Mijn Bullet Journal augustus setup

Mijn Bullet Journal augustus setup

Elke maand maak ik een nieuwe setup in mijn Bullet Journal. Een maand met nieuwe taken, doelen, editorial, herinneringen, maandoverzicht en meer. Vandaag laat ik jullie zien hoe mijn Bullet Journal augustus setup er precies uit ziet.

Mijn Bullet Journal augustus setup

Mijn Bullet Journal augustus setup

De eerste pagina’s bevatten altijd een nieuw maandoverzicht. Elke regel is een nieuwe dag en hierin plaats ik afspraken, verjaardagen, evenementen en todo’s die echt die dag gedaan moeten worden. De weken splits ik door middel van een streep, een nieuwe week begint in mijn Bullet Journal altijd op een maandag. Zodra een dag aangebroken is, zet ik er een vinkje voor die dag. Zo kan ik ook snel zien welke datum het is en wat er nog allemaal gaat gebeuren deze maand. En aan het einde heb ik nog een kleine agenda geplaatst met een vierkantje om de dag dat er iets belangrijks is.

Mijn Bullet Journal augustus setup

In mijn Bullet Journal heb ik een zeer grote todo lijst. Hier haal ik elke maand taken vanaf en plan in ik voor de betreffende maand. Al deze taken zet ik dan in een maand todo lijst. Dagelijks kijk ik dan welke taken ik die dag kan en wil ga doen. Ik plan er vaak ongeveer evenveel taken in dan dat er dagen in de maand zijn. Zo kan ik elke dag één taak voltooien en wordt het niet teveel.

Mijn Bullet Journal augustus setup

Daarna heb ik een editorial, deze gebruik ik elke maand om blogonderwerpen in te plannen. Zodra een blogartikel echt online is gekomen, dan schrijf ik het op in het vakje van de editorial.

Mijn Bullet Journal augustus setup

Naast mijn editorial heb ik ook een lijst gemaakt met blogonderwerpen voor deze maand. Dit is de eerste keer dat ik dit zo doe. Normaal plakte ik sticky notes op de editorial, maar zo’n blogonderwerpen lijst vind ik misschien nog wel handiger. Daarnaast heb ik ook een lijst met de producten die ik deze maand wil fotograferen.

Mijn Bullet Journal augustus setup

Ik vind het belangrijk om elke maand aan doelen te werken en daarom plaats ik ook mijn doelen in mijn Bullet Journal, zodat ik er ook echt mee aan de slag ga.

Mijn Bullet Journal augustus setup

In mijn Bullet Journal heb ik ook vier pagina’s gereserveerd staan voor herinneringen. Leuke, toffe, bijzondere herinneringen schrijf ik hier dan op. Zo nu en dan versier ik deze pagina’s ook met stickers, washi tape, mooie handlettering. Vaak doe ik dit dan aan het einde van de maand.

Mijn Bullet Journal augustus setup

Al deze pagina’s staan aan het begin van mijn maandelijkse setup. Daarna komen de dagelijkse pagina’s. De dag en datum plaats ik altijd bovenaan en kleur ik in zodat ik gemakkelijk kan zien waar een nieuwe dag is begonnen in mijn Bullet Journal. Ook heb ik de tijden er nu bij staan, deze kleur ik dan in met bepaalde kleuren om tijden te blocken voor bepaalde taken. Blauw is bijvoorbeeld slapen, geel is werk, paars is mijn blog en groen is vrije tijd. Daarnaast hou ik ook bij hoeveel ik gedronken heb op een dag.

Elke dag maak ik een nieuwe dag aan in mijn Bullet Journal. Ik kijk dan bij mijn maandelijks overzicht en vul onder de dag en datum vul ik in welke afspraken er staan die dag en een todo lijst. De todo lijst bestaat dan ook vooral uit de taken die ik in mijn maandelijkse todo lijst heb staan, maar ook algemene taken of taken die toevallig voorbij komen. Zoals mensen mailen, huishoudelijke dingen, spullen kopen en meer. De taken die ik dan gedaan heb, vink ik af. De taken die ik niet heb gedaan, gaan naar de volgende dag.

Zo ziet mijn Bullet Journal setup er nu uit. Zo nu en dan probeer ik weer iets nieuws uit en kijk ik aan het einde van de maand of het werkt voor mij of niet. Voor nu ben ik echt zeer tevreden met mijn huidige setup.

Hoe plan jij jouw taken in?

Mijn Bullet Journal augustus setup
Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: