Masterclass Ondernemen


Masterclass Ondernemen

Sinds 1 augustus is mijn blog mijn bedrijfje geworden. Inmiddels blog ik alweer 4 jaar en ik begon er steeds meer mee te verdienen. Daarnaast schrijf ik ook nieuwsbrieven en andere content voor bedrijven. Ik wilde hier graag meer mee doen en besloot om van mijn blog mijn bedrijfje te maken. Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn man het boek Masterclass Ondernemen van Annic van Wonderen. Nadat ik me had ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, besloot ik gelijk dit boek te lezen. Inmiddels heb ik het boek ook al uit. Vandaag vertel ik jullie hier iets meer over.

Annic van Wonderen is het brein achter de zeer goed lopende website I Love Fashion News.com (Wat nu Annicvw.com is) waar maandelijks meer dan twee miljoen bezoekers op af komen. Ze is een echte ondernemer en heeft inmiddels ook al meerdere bedrijven op haar naam staan. Ze gaf op een gegeven moment ook veel Masterclasses over ondernemen en besloot toen het boek Masterclass Ondernemen uit te brengen.


Masterclass Ondernemen

Masterclass Ondernemen

Het boek is onderverdeeld in verschillende interessante onderwerpen waarin Annic haar eigen ervaringen met je deelt. Ze legt ook uit hoe ze ooit het idee had om een mode nieuwssite te gaan beginnen en dit ook vanaf scratch heeft opgezet. Ze vertelt ook wat voor stages en baantjes ze heeft gehad voordat ze haar eigen bedrijf begon. Alleen dit verhaal is al zeer inspirerend.


Masterclass Ondernemen

In het boek staan ook inspirerende teksten, zoals je hierboven ziet.


Masterclass Ondernemen

In haar boek vertelt ze dat iedere (startende) ondernemer van zijn of haar eigen bedrijf een zeer groot succes kan maken. Dat vrijwel alles mogelijk is, zolang je er maar keihard voor werkt. Maar ook dat je er echt 100%, het liefst meer dan dat, voor gaat. Ze geeft in haar boek ontzettend veel tips hoe je bepaalde dingen kunt aanpakken. Over bijvoorbeeld hoe je moet beginnen om een eigen bedrijf te starten, over marketing en sales en meer. Van deze tips heb ik echt veel uitgehaald, sommige dingen lijken logisch, maar toch kom je er misschien zelf niet op. Ik heb dan ook een samenvatting gemaakt van de dingen die ik graag wil uitvoeren, aan de hand van de tips die in het boek staan.


Masterclass Ondernemen

Ook social media krijgt de aandacht in het boek en dat gedeelte vind ik echt enorm interessant. Social media is echt zeer belangrijk voor een bedrijf. Ze geeft tips over de do’s en don’ts van social media, slimme strategieën, wat je moet weten over de wet en over verzorgd en representatief zijn.


Masterclass Ondernemen

Aan het einde van het boek heeft ze ook een gedeelte geplaatst met de meest gestelde vragen en haar antwoorden. Ook dit vind ik zeer leuk en interessant om te lezen. Sommige dingen zijn wel al besproken in het boek zelf, maar dan is dit ook een mooie samenvatting van haar eigen ervaringen en tips.


Masterclass Ondernemen

Het boek leest lekker weg. Er komen geen ingewikkelde bedrijfseconomische dingen voorbij, maar haar eigen ervaringen en tips hoe je bepaalde dingen kunt doen. Ook schrijft ze een gedeelte over werknemers aannemen, motiveren en over leiderschap. Momenteel heb ik hier niets mee te maken, maar dit hou ik zeker in mijn achterhoofd mocht ik ooit in de toekomst dit wel nodig hebben. Het boek is uitgebreid met alles wat je wilt weten over het runnen van een eigen bedrijf.

Heb je een eigen bedrijfje of wil je juist beginnen met een eigen bedrijf, dan raad ik je dit boek echt enorm aan. Het is zeer algemeen, dus het maakt niet uit wat voor bedrijf je wilt starten of wat voor bedrijf je op dit moment runt. Alle ervaringen en tips die Annic beschrijft in dit boek zullen je zeker helpen om van je bedrijf een succes te maken!

Het boek Masterclass Ondernemen kost 14,95 Euro en kan je kopen bij bijvoorbeeld Bol.com.

“Start now, not tomorrow”!

Ken jij het boek Masterclass Ondernemen al? En wat vind jij ervan?

Masterclass Ondernemen
Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

2 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: