Makkelijke moestuin update

Makkelijke moestuin update

Halverwege juli kreeg ik mijn bestelling van Makkelijke Moestuin binnen. Op ons dakterras wilde ik namelijk graag een klein moestuintje aanleggen. Mijn ouders hebben een zeer grote moestuin en dat ziet er echt super tof uit. We krijgen ook altijd heerlijke groentes en fruit van hun. Maar op ons dakterras wilde ik dit dus ook gaan uitproberen. We hebben niet een heel groot dakterras en dus niet zoveel ruimte, maar toch kunnen we het een en ander wel kwijt. Via de Natuurdromers community van Jennie from the Blog kwam ik de website van Makkelijke Moestuin tegen. Ik bestelde een aantal zaadjes, wat bakjes, moestuin mix en labels om te gaan starten. In dit artikel vertel ik wat ik allemaal geplant heb en wat de status ervan is.

Mijn leven in foto’s #126 - Makkelijke Moestuin

Makkelijke moestuin update

Makkelijke moestuin update

Hierboven zie je de producten die ik gekocht had bij Makkelijke Moestuin. De zaadjes die ik had gekocht, zijn Rode Biet, Mini Krop sla en Rucola. Ook had ik drie bakjes (Planty growbag zwart Mini MM) gekocht, plantenlabels en moestuin mix.

Makkelijke moestuin update - app

Makkelijke moestuin update - app

Je krijgt ook een Makkelijke Moestuin app erbij waar je precies uitleg krijgt hoe je de zaadjes moet planten en krijg je ook een dagelijkse todo lijst te zien. Per bakje kan je aangeven wat je erin hebt gedaan en krijg je ook een tijdlijn te zien van deze groentes. Super handig voor leken als ik haha.

Makkelijke moestuin update

Hierboven zie je de Rode Biet, ze zijn nu een aantal centimeter groot. Als je de zaadjes plant, dan geeft de app ook aan dat je 2 of 3 zaadjes moet gebruiken, aangezien niet elk zaadje uit hoeft te komen. Thomas had ook meegeholpen om de zaadjes in de grond te doen (hij vond het echt super leuk) en we hadden per gaatje 2 of 3 zaadjes gedaan. Toen ze gingen groeien, zagen we al dat er meerdere plantjes per gaatje naar boven kwamen. De app geeft dan in de tijdlijn ook aan dat je op een gegeven moment moet gaan uitdunnen. Dit hebben we dan ook gedaan, zodat per gaatje maar 1 plantje komt te staan. De Rode biet groeit echt zeer goed, ik ben dan ook enorm benieuwd hoe het helemaal gaat verlopen.

Makkelijke moestuin update

Hierboven zie je de Rucola, ook deze groeit zeer goed! Ook per gaatje hadden we hier meerdere zaadjes gedaan en moesten we dus ook weer gaan uitdunnen.

Makkelijke moestuin update

Omdat de Mini Kropsla nog niet gezaaid kon worden (pas in augustus), had ik dus nog 1 bakje over. Afgelopen weekend waren we bij mijn ouders en kreeg ik een aantal plantjes van mijn vader mee, namelijk Andijvie. Ook deze heb ik gelijk in de grond gedaan en ook in de app deze geplaatst. De tijdlijn heb ik dan iets naar voren geschoven, omdat de plantjes natuurlijk al wat waren gegroeid.

Makkelijke moestuin update

Per zakje dat je krijgt van Makkelijke Moestuin zit behoorlijk wat zaadjes, dus besloot ik de overige zaadjes in een aantal potjes te doen. De mini kropsla ga ik dus in augustus planten. Van mijn ouders kregen we ook een metertuin pakket van hout. Super mooi en ontzettend lief! We gaan in onze vakantie ook ons dakterras nog opruimen en kijken hoe we dit het beste kunnen plaatsen. Volgend jaar in het voorjaar gaan we dit pas echt opzetten, omdat er ook nog veel op ons dakterras moet gebeuren en we volgend jaar gelijk goed kunnen beginnen.

Ik ben zeer blij met de Makkelijke Moestuin pakketten en de app, het is zeer eenvoudig om alles op te zetten en de zaadjes doen het zeer goed. Alles wordt zeer duidelijk uitgelegd in de app en ik vind het enorm leuk om alles bij te houden. Thomas wil ook elke keer weer even kijken op het dakterras bij de plantjes haha. Super leuk!!

Heb jij ook een moestuintje? Zo ja, wat heb jij allemaal in jouw moestuin staan? En zo nee, zou jij graag een moestuintje willen hebben?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: