Hoe je eten in jouw keukenkastjes kunt organiseren

Hoe je eten in jouw keukenkastjes kunt organiseren

In onze keukenkast hebben wij een voorraad van eten, maar het was niet echt goed georganiseerd. Het was vaak goed zoeken om een bepaald product te vinden. Wij hebben zelf geen voorraadkast, we hebben al onze voorraad in ons keukenkastje opgeborgen. Nu wilde ik eens de keukenkast opruimen en goed gaan organiseren. In dit artikel laat ik dan ook zien hoe je eten in jouw keukenkastjes of voorraadkast kunt organiseren. Daarnaast heb ik ook een handige checklist voor jullie!

Hoe je eten in jouw keukenkastjes kunt organiseren - Voor

Hierboven zie je hoe ons keukenkastje eruit zag voordat ik alles heb opgeruimd en heb georganiseerd. Je ziet dat alles een beetje boven op elkaar ligt en de spullen niet gecategoriseerd zijn.

Ik heb eerst alle producten uit de kast gehaald en gekeken of de producten nog goed waren of dat ze niet over datum waren. Hier en daar kwam ik wat producten tegen die niet meer in orde waren en dus gelijk weg konden. Ook kwam ik ander producten tegen die we zelf niet meer gaan gebruiken, zoals bepaalde snacks. Die hebben we dan ook weggegeven.

Hoe je eten in jouw keukenkastjes kunt organiseren - Mepal Bewaardoos

Hoe je eten in jouw keukenkastjes kunt organiseren - Mepal Bewaardoos

Toen ik alle producten eruit had gehaald, heb ik eerst de kast even schoongemaakt en ook opgemeten. Ik had namelijk een aantal mooie bewaardozen van Mepal gezien waar ik de producten graag in kwijt wilde. Ik zag dat ik per plank drie bakken kwijt kon. De onderste plank wilde ik graag twee bakken, want ik had hier nog wat producten die naast de bakken konden staan.

Ik heb twee verschillende bewaardozen, namelijk een Mepal bewaardoos van 4500ml en een kleinere variant van 2000ml. Op beide dozen zit een deksel op, zodat je bepaalde producten ook goed kunt bewaren. Verder zijn de dozen transparant, dus je kan goed zien welke producten erin zitten.

Hoe je eten in jouw keukenkastjes kunt organiseren

Om de producten in de bewaardozen te categoriseren en ook gelijk te kunnen zien wat voor producten allemaal in de bewaardozen zitten, heb ik keuken krijtbord etiketten besteld en met krijt de categorie erop geschreven. Wij hebben de volgende categorieën:

 • Ontbijt en Lunch
 • Snacks
 • Avondeten
 • Bakken
 • Voorraad
 • Sauzen etc.

Je ziet dat wij geen kruiden en specerijen in onze kast hebben. We hebben namelijk aparte planken in de keuken waar we dat hebben staan.

Hoe je eten in jouw keukenkastjes kunt organiseren - Na

Hierboven zie je het eindresultaat. Alle producten zijn gecategoriseerd in de bewaardozen van Mepal. Door de etiketten en de dozen die transparant zijn, zien we gelijk welke producten in de doos zitten.

Ik ben enorm blij met het resultaat. Het is ontzettend gemakkelijk om producten te pakken, want je weet precies waar iets is. Daarnaast ziet het er gewoon zeer netjes en overzichtelijk uit. Ik hou ervan!

Stappenplan en checklist

Stappenplan:

 • 1. Haal alle producten uit de kast
 • 2. Kijk per product of je het nog gebruikt. Is het product nog goed? Is het product niet over datum? Gebruik je het product niet meer en is het nog goed, geef het dan weg of breng het bijvoorbeeld naar de voedselbank.
 • 3. Categoriseer je producten (gebruik hiervoor bijvoorbeeld mijn handige checklist)
 • 4. Meet hoeveel ruimte je hebt in jouw keukenkastjes of voorraadkast
 • 5. Kijk hoeveel van Mepal bewaardozen je nodig hebt om alles erin te plaatsen
 • 6. Gebruik de keuken krijtbord etiketten en plak deze op de bewaardozen, zodat je altijd snel kan zien waar je wat bewaard.
 • 7. Plaats de producten in de juiste bewaardozen en richt je kast weer netjes in
Heb jij ook jouw keukenkastjes goed georganiseerd? Zo ja, deel ook jouw tips hieronder in de reacties! Of wil je juist jouw keukenkastjes organiseren? Laat me hieronder ook in de reacties weten hoe je dit wilt aanpakken.

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: