Moestuin update februari 2024 – Zaailingen pepers en paprika’s + nieuwe zaden gekocht

Het is alweer februari en dat betekent dat ik een moestuin update heb voor jullie. Ik laat de zaailingen van mijn pepers en paprika’s zien. Ook heb ik nieuwe zaden gekocht en ga ik wintererwt voorkiemen en kikkererwt voorweken. In dit artikel laat ik in een filmpje en op foto’s alles zien.

Filmpje

Foto’s

Ik heb weer nieuwe zaden besteld, zoals verschillende soorten tomaat, ijsbergsla, kikkererwt, wintererwt en meer.

Hierboven zie je de zaailingen van mijn pepers en paprika’s. Bij sommige stukjes kwamen er twee plantjes uit, maar ik heb ze uitgedund, want er mag maar 1 plantje per stukje staan. En waar nog niks is uitgekomen, heb ik weer nieuwe zaadjes gezaaid.

De wintererwt ben ik momenteel aan het voorkiemen. Je doet een vochtige keukenrol opgevouwen in een laag bakje. Daar doe je de wintererwt op en doe je er keukenfolie overheen. Je legt ze voor een aantal dagen weg, ik doe er dan nog een theedoek overheen, omdat de wintererwt in het donker beter ontkiemt. De kikkererwt moet 24 uur lang in lauw warm water gelegd worden om ze te voorweken. Daarna stop ik ze in potjes.

Bovenop het kippenhok heb ik een aantal potten met ui staan, rozemarijn en aardbei. Deze moeten natuurlijk gewoon nog goed gaan groeien.

In onze bak met fruitboompjes en struikjes heb ik inmiddels ook onze braam erin gezet. Aan de boompjes komen ook al knoppen, super tof!

En ook mijn appelboompje doet het goed, hier komen ook al mooie knoppen aan.

We hebben ook weer nieuw hout gehaald, meer hout voor minder geld. Super toch!

Dit is hoe onze moestuin er nu uitziet. Ik ga nog nieuwe trays halen voor de tomaten, ijsbergsla en meer, zodat ik deze ook kan zaaien. Hier komt natuurlijk snel weer een nieuwe update van.

Ben jij ook al bezig met een moestuin? Wat ga jij dit jaar allemaal zaaien?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: