Spaarplannen – Sparen voor verschillende doelen

Spaarplannen - Sparen voor verschillende doelen

Sparen vind ik ontzettend belangrijk. In 2016 spaarde ik nog voor een Macbook en dat deed ik met een Spaarplan. Nu heb ik weer nieuwe spaarplannen opgezet om te sparen voor verschillende doelen. In dit artikel vertel ik iets meer over mijn spaarplannen en hoe het precies werkt.

Zoals je op de foto hierboven ziet heb ik verschillende spaardoelen opgezet. Voor elk spaardoel heb ik een tabel neergezet met daarboven het bedrag dat ik wil sparen. Elk tabel is verdeeld in vakjes in elk vakje houdt een bedrag in. Zoals bij de eerste spaar ik iedere keer 500 Euro. Zodra ik dan 500 Euro heb gespaard, zal ik het vakje inkleuren.

Ik heb in totaal vijf spaardoelen, namelijk:
6 maanden emergency funds of noodfonds
Een 6 maanden emergency funds of noodfonds vind ik enorm belangrijk. Dit houdt in dat je ongeveer 6 maanden van jouw maandelijkse uitgaven gaat sparen. In ons geval is dat dan in totaal 12500 Euro. Mocht er dan iets kapot gaan of het gaat niet goed met ons carrières of er moeten onverwachte dure rekeningen betaald worden, dan kan je altijd hierop terugvallen. Dit is dus echt voor nood en wordt niet voor andere dingen uitgegeven, zoals uitstapjes of om leuke dingen te kopen.

Grote vakantie
We willen met ons gezin nog graag op vakantie, naar het buitenland. Hier zal ook flink voor gespaard moeten worden. Ik heb als doel om 3000 Euro te gaan sparen voor een grote vakantie.

Silhouette Cameo
Och, wat ben ik dol op stickers en het lijkt mij zo ontzettend gaaf om eigen stickers te ontwerpen. Deze kost 300 Euro en zal ik zakelijk voor gaan sparen. Ik wil namelijk ook mijn eigen ontworpen stickers gaan verkopen voor bijvoorbeeld in een Bullet Journal.

Kleding
Ook voor kleding wil ik gaan sparen. Nu geef ik sowieso niet veel uit aan kleding, maar zo nu en dan gaan we wel eens voor een aantal nieuwe outfits en hebben we het geld hiervoor wel nodig.

Thomas
Voor Thomas wil ik ook gaan sparen. We hebben voor hem een aparte rekening geopend en gaan hier dan ook geld opzetten om te sparen, zodat hij later als hij groter is een mooi bedrag heeft voor bijvoorbeeld school, een opleiding of voor iets anders.

Elke maand als we wat geld over hebben, dan zetten we dit op onze spaarrekening en op Thomas zijn spaarrekening. Ik vul dan de tabellen in waarvoor we het spaargeld gaan gebruiken. Je ziet al een aantal getallen in de tabellen staan met potlood. Zodra ik dan een vakje vol heb qua bedrag, vul ik het vakje in.

Spaarplannen - Sparen voor verschillende doelen

Ook verkopen wij wel eens spullen via Marktplaats of pinnen we geld en houden we geld over. Dit gaat dan in een aantal enveloppen. Het spaardoel heb ik dan op de enveloppen geschreven. Mochten we dan geld nodig hebben voor bijvoorbeeld kleding of voor nood, dan kunnen we het ook uit de enveloppen halen.

Ik vind het een zeer fijn systeem, zo weet ik precies hoeveel geld we waarvoor gespaard hebben en of we genoeg hebben voor een bepaald doel. Over een tijdje zal ik dan ook jullie weer op de hoogte houden hoe mijn spaarplannen verlopen.

Heb jij ook spaardoelen en/of spaarplannen? En waar spaar jij zoal voor?

Spaarplannen – Sparen voor verschillende doelen
Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

5 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: