Ons nieuwe groente- en kruidenhoekje


Ons nieuwe groente- en kruidenhoekje

In mijn plog van afgelopen weekend heb je al kunnen zien dat we naar Ranzijn waren geweest om plantjes te kopen. Niet zomaar plantjes, maar groente- en kruidenplantjes. We hebben nu namelijk een nieuw groente- en kruidenhoekje 🙂 . Benieuwd naar deze plantjes? Kijk dan snel verder!

Op bovenstaande foto zie je hoe we ons groente- en kruidenhoekje hebben gemaakt. In ons huis hebben we namelijk een bijhok met een koepel in het dak. Hier schijnt zeer vaak de zon op en daarom is het daar ook vaak warm.

Op de vensterbank hebben we de grote planten geplaatst en we hebben tegen de vensterbank een tafeltje gezet voor de kleinere plantjes.

Hieronder heb ik alle planten weergegeven:


Lavendel

Als eerste hebben we de Lavendel. Ik ben al jaren dol op die geur! Deze wil ik dan ook gaan gebruiken voor mijn zeepjes en scrubjes.


Citroenmelisse

Dan hebben we de citroenmelisse. Ook deze ruikt echt heerlijk! We wilden nog theeplantjes gaan halen, maar helaas hadden ze die niet bij de Ranzijn. Maar dit plantje kunnen we ook zeker gebruiken voor thee 🙂 .


Rucola

Rucola is een van de slasoorten die ik erg lekker vind. Een paar blaadjes op brood of gewoon bij het avondeten, yumm!


Tijm

Tijm kan je ook gebruiken voor bij het eten en gisteren hebben we al hier heerlijk van genoten. Een paar stukjes Tijm op een lekker stukje vlees!


Rozemarijn

De rozemarijn ruikt ook echt heerlijk! Deze kan ik ook weer gebruiken voor mijn zeepjes, maar deze kan ook gebruikt worden om ons vlees een sterke smaak te geven.


Oregano

De oregano ruikt erg sterk en is best sterk qua smaak, wel lekker! Het is namelijk een zeer kruidige smaak. De Oregano kan gebruikt worden voor in pasta’s en voor vis en vlees.


Munt

Ook de munt willen we gaan gebruiken voor thee.


Stevia

Ik ben echt een zoet liefhebber, het kan voor mij niet zoet genoeg zijn. Ik gebruik dan ook vaak suiker, bijvoorbeeld in mijn thee. Maar ik wil eigenlijk wel minderen. Stevia is een goede vervanger hiervoor.


Bieslook

Bieslook is ook weer een kruid die je kan gebruiken bij het eten. Vooral bij pasta’s gebruiken we dit vaak.


Paprika

Paprika mag natuurlijk niet ontbreken in ons groente- en kruidenhoekje. Deze gebruiken we dan ook weer bij onze gerechten.


Basilicum

Ook Basilicum gebruiken we vaak bij het avondeten, vooral bij bepaalde vleessoorten.


Peterselie

En Peterselie kunnen we dan aan spijzen toevoegen vlak voor het serveren.

Ik ben echt blij met ons nieuwe groente- en kruidenhoekje. Als je in onze bijhok komt, dan ruikt het echt heerlijk naar verschillende kruiden. Binnenkort kunnen jullie verschillende artikelen verwachten over hoe we bepaalde kruiden en groenten gebruiken in verschillende gerechten, maar ook in mijn zeepjes en scrubjes 🙂 .

Heb jij ook een eigen groente- en/of kruidenhoekje?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: