Ons nieuwe groente- en kruidenhoekje

In mijn plog van afgelopen weekend heb je al kunnen zien dat we naar Ranzijn waren geweest om plantjes te kopen. Niet zomaar plantjes, maar groente- en kruidenplantjes. We hebben nu namelijk een nieuw groente- en kruidenhoekje 🙂 . Benieuwd naar deze plantjes? Kijk dan snel verder!
Op bovenstaande foto zie je hoe we ons groente- en kruidenhoekje hebben gemaakt. In ons huis hebben we namelijk een bijhok met een koepel in het dak. Hier schijnt zeer vaak de zon op en daarom is het daar ook vaak warm.
Op de vensterbank hebben we de grote planten geplaatst en we hebben tegen de vensterbank een tafeltje gezet voor de kleinere plantjes.
Hieronder heb ik alle planten weergegeven:

Als eerste hebben we de Lavendel. Ik ben al jaren dol op die geur! Deze wil ik dan ook gaan gebruiken voor mijn zeepjes en scrubjes.

Dan hebben we de citroenmelisse. Ook deze ruikt echt heerlijk! We wilden nog theeplantjes gaan halen, maar helaas hadden ze die niet bij de Ranzijn. Maar dit plantje kunnen we ook zeker gebruiken voor thee 🙂 .

Rucola is een van de slasoorten die ik erg lekker vind. Een paar blaadjes op brood of gewoon bij het avondeten, yumm!

Tijm kan je ook gebruiken voor bij het eten en gisteren hebben we al hier heerlijk van genoten. Een paar stukjes Tijm op een lekker stukje vlees!

De rozemarijn ruikt ook echt heerlijk! Deze kan ik ook weer gebruiken voor mijn zeepjes, maar deze kan ook gebruikt worden om ons vlees een sterke smaak te geven.

De oregano ruikt erg sterk en is best sterk qua smaak, wel lekker! Het is namelijk een zeer kruidige smaak. De Oregano kan gebruikt worden voor in pasta’s en voor vis en vlees.

Ook de munt willen we gaan gebruiken voor thee.

Ik ben echt een zoet liefhebber, het kan voor mij niet zoet genoeg zijn. Ik gebruik dan ook vaak suiker, bijvoorbeeld in mijn thee. Maar ik wil eigenlijk wel minderen. Stevia is een goede vervanger hiervoor.

Bieslook is ook weer een kruid die je kan gebruiken bij het eten. Vooral bij pasta’s gebruiken we dit vaak.

Paprika mag natuurlijk niet ontbreken in ons groente- en kruidenhoekje. Deze gebruiken we dan ook weer bij onze gerechten.

Ook Basilicum gebruiken we vaak bij het avondeten, vooral bij bepaalde vleessoorten.

En Peterselie kunnen we dan aan spijzen toevoegen vlak voor het serveren.
Ik ben echt blij met ons nieuwe groente- en kruidenhoekje. Als je in onze bijhok komt, dan ruikt het echt heerlijk naar verschillende kruiden. Binnenkort kunnen jullie verschillende artikelen verwachten over hoe we bepaalde kruiden en groenten gebruiken in verschillende gerechten, maar ook in mijn zeepjes en scrubjes 🙂 .
Heb jij ook een eigen groente- en/of kruidenhoekje?
Xxx Miss SentinelliVolg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.
1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Wauw wat veel! Wij kweken ze zelf op de vensterbank 😉
Leuk zo’n kruidenhoekje! Bij mij gaan ze alleen altijd dood (vergeet ze water te geven)
Wat een leuke plantjes! Ik wil ook heel graag zo’n hoekje alleen heb ik er geen ruimte voor. In een mogelijk volgend huis wil ik dit ook.
Fantastisch! Wat is groen toch mooi!
Marion onlangs geplaatst…HEMA shoplog
Ziet er leuk uit!
Wat leuk zeg! Ik zou ook wel mijn eigen kruiden willen verbouwen, lijkt me erg handig!
Wat gaaf!!! Die rucola ook, lijkt me heerlijk om zelf te verbouwen! X
Wat leuk gedaan zeg! Jammer dat ik er geen plek voor heb zoiets zou ik ook wel willen. Ik ben ook dol op de geur lavendel, munt en tijm gebruik ik ook vaak. Leuk artikel heb je gemaakt!
Heb dit ook eens geprobeerd. Na twee weken was alles dood 🙁
Oei, dat is minder :(. Ik ben benieuwd hoe het bij ons gaat :).
Wat leuk! Ik probeer munt in leven te houden maar zelfs dat is al een hele opgave! Ben benieuwd hoe het bij jou zal gaan!
Lauriëtte onlangs geplaatst…Very Inspiring Blogger Award
Vooral benieuwd hoe je deze in leven houdt want bij mij lijkt alles dood te gaan :p.
Mooi alleszins en veel plezier ermee!
Dat is minder ja! Ik ben ook benieuwd hoe het bij ons gaat :).
Leuk! Ik heb eens geprobeerd stevia te kweken met zaadjes, maar er kwam niks van boven. Misschien dat zo’n plantje beter werkt. Weet je hoe je het plantje verwerkt tot bruikbare zoetstof?
Jenn onlangs geplaatst…Tag: 99 things
We hebben op internet gevonden hoe je dat moet doen, zie: http://www.ecomama.nl/voeding/zelf-stevia-poeder-maken/. Maar we hebben het nog niet zelf gedaan. Binnenkort zal ik dit eens gaan uitproberen en hier een uitgebreid artikel over maken :).
Leuk dat je zelf groenten kweekt , ik wilde dat ook graag doen en ook fruit, maar ik hou het allemaal niet goed bij haha.