Eenvoudig Leven Agenda 2022

Elke zondag maak ik een weekplanning voor de week erop. Ik plan voor elke dag taken in die ik wil uitvoeren, maar ook afspraken of acties die ik wil uitvoeren zodat ik mijn doelen kan behalen. Sinds 2018 gebruik ik elk jaar de Eenvoudig Leven Agenda waar ik ook ontzettend veel inspiratie uit haal en ook dit jaar mocht ik ook de Eenvoudig Leven Agenda 2022 ontvangen. Het is alweer de vierde editie van de agenda. In dit artikel vertel ik dan ook meer over de Eenvoudig Leven Agenda 2022.

Eenvoudig Leven Agenda 2022

Deze mooie oranje agenda is geschreven door Nynke Valk. Persoonlijke ontwikkeling is het belangrijkste in haar leven. Ze werkt al meer dan tien jaar met de methode uit deze agenda. Het helpt haar om haar visie en haar acties met elkaar te verbinden. De agenda is bedoeld als hulpmiddel, om vanuit (zelf)compassie prioriteit te geven aan wat essentieel is. Met haar eigen bedrijf “De Heldere Spiegel” houdt ze zich verder bezig met individuele coaching, training in mindfulness en compassie. Ze ondersteunt ook kleine organisaties, met als motto: meditatie in actie.

De Eenvoudig Leven Agenda:

  • brengt je naar de kern van hoe jij jouw leven vorm wilt geven.
  • ondersteunt je om te doen wat echt belangrijk voor je is
  • is een werkboek, een gids voor jezelf
  • geeft structuur
  • geeft focus
  • helpt je om je niet te verliezen in trivialiteiten
  • haalt je uit de digitale wereld
  • laat je groeien aan de hand van je weekplanning
  • is mild voor jou en veroordeelt je niet als je iets laat versloffen
  • brengt wat je in je hart wilt en wat je in werkelijkheid doet, dichter bij elkaar

Hoe werkt de agenda?

Elke week neem je een moment waarop je de planning maakt voor de komende week. Zoals ik al aangaf maak ik een weekplanning op de zondagavond. Een rustige avond om goed te kijken wat ik de komende week allemaal in kan plannen en waar ik me mee bezig wil houden.

Je benoemt dan de belangrijkste levensgebieden, projecten, thema’s of rollen van die week. Vul dit dan in op de linkerbladzijde bij ‘thema’. Voor elk gebied bepaal je een of meer kleine acties die ervoor zorgen dat je dit ook echt gaat behalen. Hieronder zie je dan ook voorbeelden hoe je het kan invullen.

Eenvoudig Leven Agenda 2022

Eenvoudig Leven Agenda 2022

Er zit ook een Memorandum gedeelte in, zodat je al jouw gegevens hierin kwijt kunt. Ook handig als je bijvoorbeeld jouw agenda kwijt bent of als er iets gebeurt.

Eenvoudig Leven Agenda 2022

Er zitten ook twee handige jaarkalenders in. En daarnaast ook een mooi overzicht van de vakanties en feestdagen.

Eenvoudig Leven Agenda 2022

Eenvoudig Leven Agenda 2022

Ook heeft Nynke voor elke maand een thema opgezet die je kan inspireren bij het invullen van de agenda, met mooie illustraties en teksten erbij. Hieronder zie je bijvoorbeeld het thema voor April.

Eenvoudig Leven Agenda 2022

Daarnaast zit er ook een handig model in, namelijk het Model van Eenvoud, zodat je in één oogopslag ziet wat essentieel is. Hier kan je deze zelf ook helemaal invullen.

Eenvoudig Leven Agenda 2022

En hieronder zie je hoe je jouw planning kan maken in een bepaalde week.

Eenvoudig Leven Agenda 2022

Ik heb natuurlijk ook even mijn eigen planner stickers gebruikt als voorbeeld, zodat je kan zien dat deze stickers ook goed passen in de agenda. Aan de linkerkant vul je dus jouw thema’s in en aan de rechterkant vul je jouw weekplanning in.

Eenvoudig Leven Agenda 2022

Zodra een week voorbij is, ga ik dus weer een nieuwe weekplanning maken. Maar voordat ik dat doe, vul ik eerst de evaluatievragen in die je aan het eind van de agenda vindt. Deze kan je dan elke week invullen. Nynke geeft in de agenda ook aan dat het goed is om bewust even stil te staan bij de kleine acties waar je tevreden over bent. We zijn namelijk vaak geneigd om de negatieve dingen te benadrukken, daarom is het belangrijk om ook de goede dingen te benoemen. Maar natuurlijk is het ook belangrijk om te noteren wat er minder goed ging en wat je volgende week anders wil doen. Dit kan je allemaal kwijt in het evaluatie gedeelte.

Eenvoudig Leven Agenda 2022

Achterin is er ook een handige jaarplanner voor het jaar erop, zodat je bepaalde belangrijke momenten kunt noteren.

Eenvoudig Leven Agenda 2022

En er zit een notitie gedeelte bij, dit vind ik persoonlijk echt helemaal top. Ik maak vaak notities en dan is het fijn als je alles bij elkaar hebt. En ook dat je de acties en taken waar je je mee bezig wilt houden kan noteren. Dus eigenlijk is het een planner en agenda in één.

Eenvoudig Leven Agenda 2022

De agenda helpt je echt om structuur te krijgen en ook om je eigen koers te varen. De agenda heeft weer meer opties dan de vorige edities en het is erg overzichtelijk. Het is echt een zeer handige agenda die ik zeker aanraad! Ook ik zal in 2022 deze gaan gebruiken, om hier ook veel inspiratie uit te halen.

De Eenvoudig Leven agenda 2021 kost 21,95 euro en kan je kopen bij bijvoorbeeld bol.com. Maar ook in fysieke boekhandels kan je de agenda kopen.

En let op! Er komt heel snel een winactie online, dus hou mijn blog in de gaten!

Ken jij de Eenvoudig Leven Agenda 2022 al? En wat vind jij van deze agenda?

Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: