De planning van Nienke Zomer

De planning van Nienke Zomer

Vandaag is het weer tijd voor een nieuwe “De planning van…” artikel. Lezers kunnen zich aanmelden voor deze nieuwe serie. Er worden dan een aantal vragen gesteld over jouw planning, zodat de deelnemers ook andere lezers hun planning kunnen laten zien en ook anderen kunnen inspireren. Deze maand laten we de planning van Nienke Zomer zien. Haar website is Mamameteenwolkje.nl, neem zeker eens een kijkje op haar website.

De planning van Nienke Zomer

Wat gebruik jij om een planning te maken? (Denk bijvoorbeeld aan: Agenda, Bullet Journal, Planner, digitaal etc.)
Ik gebruik een planner, de Structuurjunkie planner light.

Maak je gebruik van timeblocking? (Tijd reserveren en vastzetten voor bepaalde taken)
Nee, ik vind het al wel heel wat dat ik mijn reistijd tegenwoordig ook inplan, haha! Ik ben nog ‘lerende’ in het plannen.

De planning van Nienke Zomer

Maak je gebruik van een weekplanning? En zo ja, wanneer maak je de weekplanning? En zo niet, waarom niet?
Ja, ik vind het fijn om van de hele week te zien wat er op de planning staat. Deze maak ik meestal op zondag.
Op maandag heb ik vrij en probeer ik wat tijd voor de blog in te plannen als Eefje slaapt. Dit staat niet echt vast. Op dinsdag, donderdag en vrijdag werk ik, en op woensdag ben ik ook vrij. Op woensdag gaan Eefje en ik vaak naar mijn ouders toe, dus plan ik die dag verder niets in.

Wanneer plan je jouw taken in voor de volgende dag?
Meestal kijk ik aan het eind van de dag nog even of de planning voor de volgende dag nog klopt, of dat er nog iets bijgewerkt moet worden.

Hoe bereid je jezelf voor op de volgende dag en de taken die je moet uitvoeren?
Ik zorg dat ik de dag ervoor het meeste heb klaarliggen en dat ik weet wat mijn taken zijn. Zo kan ik lekker rustig de dag opstarten, en schiet ik niet direct in de stress omdat ik niet weet wat ik moet doen.

De planning van Nienke Zomer

Wat plan je zoal in op een dag? Privé-zaken? Werk- of schoolgerelateerde zaken? Afspraken?
Zo goed en kwaad als het gaat plan ik alles in. Dus ook de lunch, het diner, werkafspraken, reistijd, etc. Omdat ik (en mijn man) nu thuis werk, en Eefje niet naar de opvang mag loopt het nog wel eens door elkaar, maar ik probeer mij er wel zo goed mogelijk aan te houden.

Werk je ook aan doelen? Zo ja, hoe plan je deze in?
Niet per se, ik heb ze niet opgeschreven, maar ik ze zijn er wel. Zo wil ik elke week 2 blogs online zetten, en probeer ik elke avond een uurtje aan de blog te besteden. En het plannen zelf natuurlijk. Maar dat loopt tot nu toe heerlijk door!

Plan je ook jouw pauzes in? Zo ja, hoe vaak en hoe laat heb je pauze? Zo niet, waarom niet?
Ik plan de lunch van 12 tot 13 in en het diner en avondritueel van Eefje van 17 tot 19 in. Ik zorg dan dat ik echt even pauze heb. Voor mij wel belangrijk, want ik heb nogal eens de neiging om door te draven als ik ergens energie van krijg. En ik wil er ook gewoon zijn voor Rick en Eefje. Ik vind het belangrijke momenten, even samen wat eten, kroelen en knuffelen, de laatste fles en dan lekker slapen.

Hoe zorg je ervoor dat je goede prioriteiten bepaald?
Dit doe ik vooral door te bedenken dat Eefje zich never nooit niet aan een planning zal houden. Ik werk nu met de coronacrisis dus als het ware om haar heen. Zij is voor mij mijn grootste prioriteit. Daarna komt werk en dan mijn blog. Gelukkig kan ik mijn werk vrij flexibel inplannen en lukt het dus ook prima om om Eefje heen te plannen.

Hoe zorg je ervoor dat je gefocust blijft en dat je niet wordt afgeleid?
De laatste week heb ik tijdens het thuiswerken gemerkt dat als ik mijn koptelefoon met muziek van Muse opzet ik onwijs goed gefocust ben! Ik heb dan de babyfoon voor mij staan, of Rick is thuis. Normaal gesproken heb ik wel eens de neiging om op te gaan ruimen, of de vaatwasser tussendoor uit- en weer in te pakken, maar als ik mij als het ware afsluit dan doe ik dat niet. En ik leg soms bewust mijn telefoon op de kop zodat ik niet alle meldingen binnen zie komen.

Hoe zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft?
Vooral door er lol in te houden. En als iets even niet lukt, jammer dan, dan kijk ik er later weer opnieuw naar. Vroeger vond ik dit wel eens lastig, maar de laatste tijd gaat dit steeds beter.

Wat vind je het fijnst aan plannen?
Dat ik weet waar ik aan toe ben. Dat geeft zoveel rust! Heerlijk is het.

Wat vind je het moeilijkst aan plannen?
Het lastigste van plannen vind ik dat als het op papier staat het ook vast staat. Ik ben wat dat betreft wel ietwat perfectionistisch, dus ik zal niet gauw gaan strepen in mijn planner. Afspraak is afspraak.

Wat is jouw nummer 1 tip als het gaat om een goede planning maken?
Als je net begint met plannen is het heel fijn om wat extra tijd in te plannen voor de taak die je wilt doen. Dus je wilt bijvoorbeeld die ene blog uitwerken. En je denkt dat je daar een uur voor nodig hebt. Om het jezelf makkelijk te maken is het handig om er dan, bijvoorbeeld, een half uurtje bij op te tellen. Zo heb je voldoende ruimte en tijd, en hoef je niet van je ene taak naar je andere taak te racen. Schiet je ook minder snel van in de stress 😉

Wil je nog iets vertellen over jouw planning dat nog niet besproken is?
Ik heb meerdere agenda’s en planningstools geprobeerd, maar voor mij werkt de Structuurjunkie echt heel goed. Ik denk ook dat het handig is om te kijken wat voor jou werkt, waar heb je bijvoorbeeld behoefte aan? Eerder gebruikte ik een agenda, een notitieboekje voor de blog en nog een ander schrift om weer dingen in op te schrijven die me ineens te binnen schoten. Nu kan ik dat allemaal in de planner kwijt.
Het is zeer leuk om de planning van Nienke te lezen. Ze is zeer goed bezig en ook tof om te lezen dat ook zij op zondag haar weekplanning maakt. Ook heel goed dat ze haar pauzes inplant en dat heeft ook een hele goede tip gegeven! Ga zo door Nienke!

Mocht jij ook willen mee doen met de “De planning van..”? Dat kan zeker! Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief en dan krijg je elke week de kans om jezelf hiervoor aan te melden!

Wat vind jij van de planning van Nienke en heb jij nog tips en/of vragen voor haar?

Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: