Maakt jouw kat jou ‘s ochtends vroeg wakker?


Maakt jouw kat jou 's ochtends vroeg wakker?

Onze kat Link hebben we inmiddels alweer 5 jaar en ik ben echt ontzettend dol op hem. Hij is ook zeer graag bij ons, knuffelt echt vaak met ons en vindt spelen en stoeien echt zeer leuk. Maar hij kan ook soms behoorlijk vervelend zijn. We hebben namelijk een tijdje gehad dat hij ons ‘s ochtends vroeg wakker maakte, zeg maar rond een uur of 5. Dit moest natuurlijk anders en vandaag vertel ik jullie wat hij allemaal deed en geef ik jullie een aantal tips hoe je dit zeer gemakkelijk op kan lossen.

Gedrag negeren

In de winter hadden we hier vrij weinig last van, meneer lag gewoon lekker bij ons op bed te slapen. Maar dit kwam vooral omdat het natuurlijk ‘s ochtends nog donker was. In de zomer kregen we hier wel last van, het was vroeg licht en meneer begon ons al zeer vroeg wakker te maken door te miauwen, te krabben aan deuren en kasten, lades van de kasten open te trekken en meer.

Het beste is om het gedrag van je kat te gaan negeren. Het is soms echt moeilijk, maar het helpt wel enorm. In het begin riepen we vaak naar hem. Maar negatieve aandacht is ook aandacht. Een kat weet dan dat je dan wakker bent doordat je op zijn gedrag reageert en zal hier dan ook mee doorgaan totdat je hem eten gaat geven. Negeer gewoon zijn gedrag, roep niets, geen plantenspuit gebruiken of iets dergelijks. Blijf gewoon liggen en kijk ook niet naar jouw kat. Je zal dit even moeten volhouden, maar het helpt echt. Op een gegeven moment zal je kat dit niet meer doen, omdat je hem dan geen aandacht meer geeft.

Wanneer hoofdmaaltijd geven

Link krijgt van ons altijd een bakje met tonijnvoer, brokjes voor de hele dag en tussendoor nog een snoepje. In het begin was het altijd dat hij ‘s ochtends rond een uur of 7 het bakje met tonijnvoer kreeg, zijn hoofdmaaltijd dus. Maar omdat hij dit altijd ‘s ochtends krijgt, had hij al heel vroeg in de ochtends weer honger. En sliep hij na het maaltijd weer een hele stuk door.

Een kat kan je het beste ‘s avonds voordat je gaat slapen een hoofdmaaltijd geven. Katten hebben namelijk altijd de neiging om na zo’n hoofdmaaltijd te gaan slapen. We geven Link dan ook rond een uur of 10 a half 11 zijn hoofdmaaltijd en zodra we gaan slapen, ligt hij bij ons of in zijn mandje. De hele nacht ligt hij dan ook te slapen. ‘s Ochtends als wij wakker worden, ligt meneer nog vaak te slapen of wordt hij ook net wakker. Echt perfect dus! En als we dan uit bed gaan, dan krijgt hij van ons altijd nog een tonijnsnoepje.

Wanneer spelen

Katten zijn echt dol op spelen, Link ook! Hij vindt het vooral leuk om lekker rauw te gaan stoeien en spelen. Meneer heeft eigenlijk niet veel speelgoed nodig. Een tunneltje, zijn eekhoorntje, een stokje met touw en een balletje van aluminiumfolie.

Vooral ‘s avonds spelen we vaak met hem, om hem nog extra moe te maken voor in de nacht. Het balletje gooien we door de kamer heen, zodat hij er achteraan gaat rennen. Beweging is sowieso natuurlijk erg goed voor een kat en als je lekker met hem gaat spelen in de avond, dan is hij sneller moe in de nacht en zal hij dan ook meer gaan slapen.

Link is een Ragdoll en daardoor komt hij nooit naar buiten, alleen in de zomer komt hij op het dakterras. Ragdolls zijn binnenkatten en kennen geen gevaar als ze buiten zijn. We zorgen er dan ook voor dat zijn speeltjes klaar liggen voor de nacht, mocht hij toch wakker zijn en willen spelen dat hij dit gewoon beneden kan doen met zijn speeltjes.


Link

We gebruiken deze methodes nu al behoorlijk lang en Link is echt super lief! Zijn gedrag is zo anders dan in het begin. We hebben totaal geen last meer van hem dat hij ‘s ochtends ons wakker maakt. Link is echt een super schattige en lieve kat!

Mocht jouw kat jou ‘s ochtends vroeg wakker maken? Dan raad ik bovenstaande tips zeker aan! Heb je zelf ook nog tips, laat het dan hieronder achter in de reacties.

Hoe ga jij om met een eventuele vervelende gedrag van jouw kat?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

3 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: