Makkelijke moestuin update met nieuwe plantjes

Makkelijke moestuin update met nieuwe plantjes

Eind juli schreef ik mijn eerste Makkelijke Moestuin update. We zijn alweer in september, dus leek het me leuk om weer eens een update te plaatsen. Inmiddels zijn er ook weer nieuwe plantjes bijgekomen en heb ik ook al wat kunnen oogsten. In dit artikel vertel ik wat ik allemaal geplant heb en wat de status ervan is.

Nieuwe plantjes

Makkelijke moestuin update met nieuwe plantjes

Makkelijke moestuin update met nieuwe plantjes

Als eerst wil ik even laten zien wat ik allemaal erbij heb gedaan, namelijk Goudsbloem. Deze heb ik half augustus geplant en ze zijn al een stukje gegroeid. Ik ben zeer benieuwd hoe ze gaan groeien en hoe mooi ze worden. Op ons dakterras hadden we nog twee potten staan die we al behoorlijk lang niet gebruikten. Mijn man heeft ze toen leeggehaald en daarna heb ik nieuwe mix erin gedaan en de zaadjes van de Goudsbloem erin gestopt. Super tof om te zien dat ze ook allemaal uitkomen.

Makkelijke moestuin update met nieuwe plantjes

Ik had begin juli de Mini kropsla gekocht en deze heb ik ook half augustus geplant. Ook deze zijn al een stuk aan het groeien. Echt top!

Makkelijke moestuin update met nieuwe plantjes

Mijn man en ik vinden spinazie ook echt heerlijk, dus besloot ik deze ook te planten in half augustus. Deze moest je wel eerst voorweken in een glas of potje en daarna kon ik ze gaan planten. En ook deze zijn al een stukje aan het groeien.

Update rucola, andijvie en bietjes

Makkelijke moestuin update met nieuwe plantjes

Rucola groeit echt als kool, super hard! Er komen ook wat bloemetjes uit. Deze moet je eigenlijk gelijk weghalen, maar omdat we best veel rucola plantjes hebben, laat ik ze gewoon nog even staan. Vind het ook wel mooi eruit zien.

Makkelijke moestuin update met nieuwe plantjes

Ook de andijvie groeit enorm hard. Ik heb drie plantjes hiervan en wow, kijk eens hoe groot ze zijn. Super tof om te zien.

Makkelijke moestuin update met nieuwe plantjes

De bietjes komen ook al boven de grond uit, het duurt nog even voordat ik deze kan gaan oogsten. Maar ik ben zeer benieuwd hoe de bietjes er straks uit gaan zien en hoe groot ze worden. Het blad heeft wel vat vlekjes, dat is wel jammer. We eten sowieso het blad niet, ik hoop dat het allemaal wel goed gaat komen met de bietjes hehe.

Oogsten

Makkelijke moestuin update met nieuwe plantjes

Makkelijke moestuin update met nieuwe plantjes

We konden rucola al sinds een aantal weken gaan oogsten en wowie, echt super lekker! Zeer smaakvol en vooral echt lekker voor op brood of bolletjes. Heerlijk!

Makkelijke moestuin update met nieuwe plantjes

Makkelijke moestuin update met nieuwe plantjes

En de andijvie konden we ook gaan oogsten en hier hebben we een lekkere stampot van gemaakt. Yummie!!

Ik ben zeer blij met de Makkelijke Moestuin pakketten en de app die erbij hoort, het is zeer eenvoudig om alles op te zetten en de zaadjes doen het zeer goed. Alles wordt zeer duidelijk uitgelegd in de app en ik vind het enorm leuk om alles bij te houden. Thomas wil ook nog steeds elke keer even kijken op het dakterras bij de plantjes haha. Super leuk!!

Heb jij ook een moestuintje? Zo ja, wat heb jij allemaal in jouw moestuin staan? En zo nee, zou jij graag een moestuintje willen hebben?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: