De mooiste raamdecoratie voor in een tiny house

De mooiste raamdecoratie voor in een tiny house

Raamdecoratie is naast functioneel ook nog eens bijzonder sfeervol. Elk type raamdecoratie zal jouw tiny house een eigen look geven. Oftewel: raamdecoratie is volledig aan te passen aan jouw woonstijl! Ontdek in dit artikel de eigenschappen van elk type raamdecoratie.

1. Jaloezieën

Jaloezieën hebben door hun horizontale lamellen een moderne en ruimtelijke uitstraling. Zonder dat ze veel ruimte innemen. Bovendien kun je door de lamellen te draaien eenvoudig zowel lichtinval als inkijk bepalen. Dit type raamdecoratie is in diverse materialen te verkrijgen. Zo zijn er jaloezieën van hout, aluminium of kunststof. Elk materiaal geeft een andere look.
Eigenschappen: Modern, ruimtelijk, praktisch, diversiteit aan materialen.

2. Plisségordijnen

Plisségordijnen bestaan uit strak gevouwen, geplooide stof. Je kunt het gordijn zowel aan de boven- als onderzijde omhoog en omlaag schuiven, waardoor je daglicht binnen kunt laten en tevens privacy behoudt. Plisségordijnen zijn strak, modern en bovendien geluiddempend en isolerend. Ook deze nemen nauwelijks ruimte in.
Eigenschappen: Strak, geschikt voor elk raam, geluiddempend, isolerend.

3. Vouwgordijnen

Dit type raamdecoratie bestaat uit één grote lap stof die door middel van baleinen kan worden opgetrokken en zichzelf op die manier ‘opvouwt’. Vouwgordijnen zijn warm, romantisch en elegant. Daarnaast zijn vouwgordijnen door de relatief dikke stof zeer geluiddempend. De keuze in stoffen en kleuren is divers en daarom op jouw woonwensen af te stemmen.
Eigenschappen: Elegant, romantisch, geluidsabsorberend.

4. Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn voordelig, minimalistisch en tijdloos. Ze zijn daarnaast ook nog eens bijzonder gemakkelijk te gebruiken. Lichtinval bepaal je simpelweg door het rolgordijn op te halen of te laten zakken. Rolgordijnen zijn in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar.
Eigenschappen: Goedkoop, divers, eenvoudig in gebruik.

5. Duo-rolgordijnen

Duo-rolgordijnen zijn een combinatie van jaloezieën en rolgordijnen en worden daarom ook wel roljaloezieën genoemd. Een duo-rolgordijn bestaat namelijk uit een combinatie van transparante en dichte stoffen banen. Doordat de twee stoffen langs elkaar heen bewegen, kun je er eenvoudig de lichtinval mee bepalen en creëer je een speelse uitstraling.
Eigenschappen: Multifunctioneel, praktisch, speels.

Wat voor type raamdecoratie heb jij in jouw huis?

Sponsoring. Zie disclaimer voor meer informatie.
Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: