Handige tips voor de inrichting van een tienerkamer

Handige tips voor de inrichting van een tienerkamer

Tieners willen uiteraard een leuke kamer hebben! Hoe ouder je kind wordt, hoe groter de kans is dat hij of zij zich vaker terugtrekt op de kamer. Daar past een mooie, gezellige en praktische kamer bij. Waar kun je allemaal aan denken als het aankomt op de inrichting van de tienerkamer? Met deze slimme tips kom je een heel eind!

Bureau in de kamer voor tieners

In de kinderkamer is het misschien nog niet altijd nodig, maar in de tienerkamer is het zeker een belangrijk onderdeel: het bureau! Kies voor een bureau dat groot genoeg is om aan te tekenen, knutselen of het huiswerk aan te maken. Een comfortabele stoel is tevens essentieel, want er moet soms een behoorlijke tijd aan het bureau worden gewerkt. Verder zijn bureau accessoires kind een onmisbaar onderdeel: denk aan pennen, stiften, opbergmappen, een etui en een rekenmachine. Hoe completer de set aan bureauspullen is, hoe fijner er aan het bureau kan worden gewerkt. Kies het liefst bureau accessoires in een trendy jasje, zoals een organizer met een stoere print. Zo ziet dat bureau er niet saai uit, maar is het juist een inspirerende en leuke plek om aan te werken.

Passende meubels in de tienerkamer

Het bureau is dus een van de meubels die je nodig hebt voor de inrichting van de tienerkamer. Denk verder aan andere belangrijke meubelstukken! Het bed is er een van. Als je kind groeit, is hij of zij na verloop van tijd toe aan een groter bed. Misschien zelfs al een tweepersoonsbed! Zorg verder voor een ruime kast, die qua looks past bij de rest van de kamer. Een stoere houten kast is bijvoorbeeld een geliefde optie. Daarnaast kun je nog denken aan een klein bankje of een lekkere fauteuil, om in te kunnen chillen.

Voldoende opbergruimte

De meeste tieners zijn niet zo opgeruimd en netjes. Om de kamer toch enigszins overzichtelijk te kunnen houden, is het verstandig om voor voldoende opbergruimte te zorgen. Zet liever een te grote dan een te kleine kast neer in de kamer. Kleding, schoenen, boeken, speelgoed en games: je kind kan allerlei spullen in de kast bewaren. Het is uiteraard ook een optie om meerdere kasten neer te zetten – eentje voor kleding en eentje voor speelgoed, om maar iets te noemen.

Decoratie en accessoires

Een beetje aankleding is wel wenselijk in de tienerkamer! Grote kans dat je kind hier zelf al mee aan de slag gaat. Mogelijk kun je helpen met het decoreren van de kamer. Fotolijstjes zijn bijvoorbeeld altijd goed, waar je kind waardevolle herinneringen in kan stoppen. Een kamerplant staat misschien sfeervol in de ruimte. Of laat je kind op reis een souvenir uitkiezen, om een plekje te geven op de kamer. Op die manier kan hij of zij er echt een eigen plek van maken.

Thomas is zelf nog maar 4 (bijna 5) jaar, maar deze tips ga ik zeker gebruiken zodra hij tiener is en hij een echte tienerkamer gaat krijgen.

Heb jij ook een tiener of tieners in huis? Hoe is de tienerkamer ingedeeld?

Sponsoring. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: