in ons huidige huis. Beneden staat een klein bureautje waar ik bijna elke dag aan werk. Ik zou graag een eigen kantoortje willen hebben waar ik alle ruimte heb voor al mijn werk en knutselspullen van Crafts By Sentinelli. Daarnaast wil ik ook een gedeelte hiervan gebruiken voor Thomas als speelruimte.

Grotere badkamer

In ons huisje hebben wij een badkamer waar alleen een douche en wasbak in staat, je hebt er niet veel ruimte. Ik zou graag een grotere badkamer willen hebben met eventueel een bad. Maar in ieder geval wel iets groter dan ons huidige douche, waar ik ook meer spullen kwijt kan.

Tuin

Aan welke eisen moet ons droomhuis voldoen? - Moestuin op dakterras

En dan een zeer grote eis, namelijk een mooie tuin. We hebben momenteel alleen een dakterras waar we eventueel kunnen zitten. Ik heb hier mijn moestuin staan en ook onze kippetjes. Ik zou zeer graag een eigen tuin willen hebben, waar Thomas ook heerlijk kan spelen, de kippen veel ruimte hebben en waar ik enorm veel ruimte kan gebruiken voor mijn moestuin. Een tuin is dus echt een enorme must!

Verdere wensen

Natuurlijk heb je altijd wel een aantal wensen waar je naar kijkt als je op zoek gaat naar een nieuw huis. We zouden bijvoorbeeld graag een (half) open keuken willen hebben, zoals we nu ook hebben. Ook zouden we graag een vaste trap willen naar de zolder, of in ieder geval een vlizotrap, zodat je gemakkelijk de zolder kunt bereiken. In ons huis hebben wij een voorraadkast waar ik veel producten in opsla, ik zou graag in een nieuw huis een soort keldertje of een grote kelderkast willen hebben, zodat ik alle producten die ik nu heb en eventueel meer producten kwijt kan. Ook zou ik graag een elektrische kookplaat willen hebben in plaats van gasfornuis. Gas is namelijk duur en wordt ook steeds duurder. We zouden graag in de toekomst helemaal van gas willen, dus ook een warmtepomp willen hebben en zonnepanelen. Deze dingen zijn natuurlijk wensen, geen eisen. We kijken gewoon wat er allemaal aanwezig is in een huis en alle items die aanwezig zijn, zijn natuurlijk altijd mooi meegenomen.

We blijven de komende tijd funda in de gaten houden en natuurlijk ook de makelaars die ons als eerste huizen toesturen voordat ze online komen. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte als we een droomhuisje hebben gevonden. Ook zal ik op mijn blog vertellen hoe alles verloopt als we een huisje hebben gekocht en hoe alles verloopt als we ons huisje gaan verkopen.

Ben jij ook op zoek naar een nieuw huis? Hoe verloopt het momenteel bij jou? Hoe lang ben je al bezig? En wat zoek jij in een droomhuis? Of woon jij al in jouw droomhuis?

Dit artikel is gesponsored. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: