Op zoek naar de perfecte keuken

Op zoek naar de perfecte keuken - Granieten aanrechtblad

Over een aantal jaar zouden we graag een nieuw huisje willen hebben. Ons jaren 20 huisje in Leerdam begint wel erg klein te worden voor ons gezin. Nu Thomas ook wat ouder is, wil hij natuurlijk ook graag veel buiten spelen. We hebben alleen een dakterras en geen tuin dus veel ruimte is er niet. Op verschillende websites zijn we al aan het oriënteren naar een nieuw huisje en natuurlijk ook naar nieuwe interieur. Het lijkt me geweldig om een huis te hebben met een inloopkast, een werkruimte, een zeer grote badkamer en ook de perfecte keuken! In dit artikel vertel ik meer over hoe de perfecte keuken eruit moet zien.

Dromen over de perfecte keuken

Nu duurt het natuurlijk nog wel even voordat we gaan verhuizen, maar het is echt heerlijk om te dromen over de perfecte keuken. Op verschillende websites ben ik al lekker aan het rondneuzen en op zoek naar de perfecte keuken. Ik doe dan ook veel inspiratie op en hieronder heb ik al een aardig beeld weergegeven wat ik graag wil in onze perfecte keuken.

Indeling

Ons huidige huisje heeft een kleine keuken, ik zou graag een grotere keuken willen hebben in ons toekomstige huis. Het lijkt me geweldig om een keuken te hebben met een kookeiland, dat straalt echte luxe uit. En dat we ook een grote tafel met stoelen bij de keuken hebben, zodat we daar met ons gezin heerlijk kunnen genieten van het eten.

Materialen

Ik zou graag een keuken willen hebben met een strak design, zoals hierboven op de foto. We hebben nu houten keukenkastjes, maar ik zou graag witte of zwarte keukenkastjes willen hebben. Ook vind ik het belangrijk dat het aanrechtblad goed schoon te maken is en dat het ook hittebestendig is en tegen een stootje kan. Tijdens mijn zoektocht zag ik deze granieten aanrechtbladen en deze spreken mij erg aan. Het ziet er zeer luxe uit, het is krasbestendig, snijvast en hittebestendig en dus zeer geschikt voor in ons perfecte keuken.

Ruimte en apparatuur

Natuurlijk is het ook enorm belangrijk dat er genoeg opbergruimte in de keuken is. Ik zou graag een keuken willen hebben met genoeg kastruimte zodat we al onze spullen hierin kwijt kunnen. Momenteel hebben we kastjes die redelijk vol zijn, dus er mag zeker wel meer kastruimte bijkomen. Ook moet er ruimte zijn voor een (ingebouwde) afwasmachine.

Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat er ruimte is voor een grote koelkast met vriezer in de keuken. Momenteel hebben wij een bijhok waar onze Amerikaanse koelkast staat, aangezien we gewoon geen ruime hebben in onze keuken.

Ook hebben wij nu een gasfornuis met oven, maar ik zou eigenlijk in ons nieuwe keuken een elektrisch of inductie kookplaat willen hebben. Dit is beter schoon te houden en ik vind het ook prettiger koken. Uit onderzoek is ook nog eens gebleken dat koken op inductie energiezuiniger is dan koken op gas. En dat is natuurlijk ook belangrijk om over na te denken!

Accessoires

Ons nieuwe groente- en kruidenhoekje

De perfecte keuken moet ook mooie accessoires hebben. We hebben in huis altijd veel kruiden, dus een kruidenrekje zal er zeker moeten komen. Ook hebben wij in onze eigen keuken twee grote vazen met nepbloemen erin, deze wil ik ook zeker terug laten komen in de perfecte keuken. Daarnaast zou ik graag een wand willen hebben waar ik bepaalde pollepels en pannen aan kan hangen. In het verleden hebben wij ook deze groente- en kruidenhoekje in ons bijhok gehad. Het lijkt me juist geweldig om in onze keuken dit mooi op te maken en allerlei verschillende kruidenpotjes in de keuken te hebben staan. Dat gaat er dan echt heel erg mooi uitzien!

Hoe ziet jouw perfecte keuken eruit?

Wil jij ook een nieuwe keuken of ga je binnenkort verhuizen en wil je graag nadenken over een nieuwe keuken? Bekijk dan ook eens de onderwerpen die ik hierboven behandel. Hoe ziet jouw perfecte keuken eruit? Hoe ziet de ruimte en indeling eruit? Welke materialen wil je graag gebruiken en welke apparatuur komt er in jouw keuken te staan? Wil je juist wel of geen accessoires in de keuken? Het zijn belangrijke onderdelen om mee te nemen in de zoektocht naar de perfecte keuken.

Wij zullen de komende tijd zeker nog verder gaan met onze zoektocht naar de perfecte keuken. Mochten we gaan verhuizen, dan nemen we jullie natuurlijk ook mee met dit proces en laat ik ook zien welke keuken we hebben uitgekozen in ons nieuwe huisje.

Ik ben enorm benieuwd hoe jouw perfecte keuken eruit ziet. Laat een reactie achter en beschrijf jouw perfecte keuken!

Sponsoring. Zie disclaimer voor meer informatie.

Zo vind je jouw perfecte keuken!

Zo vind je jouw perfecte keuken!

Zo vind je jouw perfecte keuken!

Zo vind je jouw perfecte keuken!

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: