10 dingen die je binnen 10 minuten kunt scannen via Scannable

10 dingen die je binnen 10 minuten kunt scannen

Sinds een tijdje ben ik bezig om fysieke informatie te gaan digitaliseren. Ik schreef al een artikel over Evernote en hierin bewaar ik allerlei verschillende documenten. Ik vind het belangrijk om bepaalde informatie digitaal te bewaren. Stel dat je een fysiek document kwijt raakt, dan heb je het altijd nog digitaal. Één van mijn favoriete manieren om informatie te digitaliseren, is scannen met mijn iPhone. Ik gebruik hiervoor de scanapp Scannable. In dit artikel vertel ik daar meer over en laat ik 10 dingen zien die je binnen 10 minuten kunt scannen via Scannable.

Scannable is volledig gratis en synchroniseert met Evernote. Het is alleen voor iOs, maar je kan ook andere scanapps gebruiken natuurlijk als je bijvoorbeeld Android hebt. Het is super eenvoudig en hieronder heb ik een aantal voorbeelden geplaatst wat ik zoal heb gescand.

  • Boeken
  • Bonnetjes
  • Handleidingen
  • Garantiebewijzen
  • Belangrijke documenten
  • Rekeningen

De mogelijkheden zijn eindeloos!

Hoe werkt Scannable

1. Leg jouw document, bonnetje of bijvoorbeeld visitekaartje op een vlakke achtergrond met een contrasterende achtergrond.
2. Start de scannable app op jouw telefoon
3. Houd je telefoon boven het papiertje dat je wilt scannen en je ziet Scannable automatisch in het papier verschijnen. Wanneer het is gefocust, maakt de app automatisch de foto zonder dat je verder iets hoeft te doen.
4. Als de scan er goed uitziet, selecteer dan het blauwe vinkje in de rechterhoek.
5. In het volgende venster kan je de naam van jouw scan, het documenttype (PDF of JPG) wijzigen, de scan naar iemand anders sturen, deze op de camerarol van je telefoon opslaan of opslaan in Evernote.

Super handig toch!

10 dingen die je in kunt scannen in minder dan 10 minuten met alleen je telefoon.

Scan deze dagelijkse items snel om je papieren rommel op te ruimen. Ben je het zat om papieren stapels te hebben? Neem dan vandaag nog 10 minuten de tijd om onderstaande 10 dingen te scannen en gooi deze documenten weer weg!

1. Bonnetjes

10 dingen die je binnen 10 minuten kunt scannen

Als je iets koopt in de winkel, dan krijg je vaak (als je dat wilt) een bonnetje. Wellicht heb je thuis ook wel een stapel met bonnetjes liggen. Vooral als je ondernemer bent, dan is het enorm belangrijk om bonnetjes te bewaren. Zodra ik een bonnetje heb, scan ik deze gelijk in via Scannable. Dan kan ik gelijk het bonnetje weer weggooien, aangezien ik het dan toch digitaal heb. Zo heb ik helemaal geen stapel met bonnetjes meer, maar alles digitaal.

2. Coupons / Kortingsbonnen

10 dingen die je binnen 10 minuten kunt scannen

Als je ergens een bestelling plaatst, dan krijg je ook wel eens bij je bestelling een kortingscode voor je volgende aankoop. Of wellicht heb je een kortingsboekje met allerlei kortingen in huis. Voorheen had ik echt een stapel met al deze kortingscodes en coupons, maar ik scan ze nu gewoon gelijk in via Scannable en sla ze op in Evernote. Super handig en geen losse kortingsbonnetjes meer.

3. Visitekaartjes

10 dingen die je binnen 10 minuten kunt scannen

Hoeveel losse visitekaartjes heb jij thuis liggen? Ik had er echt veel, maar ik heb de belangrijkste visitekaartjes ingescand via Scannable en opgeslagen in Evernote. Wat super fijn is, dat Evernote het ook herkent als visitekaartje, zodat je ook gelijk extra informatie aan mee kan geven.

4. Brieven

10 dingen die je binnen 10 minuten kunt scannen

Ook brieven scan ik tegenwoordig in. Ik vind het erg leuk om brieven te ontvangen en oude brieven terug te lezen. Daarom scan ik deze ook allemaal in, zodat ik dit als herinnering heb, maar toch niet de fysieke brieven ergens in een la heb liggen.

5. Rekeningen en facturen

10 dingen die je binnen 10 minuten kunt scannen

Rekeningen en facturen zijn natuurlijk enorm belangrijk om te bewaren. Maar als je veel rekeningen of facturen hebt, dan is het natuurlijk fijn om deze gewoon digitaal te hebben in plaats van fysiek ergens in een lade. Als je ze in de toekomst nodig hebt, dan kan je ze snel en gemakkelijk bij pakken, zonder dat je ze hoeft op te zoeken in die grote stapel met papier. Het fijne van Evernote is ook dat je kan zoeken in PDF’s en in afbeeldingen, dus je hebt snel iets opgezocht.

6. Recepten

10 dingen die je binnen 10 minuten kunt scannen

Heb je ook veel kookboeken thuis liggen of heb je bijvoorbeeld recept kaarten liggen die je wel eens gebruikt? Dan kan je deze ook zeer eenvoudig inscannen via Scannable. Zo heb je al jouw favoriete recepten snel bij de hand.

10 dingen die je binnen 10 minuten kunt scannen

Thomas vindt het erg leuk om te knutselen, te verven en te tekenen. We hebben dan ook een muur vol met al zijn creaties, maar als hij weer iets nieuws maakt, dan mag hij kiezen welk kunstwerk van de muur af gaat om de nieuwe op te hangen. Natuurlijk bewaren we al zijn creaties ook digitaal door ze in te scannen!

8. Handleidingen

10 dingen die je binnen 10 minuten kunt scannen

10 dingen die je binnen 10 minuten kunt scannen

Al die handleidingen die je bij jouw apparatuur krijgt, dikke stapels met papier! Vaak kan je ze ook vinden via internet, maar als je ze snel en eenvoudig wilt opzoeken, dan kan je ze natuurlijk ook gelijk inscannen. Bij scannable kan je ook meerdere pagina’s inscannen en dan maakt hij daar één document van, super handig!

9. Post-it notities

10 dingen die je binnen 10 minuten kunt scannen

Ben jij iemand die graag post-it notitieblokjes gebruikt, maar ben je ze ook vaak weer kwijt? Digitaliseer dan gelijk al jouw post-it’s als je klaar bent met dingen noteren. Zo raak je al je belangrijke notities niet meer kwijt.

10. Garantiebewijzen

10 dingen die je binnen 10 minuten kunt scannen

Als je iets koopt, dan krijg je ook wel eens een garantiebewijs mee. Deze moet je natuurlijk zeer goed bewaren. We hadden in onze la dan ook veel garantiebewijzen liggen, maar die zijn nu ook ingescand via Scannable. Super handig!

Papier inscannen, zodat je overzicht hebt en ook minder fysieke documenten in huis hebt

Door deze items in te scannen, heb je meer overzicht. Je kan alles gemakkelijk organiseren in Evernote en je hebt iets snel en gemakkelijk bij de hand als je het nodig hebt. Je hoeft dan niet te zoeken tussen al die papieren in je lade. Je hebt minder fysieke documenten in huis, wat natuurlijk ook gewoon meer ruimte in je huis geeft.

Scan jij wel eens documenten in? Hoe heb jij jouw belangrijke documenten georganiseerd?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: