Mijn lievelingsbestemming in Frankrijk


Mijn lievelingsbestemming in Frankrijk

Val Thorens is een Franse skiplaats, welke het hoogste resort van Europa herbergt. Op zo’n 2300 meter tref je op de top alle faciliteiten aan die een wintersporter nodig heeft. Op de top komen drie valleien samen: Courchevel, Méribel en natuurlijk Val Thorens. Val Thorens werd in 1960 aangelegd en is sindsdien volop in ontwikkeling. Enkele jaren geleden werden de skiliften gemoderniseerd en sneeuwmachines aangeschaft om voldoende witte vlokken in de regio te garanderen voor wintersportactiviteiten. Val Thorens laat de harten van wintersporters sneller kloppen, omdat dit het grootste skigebied is van Europa. De aantrekkingskracht groeit voor veel wintersporters, omdat dit een gebied is voor jong en oud; beginners en gevorderden. Vandaag legt Lise uit waarom dit gebied zo populair is.

Wintersport met uitmuntende après-ski
Begin juli vertrokken de eerste wintersporters naar dit gebied. De komende maanden volgen er veel meer! Het hoogseizoen loopt gelijk met de zomervakantie in Nederland. Op deze bestemming tref je een voortreffelijke après-ski aan met karaoke faciliteiten en live bands, niets is hier te gek! Uiteraard hebben Europese fans eigen bars in Val Thorens opgericht. De Fransen, Ieren, Engelsen en Nederlanders maakten hier een hun eigen thuisbasis. Ben je opzoek naar Nederlandse muziek? Ga dan naar het Snow Cafe, Le Monde of de 360 Bar. Voor meer informatie over jouw skivakantie naar Valfréjus is Wintertex de aangewezen site. Ook al ben je een wintersporter in hart en nieren, soms heb je behoefte aan een dagje iets anders.

Activiteiten in Val Thorens
Een bijzondere activiteit waar autoliefhebbers graag heen gaan is de Andros Trophy. Een autosport evenement in december, waarbij coureurs over het ijs rijden. In Valfréjus vind je verder stoere activiteiten, denk aan paragliden, bergen beklimmen, sneeuwscooter rijden of mountainbiken over het ijs. Verder kun je hier terecht voor een complete wellness beleving en wandeltochten door de bergen, hier tref je onder andere blokhutten en berggeiten aan in een schilderachtig landschap.

Droom jij al over jouw wintersportvakantie? Of heb je al geboekt?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: