Amsterdamse Waterleidingduinen Maart 2014


Amsterdamse Waterleidingduinen

De Amsterdamse Waterleidingduinen is een gebied waar ik echt graag kom. Ik vind het heerlijk om hier rond te lopen en te genieten van de omgeving en de dieren die hier rondlopen en vliegen. Afgelopen weekend zijn we hier weer naar toe geweest.
En natuurlijk heb ik weer een aantal mooie foto’s gemaakt, kijk dus snel verder :).

Wat ik zo leuk vind aan de Amsterdamse Waterleidingduinen is dat hier ontzettend veel reeën en herten rondlopen. En deze kan je echt dichtbij benaderen om ze mooi op de foto te kunnen krijgen.

Maar natuurlijk kwamen we ook voor de vossen. Echter toen we op de plek kwamen waar ze altijd zijn, was er geen vos te bekennen. Hmm..toen zijn we maar even verder gaan lopen om een uurtje a ander half uur later terug te komen. Nog geen vos..nou ja, dan hebben we maar pech. We liepen even wat rond bij de “vossenplek” en fotografeerden een aantal reeën en herten. Na een tijdje liepen we weer terug en ja hoor…daar was die dan!


Amsterdamse Waterleidingduinen

De mannetjesvos…hij was er ook maar heel even. Ging even showen voor de mensen die er waren, wat eten en weg was hij weer. We hebben nog eventjes gewacht om te kijken of hij nog terugkwam of dat we nog een andere vos zouden zien, maar nee hoor..ze kwamen maar niet.


Amsterdamse Waterleidingduinen

We besloten maar om richting de auto te gaan lopen via een iets andere route. Hier en daar kwamen we nog wat reeën en herten tegen. Ook kwamen we een aantal tegen die het water wouden oversteken…dit moesten we natuurlijk op de foto zetten :).


Amsterdamse Waterleidingduinen

Op een gegeven moment zagen we een uber cutie aan de andere kant van het water. Hij/zij bleef echt staan en ging niet eens weg door ons. Zo konden wij de hele tijd foto’s maken met als onderstaande foto als resultaat 🙂 .


Amsterdamse Waterleidingduinen

We hadden inmiddels alweer ongeveer 15km achter de rug en vonden het wel prima. We besloten terug te gaan naar huis. Bij de betaalautomaat (parkeerkaartjes) kwamen we nog de boswachters tegen en die zeiden dat de vossen ook jongen verwachten, vandaar dat je ze nu niet ziet en dat alleen de mannetjesvos heel even kwam. Nog even wachten dus en hopen dat ze binnenkort weer naar buiten komen met hun jongen :).

Ben jij wel eens in de Amsterdamse Waterleidingduinen geweest?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: