Makkelijke moestuin herfst update

Makkelijke moestuin herfst update

Eind juli schreef ik mijn eerste Makkelijke Moestuin update. We zijn alweer in december, dus leek het me leuk om een late herfst update te plaatsen. Er zijn nieuwe plantjes bijgekomen, maar ook zijn er planten weggehaald. In dit artikel vertel ik wat ik allemaal geplant heb en wat de status ervan is.

Nieuwe plantjes

Makkelijke moestuin herfst update

Makkelijke moestuin herfst update

Als eerst wil ik even laten zien wat ik allemaal erbij heb gedaan, namelijk Wintersla. Deze heb ik niet zo lang geleden geplant en ze groeien niet heel erg snel. Ook omdat ze niet zoveel daglicht krijgen op het moment. Ik ben benieuwd of ze nog wel verder gaan groeien en anders zal ik ze binnenkort eruit gaan halen.

Makkelijke moestuin herfst update

Ook heb ik wintererwten geplant. Deze groeien echt super goed! Ik moest ook een stuk gaas plaatsen, zodat ze omhoog groeien en steun krijgen. Ze worden anders te zwaar en kunnen dan niet zelf omhoog blijven staan. Maar ik ben zeer blij hoe ze eruit zien!

Makkelijke moestuin herfst update

Ook heb ik een aantal knoflook stukjes in de grond gedaan en deze groeien ook echt super goed! Ik ben enorm benieuwd naar het eindresultaat. Natuurlijk laat ik dan ook weten zodra het zover is.

Update bestaande plantjes

Makkelijke moestuin herfst update

De mini kropsla doen het zeer goed, ze zijn klein, maar groeien nog wel een beetje door. Het zijn natuurlijk ook mini kropjes. Ik ben hier wel benieuwd naar!

Makkelijke moestuin herfst update

Makkelijke moestuin herfst update

De Goudsbloemen doen het echt zeer goed, hier komen zeer mooie bloemen uit! Echt mooi om te zien!

Makkelijke moestuin herfst update

Van mijn ouders had ik ook een pot met aardbeien gekregen, super tof! Hier kwamen nog een aantal aardbeitjes aan, heerlijk 🙂 . Maar ook deze blijft mooi bloeien met mooie bloemen eraan. Geweldig om te zien! En natuurlijk hopen dat ik volgend jaar weer mooie aardbeitjes eraan krijg.

Oogsten

Mijn leven in foto’s #130 - Carpaccio

Heerlijke Carpaccio gemaakt met Rucola uit mijn moestuintje. De rucola was nu wel echt af en heb ik helemaal eruit gehaald. Maar volgend jaar ga ik zeker dit weer planten.

Mijn leven in foto’s #130 - Spinazie

Mijn leven in foto’s #131 - Broodje hamburger met spinazie

Ook heerlijke broodjes met spinazie hebben we gegeten. De spinazie komt nu ook wel aan zijn eind. We zouden denk ik nog 1 keer kunnen oogsten en dan is het ook klaar.

Mijn leven in foto’s #130 - Moestuin rode bieten

Mijn leven in foto’s #130 - Moestuin rode bieten

De bietjes hebben het ook goed gedaan. Deze wil ik ook zeker volgend jaar weer gaan planten. Het was echt heerlijk!

Heb jij ook een moestuintje? Zo ja, wat heb jij allemaal in jouw moestuin staan? En zo nee, zou jij graag een moestuintje willen hebben?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: