“Dit is PhotoShop werk! Dat kan niet anders!”


Terug van vakantie + gaat deze foto viral?

Zoals jullie weten zijn we afgelopen weekend teruggekomen van vakantie in Frankrijk. Ik liet jullie bovenstaande foto al zien, deze is gemaakt door mijn man (met assistentie van onze vriend). De foto werd geplaatst in verschillende Facebook groepen en kreeg ontzettend veel likes en werd vaak gedeeld. Daar waren we natuurlijk ontzettend blij mee. Echter kwamen er ook minder leuke reacties, zoals “Dit is PhotoShop werk! Dat kan niet anders!” Vandaag wil ik het met jullie hier over hebben.

Een aantal reacties die we hebben gehad de afgelopen paar dagen:

“Zo’n gave foto, dat kan toch niet echt zijn? Daar geloof ik niks van!”
“Dit zijn meerdere foto’s over elkaar heen, dit kan nooit één foto zijn!”
“Voordat ik het geloof, wil ik het eerst aan een expert vragen”.

Mijn man had zelfs nog de foto van de achterkant van mijn camera erbij gezet en globaal uitgelegd hoe het werkt. En nog wilde sommige mensen het niet geloven en bleven deze reacties plaatsen.


Melkweg met vis

De foto is gemaakt met iso 6400 30sec en f2.8 met een 14mm Samyang. Er wordt geflitst op deze foto, zodat mijn man en de vis op de voorgrond ook goed verlicht zijn. Zodra de flits gebeurd is, kan mijn man de vis weer neerleggen en de rest van de tijd wordt gebruikt om de melkweg er goed op te krijgen. Dit is dus maar één foto en geen PhotoShop werk.

Ik snap gewoon niet waarom mensen zulke nare reacties plaatsen. Als je niet weet hoe de techniek werkt, plaats dan niet zo’n reactie, maar vraag gewoon hoe het gedaan is!

Zoals lieve Simone dat deed:

“Wauw, die foto met die karper en de Melkweg is echt mooi! Hoe hebben jullie die zo prachtig vastgelegd? Ik hoop dat ik ooit zo goed wordt! Haha”

Dit zijn nou prachtige reacties! Hier hou ik van! Zij vraagt hoe het gedaan is, zoals het hoort als je niet precies weet hoe het werkt, toch?

De minder leuke reacties die zijn geplaatst snap ik dus echt niet. Is het jaloezie? Is het toch die onwetendheid? Ik denk beide eigenlijk wel.

Gelukkig heeft mijn man een aantal van hen al gesproken via prive berichten om het hele verhaal goed uit te leggen en deze personen zijn dan ook van gedachten veranderd.

Maar kom op jongens! Vraag gewoon eerst hoe mensen iets gedaan hebben, voordat je jouw oordeel al klaar hebt liggen!

Wat vind jij ervan als mensen al gelijk hun oordeel klaar hebben liggen, terwijl ze niet eens weten van hoe of wat?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: