App – Etiketten lezen met de Etikettenwijzer

Als je een product koopt in een supermarkt, dan wil je wel eens weten wat er allemaal in het product zit. Als je dan naar het etiket kijkt, dan zie je bepaalde dingen die je misschien wel kent, maar ook dingen die je totaal niet kent, bijvoorbeeld E-nummers. In veel producten zitten bepaalde E-nummers. Maar waar staan deze nummers nu voor? Of wat staat er nu allemaal precies op een etiket?

Met de handige App “Etikettenwijzer” van het Voedingscentrum kan je veel informatie vinden over etiketten en de E-nummers, maar ook welke keurmerken er zijn en wat ze betekenen.


etikettenwijzer

Bij het tabbladje “Etiketten” zie je veel informatie over bepaalde dingen dat op het etiket staat, zoals bijvoorbeeld allergenen, prijzen en een dagelijkse voedingsrichtlijn.


etiketten

Bij het tabbladje “E-nummers” krijg je een overzicht van alle E-nummers die er bestaan met een beschrijving, de soort en waar het in voor komt.


E-nummers

Ik drink zelf graag Cola, en dan vooral de AH Regular Cola en in Cola zitten ook bepaalde E-nummers. Ik heb voor de grap eens opgezocht wat deze E-nummers nu precies inhouden. Hieronder het resultaat.


Etiket AH Regular Cola

Hierboven zie je het etiket, je ziet dat er drie E-nummers in de cola verwerkt zitten. Met de App kan je gemakkelijk een E-nummer invullen en dan krijg je gelijk de informatie over deze E-nummer.

E150d – Kleurstof


E150d

E338 – Voedingszuur

E338

E338

E211 – Conserveermiddel


E211

Op het etiket zie je dat de E-numers een algemene beschrijving krijgen, maar via de App krijg je dus meer informatie en is het duidelijker.

En als laatste heb je ook nog een overzicht van alle keurmerken die er bestaan en wat deze keurmerken precies inhouden.


Keurmerken

Keurmerk AH puur & eerlijk

Ik vind de App zeer handig, vooral als je niet precies weet wat een E-nummer inhoudt in een bepaald product.

De App kan je downloaden in de Apple Itunes Store, maar je kan de Etikettenwijzer ook op je mobiel bekijken via http://mobiel.voedingscentrum.nl/.

Kijk jij ook altijd eerst op het etiket om te zien wat er allemaal in zit, voordat je het product koopt?

Doe jij al mee met de winactie – Win een nail art pakket? Klik hier om naar de winactie te gaan.

Liefs,

Miss Sentinelli
Volg mij via Bloglovin

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: